Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8637 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2011 - 19:02

Zeki Atar 'Bosna anlatılmaz yaşanır'

Büyüt
Küçült
Zeki Atar Bosna anlatılmaz
''Osmanlı şehri olan Bosna Hersek'ten etkilenmemek mümkün değil''

Zeki Atar 'Bosna anlatılmaz yaşanır'

''Osmanlı şehri olan Bosna Hersek'ten etkilenmemek mümkün değil''

Giresun Özel Çağrı Koleji’nin,20 kişiden oluşan velileri ile Bosna Hersek’e yaptığı gezinin çok verimli geçtiği bildirildi.

Bosna’nın Balkanlar’da bir Osmanlı  şehri olarak görülmeye değer olduğunu söyleyen Okul Müdürü  Süleyman Diker,”Hala bir Osmanlı şehri havasında olan Bosna Hersek’ten etkilenmemek mümkün değil” dedi.

Giresun Çağrı Koleji Okul Müdürü  Süleyman Diker “Bosna Hersek, bizim için tarihi ve doğal güzellikler bakımından çok önemlidir. Yüz binlerce şehidin yattığı bu mekânın Karadeniz’i andıran doğal güzelliklerini de görmüş olduk. Saray Bosna, Travnik, Poçiteli, Mostar ve daha birçok yeri ziyaret ettik. Hala bir Osmanlı şehri havasında olan Bosna Hersek'ten etkilenmemek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bosna anlatılmaz yaşanır diyen öğrenci velilerinden işadamı Zeki Atar ”İmkânı olup da oralara gitmeyen, obur tarafa eksik gideceğini” ifade etti. Bosna Hersek’in tarihi ve Kültürel yapısına hayran kalmamak, etkilenmemek mümkün olmadığını söyledi. Zeki Atar ”’Osmanlının Yetimi’ olarak adlandırılan Bosna’da hala O dönemin izlerinin günümüze taşınmasından duygulandık. Bosna’nın ekonomi-ticari ve iş hayatını inceleme fırsatının yanı sıra, oradaki Türk Okulları ve Üniversitesini yakından tanıma imkânı bulduk. Eğitim gönüllüsü vatandaşlarımızın zor şartlar altındaki fedakârlıkları, çalışmaları ve başarılarını görünce duygulandık. Türk iş adamlarının savaş anında bile geri dönmeyip orada yurt-okul ve üniversite açmasının, Osmanlı ruhunu canlandırıyor olması bizleri gururlandırdı.”dedi.

Geziye katılan Öğrenci velilerinden işadamı Ayhan Akten ise Osmanlı’nın Bosna’da camiler, medreseler ve Türk eserleri yapmasından dolayı etkilendiğini belirterek,“O zaman Osmanlı müesseselerini açtı. Kalıntılarını hâlâ görmek mümkün. Şimdi de Türk işadamlarının aynı Osmanlı’nın ruhunu canlandırıyor olması bir Türk olarak geleceğe umutla bakmama vesile oluyor” ifadelerini kullandı.

Giresun Çağrı Koleji Okul Müdürü  Süleyman Diker gezi kapsamında, ilk gün Saraybosna’yı gezdikten sonra Baş Çarşı’daki izlenimlerinin ardından şehitliği ve merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç’in mezarını ziyaret ettik. Mostor, Tuvark ve Grojine şehirlerinde gezi ve incelemelerde bulunduk. En önemli yerlerden savaşın daha az kayıpla bitmesinde önemli rol oynayan tünel velilerimizi duygulandırdı ve O an gözümüzde yaşanır oldu” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir