13. Sağrakgöl Yayla Şenliği Yapıldı
Kızıltaş köyü Turizm kalkındırma ve güzelleştirme derneği tarafından organize edilen 13.Sağrakgöl yayla şenliği büyük coşku ve katılımla gerçekleştirildi.
13 SAĞRAKGÖL YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI.
Kızıltaş köyü Turizm kalkındırma ve güzelleştirme derneği tarafından organize edilen 13.Sağrakgöl yayla şenliği büyük coşku ve katılımla gerçekleştirildi.
Şenliğe Ak Parti İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi,Ak Parti Giresun İl başkanı Sabri Öztürk,Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İl GenelMeclis Başkanı Osman Öden Ak Parti Dereli ilçe Başkanı Osman Kahraman ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenlikte Konuşan Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi; İnşallah şenliğimiz uzun yıllar devam edecek birlik ve beraberliğin dayanışmanın kardeşliğin örneği olacak inşallah önümüzdeki dönemlerde daha güzel ve çoşkulu olacak şimdiden şenliklerde yapılacak olan etkinliklerin sağlık ve mutluluk içerisinde geçmesini delerim şeklinde konuştu.
Geldi yaylalarda elektrik bir sorun haline gelen yayla elektrikleri konusunada değinerek şunları söyledi,” Cennetten bir köşe olan yaylalamızın ve buna benzer yaylalarımızın güzeliklerinin korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermiyoruz,Değerli kardeşlerim bizler bu yaylalarımızın güzelliğini korumak istiyorsak en önemli hassasiyeti başta kendimizin göstermesi gerekiyor. Bu güzelliklerden istifade etmek bu gelen insanlarımızı buradaki her çeşit yaptığımız ikamet sırasında gerek geçici gerekse kalıcı ikamet esnasında bu yapıların doğayı kirletmeyecek şekilde yapılması mümkün bu konuda güzel örnekler ülkemizde çok az ancak kötü örnekler çok fazla bütün Karadeniz de bu sorun var. Burada yapılan evler iki katı geçmemiş ve doğa cok fazla tahrip edilmemiş dolayısıyla buradaki insanımız haklı olarak diyor ki biz burada hem şenlik yapıyoruz hem de yayla yapan insanlarımız var elbetteki elektrik istiyolar burada yıllardır süre gelen bir süreç var değerli arkadaşlar meraların hukuki statüsünden dolayı tartışmalı bir durumumuz var bununla ilgili davacı olan bölgeler var bununla ilgili bir çok yaylamızda meralarımıza elektrik verilememiş sayın Grub Başkan Vekilimiz Nurettin Canikli bu konuda girişimlerde bulundu geçen dönem 1 milyon 400 bin lira kaynak getirildi yaylaların elektrik sorunlarıyla ilgili bazı adımlar atılsın diye çözüm getirilsin diye ne yazık ki kaynağın getirilmesine rağmen özelleştirmenin sonuna denk geldi ve ihale yetişmedi, bu dönem proje çalışmaları yapıldı Giresunda 20 nin üzerinde yaylamızda 3 milyon lira kaynağımız var elektriğin aktarılmasıyla ilgili ihale sürecinde ama yasal engellerimizde var yasal alt yapı ile ilgili muhtarlarımız gereken çalışmayı yapacak bizde elimizden gelen desteği vereceğiz, yapılaşma ile ilgili yasal alt yapının olması gerekiyor bütün yaylalarımızda bütün Karadeniz de bu tartışmalı meralarla ilgili anayasal engelden dolayı yapılaşma sorunu var çözülmesi gerekiyor meralarla ilgili anayasal ve yasal düzenleme ihtiyacı var biz bu konuda üzerimize düşeni TBMM ‘ de yapacağız inanıyorum ki önümüzdeki yıl elektrik sorunu çözülmüş olacak “dedi.
İl başkanı Sabri Öztürk ise “Sağrak göl yayla şenliği hepimiz için önemli bir şenlik her ilçede şenlik var hemen hemen her köyde bir şenlik var ancak şağrak göl yayla şenliği hepsinde daha farklı çünkü bizim zengin geçmişimizi yansıtan at yarışıyla buza yarışıyla insanlarımızın geleneksel yayla yaşantısını anlatan etkinlikler oluyor ben her yıl bu şenliğe gelmek isterin organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden “sizlerin seçtiği insanlar olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tüm meclis üyelerimizle milletvekillerimizle sizlere olan görevlerimize devam ediyoruz emrinizdeyiz hizmetinizdeyiz ilkimiz insanına hizmet etmek bizim görevimiz bu insanlar bizi seçmişler buralara getirmişler bizden hizmet bekliyorsalar başımızın üzerinde geri vardır her zaman yanınızdayız hizmetinizdeyiz emrinizdeyiz “diye konuştu.
Benzer Haberler
TOPATAN, Sanayi Sitesi ve Kızıltaş Köyü Turizm ve...
Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Belediye Başkan Aday Adayı Halil TOPATAN, Sanayi Sitesi ve...
YAYLALARIMIZA ELEKTRİK İSTİYORUZ
Tepeköy Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Kesim Kırkaya ve beraberinde Sarıyakup...
PAŞAKONAĞI' NDA YAĞMURA RAĞMEN EĞLENCE
Bulancak'ın Kovanlık Beldesi'ne bağlı Paşakonağı Yaylası'nda yapılan 5. Paşakonağı Yayla Şenliği...
Kultur Sanat Haberleri
TümüUbeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene...
Ubeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene D’üşüyorsun”
15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI...
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM VE YAYIN DAİRESİ BAŞKANLIĞI 15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN...
Şiirleriyle Gönüllere Dokunan Müzeyyen Keskin'e Onur Belgesi
Edebiyat dünyasında kalemiyle kendine sağlam bir yer edinen, Amasya başta olmak üzere Türkiye’nin...
Türk Dünyası Yazarları Birliği İlk Kitap Fuarı Sona Erdi
TÜRK DÜNYASI YAZARLARI BİRLİĞİ İLK KİTAP FUARI SONA ERDİ../Müzeyyen KESKİN
27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ...
27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yayınlandı.. * Türkiye...
ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR
ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR.. / Hikmet Okuyar...
SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR
SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR.. / Hikmet Okuyar * ŞAİR ÖLDÜ ŞİİR BİTTİ Diyenler...
Bulancak Belediyesi Tiyatro Kulübü ilk oyunlarını sahneledi
Bulancak Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi Tiyatro Kulübü tarafından, Armağan Meyveci’nin...
Yazar Gökhan Akçiçek Kahramanmaraş’ta Ödül Aldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 10/12/2023 tarihinde düzenlediği...
ÇILGIN ZAMAN YOLCULUĞU ÇOCUK OYUNU ÇOK BEĞENİLDİ
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu minik tiyatroseverlerin karşısına “Çılgın Zaman...
Fırat Akyol’dan, ‘Ölüme Gol’
Giresun yerel basınının tanınmış isimlerinden ve Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat...
ÜÇÜNCÜ MEKÂN FİLM GÜNLERİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI
Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün devam eden Üçüncü Mekân Film Günleri sona...





