Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3523 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2013 - 10:19

Vali Karahan ABD'de Hemşehrilermizle Buluştu

Büyüt
Küçült
Vali Karahan ABDde Hemşehrilermizle
Türk Amerika Giresunlular Derneğinin özel davetlisi olarak Yedi Aralık tarihinde yapılacak geleneksel Giresunlular gecesine katılmak için Amerika'ya gelen Vali Hasan Karahan Connectıcut Eyaletıne baglı West Haven kentinde bulunan saray restaurantta hemşerilerimizle buluştu.

Türk Amerika Giresunlular Derneğinin özel davetlisi olarak Yedi Aralık tarihinde yapılacak geleneksel Giresunlular gecesine katılmak için Amerika'ya gelen Vali Hasan Karahan Connectıcut Eyaletıne baglı West Haven kentinde  bulunan saray restaurantta hemşerilerimizle buluştu.
Vali  Hasan Karahan 11 yıl sonra tekrar Giresunlularla birlikte oldugu için çok mutlu olduğunu söyledi. Karahan, yaptığı konuşmada,Amerika'ya gelmeden önce istanbuldaki hemşerilerimizle burada bulunarak  bir takım toplantılar düzenlediklerini ifade etti.
İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizin Giresunla yatıp Giresunla kalkıtıklarını ifade eden Karahan,zorluklar insanları birbirine daha fazla yaklaştırıyor.Hep beraber bir arada olmak birbirimize güç veriyor kuvvet veriyor.
Giresunda fındık dışında gelir kaynağımız yok.Bu yüzden dışarıdan gelen desteğe muhtaç oluyoruz.Amerika'da yaşayan iş adamlarımızı Giresunumuza yatırıma davet ediyorum''diye konuştu.
Türk Amerikan Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir ise, Vali Hasan Karahan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Özdemir , Valimiz Hasan Karahan ve Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, Yağlıdere kaymakamı Osman Aydoğan'ı burada ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. Valimiz çalışmalarımız hakkında bilgi aldı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve şükranlarım sunuyorum” dedi.
Yıllar önce  önce bir tercih yapmak zorunda olduklarını ifade eden Özdemir şunları söyledi'' Tercih iki yönlüdür.Bizler de bu tercihi Amerikaya gelerek seçtik.Dernek yönetimindeki arkadaşlar bizlere çok yardımçı oluyorlar.Derneğin arkasında çok güçlü bir ekip var.Derneğimiz 2008 yılında kuruldu.Bizim zamanımızda yaptığımız çalışmalarla dernek ayrı bir ivme kazanmıştır,.Bizim başarımız Amerikanın başka eyaletlerinde bile görülmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz.Daha önceden bu derneğin yükünü çeken emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.
Özdemir,Bu bayrağı biz devreldık bizden sonra da bu dernek devam edecektir.Yakın bir zaman içinde buraya geleceğiz.Burada Giresunlular derneğini kuracağız.Derneğin şubesini burada acılması için yogun uğraş veriyoz.Kıymetli zamanlarını bizlere ayıran  başta sayın valimize ve kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum''
Programa Espiye Kaymakamı Osman Bilgin,Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan, Karahan, Connectıcut Eyaletınde  yaşayan hemşehrilerimiz katıldı.

FATİH ÖZDEMİR _ ABD

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir