Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4180 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Mart 2013 - 21:42

Yahya İpek Giresun Dernekciliğini Anlattı

Büyüt
Küçült
Yahya İpek Giresun Dernekciliğini
Beykozlu Giresunlular Derneğinin hayata geçirdiği “Pancar Çorbası Fikir Kulübü” etkinliği devam ediyor. Etkinliğin bu haftaki konuşmacısı Beykozlu Giresunlular İstişare Konseyi Başkanı Yahya İpek’ti.

YAHYA İPEK GİRESUN DERNEKÇİLİĞİNİ ANLATTI

Beykozlu Giresunlular Derneğinin hayata geçirdiği  “Pancar Çorbası Fikir Kulübü” etkinliği devam ediyor.  Etkinliğin bu haftaki konuşmacısı Beykozlu Giresunlular İstişare Konseyi Başkanı Yahya İpek’ti.


20 Mart 2013 Çarşamba akşamı yapılan 17.Pancar Çorbası gecesinde Beykoz Giresunlular İstişare Konseyi Başkanı  Yahya İpek “İstanbul Dernekçiliğimizin Dünü-Bugünü” isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Yahya İpek Giresun Dernekçiliğini 1980 öncesi ve 1980 sonrası şeklinde ikiye ayırarak katılımcılara anlattı.  1950’li yıllarda Ankara’da ve İstanbul’da kurulan Giresun Derneklerinin daha çok Üniversitede okuyan Giresunlu gençlere yönelik çalışmalar yaptığını söyleyen Yahya İpek, o yıllarda bu derneklerin hem Ankara’da, hem de İstanbul’da öğrenci yurtları kurup ve işlettiğini söyledi.  Yahya İpek konuşmasında özellikle 1980 yılı sonrası dernekçilik üzerine odaklanarak hangi aşamalarda dernekçiliğin hayata geçtiğini dinleyicilere aktardı. 
İhtilal sonrası İstanbul’da ilk kurulan derneğin Ankara Giresunlular Derneğinin İstanbul Şubesi olduğunu söyleyen Yahya İpek, bu çalışmanın öncüsü olan M.Naci Pamuk’a özellikle teşekkür etti.   Bu oluşuma Eski Dışişleri Bakanı Sayın Hayrettin Erkmen, Eski Başbakan Yardımcısı Nizamettin Erkmen, Eski Bakanlardan Abdullah İzmen, Eski Milletvekili ve Yazar Naim Tirali ve Bahtiyar Uzunoğlu gibi birçok ismin destek verdiğini , bu isimlerin yanında kendisinin de kurucu üye olarak görev aldığını, O dönemde Giresun’un duayen isimleriyle çalışmaktan onur duyduğunu söyledi.

Yahya İpek gelişen süreç içinde İstanbul’da yeni bir Giresun derneği kurulduğunu bu derneği    Sayın Özden Demirel Başkanlığında, Muhlis Gülen, Gündoğdu Sezgin, İlhami Şensoy, Burhan Çeçeli, Mustafa Gürel, Erol Üstündağ, Necati Altınay, Aziz Ak ve Ergün Akyüz isimlerinden oluşan saygıdeğer ağabeylerin hayata geçirdiğini söyledi.

İpek; İstanbul’da iki derneğin bir Giresun’a fazla geleceği ve etkin çalışma üretilemiyeceği gerekçesiyle, Ankara Giresunlular Derneğinin İstanbul Şubesi fesh edilerek yeni kurulan İstanbul Giresunlular Derneği ile birleşilmeye gidildiğini söyledi.

Ünvanlarında ve kartvizitlerinde Giresun adını kullanan, ama Giresun’a bir katkı sağlamayan STK’ları eleştiren Yahya İpek, Giresun Vakfının ilk üyelerinden olduğunu, ama son yapılan kongrelerden haberi dahi olmadığını söyledi.  
Giresun adına kurulmuş iki federasyonun gülünç olduğunun altını çizen Yahya İpek, tek gayelerinin Giresun’a   hizmet etmek olan hemşehrilerinin, tek Giresun çatısı altında birleşmeleri gerektiğini ifade etti.

Beykozlu Giresunlular İstişare Konseyi Başkanı  Yahya İpek söyleşisinin sonunda Beykozlu Giresunlular Derneği yönetimine ve özellikle Derneğin lokomotifi olan Başkan Hasan Karakaya ve Pancar Çorbası Fikir Kulübü etkinliğini hayata geçiren Dernek Sekreteri İ.Hakkı Öztürk’e teşekkür etti.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir