Görme engelliler gözleriyle değil,parmak uçlarıyla okudular
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası bir ilke daha sahne oldu.
Görme engelliler gözleriyle değil,
parmak uçlarıyla okudular
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası bir ilke daha sahne oldu. Yüzlerce engelli ve yakınlarının katıldığı gecede görme engelliler Kur’an-ı Kerim’i parmak uçlarıyla okudular….
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda bir ilk yaşandı. Her hafta ülkemizin bilinen hafızlarının Kur’an ziyafetinde bulunduğu İrfan Sofrası bu kez görme engellilerin Kur’an ziyafetine sahne oldu.
Görme engellinin yardımcılar eşliğinde sahneye çıkarak Kur’an-ı Kerim okuduğu gecede izleyenler azmin zaferine şahit oldular. Gözleri görmeyen ama parmak uçlarıyla okuyabilen engelliler (Braille alfabesi) kendilerine imkân oluşturulması durumunda neler gerçekleştirebileceklerini bir kez daha gösterdiler. Program sonuna kadar ilgiyle takip edilen engellilerden daha fazla mutlu olanlar ise engellilerin aileleri oldu.
Lütfi Kerim Mazı, Fatma Gömeç, Selman Caba, Ayşe Ortak, Hilal Akman İlahi, Sümeyye Kambur, Reşide Kara, Melahat Delidolu, Leyla Şen’in Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim okudu programda Rümeysa Demir’in okuduğu Nat ise dinleyenleri oldukça hüzünlendirdi.
Bağcılar Belediyesi’nin Hz. Osman Kuran Kursu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği programa İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ve Kütahya Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’un da katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Bağcılar Belediyesi olarak engellilerin sosyal hayata katılımı için birbirinden güzel projeler gerçekleştiriyoruz. Onlarla birlikte balık tutuyor, tiyatroya gidiyoruz. Bu başarı bizi ayrıca sevindirdi, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu. Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ise yaptığı konuşmada Bağcılar Belediyesi’nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmayı yakından takip ettiğini belirterek engellileri tebrik etti.
Radyo Trafik sunucularından Cenk Sarıkaya’nın sunduğu gece, Bilal Göregen’in verdiği konserle sona erdi.
Benzer Haberler
Kıl çadırdan, klimalı çadıra
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası Ramazan'a hazır.
Bağcılar'da Ramazan hazırlıkları başladı
Bağcılar Belediyesi, bu yıl da Türkiye’nin en konforlu Ramazan Çadırı İrfan Sofrasını...
Ramazan Çadırında Bayramlaşma coşkusu
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı'nda bayramlaşma coşkusu yaşandı.
Kultur Sanat Haberleri
TümüUbeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene...
Ubeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene D’üşüyorsun”
15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI...
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM VE YAYIN DAİRESİ BAŞKANLIĞI 15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN...
Şiirleriyle Gönüllere Dokunan Müzeyyen Keskin'e Onur Belgesi
Edebiyat dünyasında kalemiyle kendine sağlam bir yer edinen, Amasya başta olmak üzere Türkiye’nin...
Türk Dünyası Yazarları Birliği İlk Kitap Fuarı Sona Erdi
TÜRK DÜNYASI YAZARLARI BİRLİĞİ İLK KİTAP FUARI SONA ERDİ../Müzeyyen KESKİN
27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ...
27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yayınlandı.. * Türkiye...
ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR
ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR.. / Hikmet Okuyar...
SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR
SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR.. / Hikmet Okuyar * ŞAİR ÖLDÜ ŞİİR BİTTİ Diyenler...
Bulancak Belediyesi Tiyatro Kulübü ilk oyunlarını sahneledi
Bulancak Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi Tiyatro Kulübü tarafından, Armağan Meyveci’nin...
Yazar Gökhan Akçiçek Kahramanmaraş’ta Ödül Aldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 10/12/2023 tarihinde düzenlediği...
ÇILGIN ZAMAN YOLCULUĞU ÇOCUK OYUNU ÇOK BEĞENİLDİ
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu minik tiyatroseverlerin karşısına “Çılgın Zaman...
Fırat Akyol’dan, ‘Ölüme Gol’
Giresun yerel basınının tanınmış isimlerinden ve Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat...
ÜÇÜNCÜ MEKÂN FİLM GÜNLERİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI
Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün devam eden Üçüncü Mekân Film Günleri sona...





