Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 58166 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2013 - 01:22

Türk Dostu Başkan , Senatör Olma Yolunda

Büyüt
Küçült
Türk Dostu Başkan , Senatör Olma
Amerikan Senatosunda, New Jersey Eyaleti temsilciliği için yarışan Türkiye dostu Newark Belediye Başkanı Cory Booker, dün yapılan seçim öncesi, TADF’den yetkililerle bir araya geldi. Booker, “Türk toplumu benim için çok önemli” dedi.

Türk Dostu Başkan , Senatör Olma Yolunda
Amerikan Senatosunda,   New Jersey Eyaleti  temsilciliği için yarışan Türkiye dostu Newark Belediye Başkanı Cory Booker, dün yapılan seçim öncesi, TADF’den yetkililerle bir araya geldi. Booker, “Türk toplumu benim için çok önemli” dedi.
Amerikan Senatörlerinden New Jersey eyaleti temsilcisi Frank Lautenberg’in haziran ayında vefat etmesi ile boşalan koltuk için yapılan Demokratik ön seçimlerinde Newark Belediye Başkanı Cory Booker ile New Jersey Kongre Üyeleri Frank Palone ve Rush Holt ön seçim için yarıştı. Booker, Yüzde 55'lik oy alarak Demokrat kanadının resmi adayı oldu ve  16 Ekimde yapılacak özel senatör seçiminde kazanmasına kesin gözü ile bakılıyor. 
Cory Booker ayrıca New Jerseyden Amerikan Senatosuna seçilen ilk Afrikan-Amerikan temsilci olarak görev yapacak.
Her eyaleti iki senatörün temsil ettiği Amerikan Senatosu’nda, Türkiye aleyhine çalışan New Jersey Senatörü Robert Menendez ile Türkiye dostu Booker’ın kazanması ile belli bir denge de sağlanmış olacak.Ayrıca, seçimi kaybeden Kongre Üyeleri Frank Pallone ve Rush Holt'un Ermeni konusunda Türkiye aleyhine birçok tasarıya öncü ve desteklediği de biliniyor. 
Destek Tam
Seçimlerden  önce Cedar Brooks’ta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Başkan Yardımcılarından Derya Taşkın ve Genel Sekreter Turan Ayaz ile buluşan Newark Belediye Başkanı, “Senatör olursam sizlere desteğim tam olacak” mesajını verdi. Newark civarında Türk ve Azeri derneklerinin de olduğunu belirten Booker, “Türk toplumunun güçlendiğinin farkındayım” dedi.
Destekleri için Türk-Amerikan toplumuna teşekkür de eden Booker, “New Jersey’nin toparlanması ve daha iyi yerlere gelmesi için uğraşacağım” dedi. 
TADF Başkanı Ali Çınar, Türkiye aleyhinde birçok tasarıya öncü olan New Jersey Kongre Üyelerinden Frank Palone’nun da senatör adayı olduğunu hatırlatarak, Türk toplumunun Booker’a sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Federasyonunun tüzüğü gereği seçim kampanyalarında olamayacağını ancak Turkish Pac New Jersey’den gelen ve kişisel desteklerin çok önemli olduğunu dile getirdi.  New Jersey eyaleti Amerikadaki Türklerin en yoğun olduğu eyaletlerden biri olduğunu söyleyen Çınar, Türklerin en güçlü olması gereken yerlerde bizlerde sonuna kadar sesimizi çıkartmaya devam edeceğiz dedi.
TADF Genel Sekreteri Turan Ayaz da “Yaz dönemi olmasına rağmen Kongre Üyeleri ve Senatörlerini aralıksız ziyaret etmeye devam ederek, toplumumuzun için önemli konuları anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
TADF Grassroots’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Derya Taşkın da Paterson ve civarındaki bölgelerdeki vatandaşlarımızın Türk dostu resmi temsilcilere destek olmalarını arzu ettiklerini belirtti.
Türkler Her Yerde
Paterson, Bergen ve Passaic bölgelerinin bir kısmını temsil eden Kongre Üyelerinden Bill Pascrell, New Jersey Eyalet Senatörü Nelli Pou, eski Paterson Belediye Başkanlarından Joey Torreste de Booker’a destek verdiler. Kongre Üyesi Pascrell, Türk toplumunu üyelerini her yerde görmekten memnun olduklarını belirterek, “Sizler oldukça biz daha güçleniyoruz” dedi.
 Haberler : New York Times :  http://www.nytimes.com/2013/08/14/nyregion/new-jersey-senate-primary.html?_r=0 
                   USA Today           :  http://www.usatoday.com/story/news/politics/2013/08/13/booker-new-jersey-senate/2650491/



Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu " Halkımızın Sesi ve Yüreği" 600 3rd AvenueNew York,NY,10016   Tel: 212-682-7688Faks: 646-290-6171   24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352-9886
         www.tadf.org
https://twitter.com/tadf2012

http://www.youtube.com/tadf2012
https://www.facebook.com/tadf.org?fref=ts

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir