Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3504 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2013 - 18:45

Yağlıdereliler İstanbulda Bahar Şenliği Düzenledi

Büyüt
Küçült
Yağlıdereliler İstanbulda Bahar Şenliği
İstanbul’da faaliyet gösteren Yağlıdereliler Derneği ile bütün köy dernekleri tarafından düzenlenen Otçu göçü Bahar Şenlikleri şölen havasında geçti.

İstanbul’da faaliyet gösteren Yağlıdereliler Derneği ile bütün köy dernekleri  tarafından  düzenlenen Otçu göçü Bahar Şenlikleri şölen havasında geçti.


Yağlıdereliler Derneği Başkanı Ali Faik Biçer şenlikte yaptığı konuşmada, şenliklerin, Türkmen Çepni boyunun Orta Asya’dan getirdiği ve yüzyıllarca Giresun yaylalarında kutladıkları bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Atalarımızdan miras kalan bir geleneği en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz.

İstanbul Tuzlada bulunan Ak Fırat piknik alanında bu anlamlı şenliğimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizleri Tuzlada yalnız bırakmayan hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün burada tespitlerimize göre 10.000 üzerinde bir Yağlıdereli olduğunu tahmin ediyoruz.


Bizler bu organizasyonu sadece yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla gerçekleştirmedik. Bütün dernek başkanlarımızla ortaklaşa birlik içersinde olarak bu organizasyonu düzenledik. Bizlere her konuda büyük destek veren Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcıya bütün Yağlıdereliler adına teşekkürlerimi iletiyorum. Tabi bunun yanında Hüseyin Kocayı da unutmuyoruz. Bizlere çok büyük destek verdiler. Bu programda elde edilen bütün gelirler Üniversite de okuyan öğrencilere burs olarak verilecektir. Bizlere bu organizasyonun düzenlenmesinde katkıları olan başta ilçemize bağlı dernek başkanlarına, emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Yağlıdere bir kez daha farkını ortaya koymuştur.

Şenlik yöresel sanatçıların konserleri ile sona erdi.

Tuzla Ak fırat piknik alanında düzenlenen bahar şenliklerine Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı,Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk,Yağlıdere Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar,MHP Yağlıdere Belediye Başkan Adayı Şevket Kaya,dernek başkanları ,siyasi parti temsilcileri ,iş adamları ,ile çok sayıda Yağlıdereli katıldı.

FATİH AYTEKİN ÖZDEMİR




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir