BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Kultur Sanat BULANCAK' TAN ' İKİ KALAS, BİR HEVES, GEÇTİ

BULANCAK' TAN ' İKİ KALAS, BİR HEVES, GEÇTİ

Giresun'un Bulancak ilçesinde 30 yıldır..

· 6 dk okuma · 3 okunma
BULANCAK' TAN ' İKİ KALAS, BİR HEVES, GEÇTİ

BULANCAK’TAN ‘İKİ KALAS, BİR HEVES’ GEÇTİ

Giresun'un Bulancak ilçesinde 30 yıldır büyük bir özveri ile faaliyetini sürdüren Bulancak Sanat Tiyatrosu, ‘İki Kalas Bir Heves’ isimli oyunu ile Bulancaklıların beğenisini topladı. Oyunun sahneye koyulmasında (TDH) Türkiye Değişim Hareketi Bulancak İlçe Teşkilatı Kadın Kolları destek verdi. Oyuna Türkiye Değişim Hareketi Giresun İl Başkanı Ömer Adıgüzel, TDH Bulancak İlçe Başkanı Serdar Dikmen, TDH Bulancak İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Nilgün Tamer ve çok sayıda Bulancaklı tiyatro sever katıldı.

  click to zoom
 
Ortaoyunu tarzındaki oyunda hiç  aklında yokken tiyatro oyuncusu olan bir eski ortaoyuncusunun hayatı  ve başından geçenler üzerinden Türkiye'de bir asır önce yaşanan değişimler anlatılıyor. Hürriyet arayışlarının da incelendiği oyunda en çarpıcı sahnelerden birini; sultan zamanında karakolda falakaya yatırılan yazara zabitin 'Sana mı kaldı milletin hürriyeti, ona padişah karar verir' ve İttihat ve Terakki dönemindeki aynı sahnede ise zabitin bu sefer 'Sana mı kaldı milletin hürriyeti, ona cemiyet karar verir' şeklinde kükremesi oluşturuyor.

‘İki Kalas, Bir Heves’ oyunun oyuncu kadrosu; Birol Henden, Olgun Kartal, Birgül Kartal, Sonay Çolak, Hazal Uyar, Barış Ertürk, Şenol Yaşar, Harun Gündoğdu, Osman Akdemir, Sururi Apaydın, Ertan Kara, Fırat İncüvez, Samet Daban, Yahya Yeriş ve Muammer Bektaş'dan oluşuyor. Erhan Gökgücü'nün kaleme aldığı oyunu Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Şahin Ergüney yönetiyor. Bulancak Sanat Tiyatrosu, 29 Mayıs’ta da ‘İki Kalas, Bir Heves’ oyununu Erzurumda’da sahneye taşıyacak.

Turne hakkında görüştüğümüz  Bulancak Sanat Tiyatrosu Dernek Başkanı Ahmet Temür; “29 Mayıs 2010 tarihinde Erzurum’da bir tiyatro gösterimiz olacak. 29 Mayıs’ta Erzurum’da sahne alacağız. Geçen sene de ’72. Koğuş’ oyunumuzla Erzurum’a davetliydik. ‘Düğün ya da Davul’ adlı oyunumuzu, İstanbul Lions Kulübü ‘Büyük Prodüksiyon Ödülü’ne layık gördü. 31 Mayıs’ta İstanbul Caddebostan Gösteri Merkezi’nde yapılacak törende ödülümüzü alacağız. Bu ödül Bulancak adına gurur verici bir gelişmedir. Geçen senede Terakki Vakfı Tiyatro Onur Ödülü’nü gene Bulancak Sanat Tiyatrosu kazanmıştı. Ardından 5 Haziran’da Ankara’da sahne alacağız. Hatay’dan, Mersin’den, Gaziantep’ten, Niğde’den davetler alıyoruz. Çağrıldığımız her yere gitmeye gayret ediyoruz. Tabii ki maddi olanaklar elverdiğince. Kültür Bakanlığımız bize oldukça destek olmaya çalışıyor. Biz Türkiye’de her hafta sahne alan nadir tiyatrolardan biriyiz. Bu bakımdan Bulancak’ın adını Türkiye’nin kültür ve sanat dünyasında her platformda en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Sayın Belediye Başkanımız Kadir Aydın, 11. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin açılış oyunu olan ‘Sevgili Doktor’ oyunundan sonra sahneye gelmiş ve yeni Kültür Sitesi’nin müjdesini bizlere vermişti. Gerçi daha önceki oyunlarımızdan sonra da aynı müjdeyi verdi ama artık biz müjde değil projenin uygulandığı günleri görmek istiyoruz. Bugün itibari ile bu konuda herhangi bir gelişme maalesef olmadı. İnşallah önümüzdeki günlerde bir gelişme olur. Biz ‘11. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’ni Bulancak Belediyesi’nin katkıları ile düzenledik. Bu açıdan tiyatroya verdiği destek için Sayın Kadir Aydın’a teşekkür ediyoruz ama müjdesini verdiği yeni Bulancak Kültür Sitesi’nin projesinin inşaat aşamasına gelmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

‘İki Kalas, Bir Heves’ tiyatro oyununun sahneye gelmesinde büyük destek gösteren Türkiye Değişim Hareketi Bulancak İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Nilgün Tamer, gösterinin bitiminde oyunculara çiçek sundu. Nilgün Tamer, kendisi ile yaptığımız röportajda şu görüşlere yer verdi: “Henüz parti aşamasını bile tamamlamayan Türkiye Değişim Hareketi, kurulmasının üzerinden 1 yıl geçmeden sosyal ve kültürel faaliyetlere desteğini göstermeye başladı. Biz de bu prensipten yola çıkarak Bulancak’ın sosyal ve kültürel hayatında çok önemli bir noktada olan Bulancak Sanat Tiyatrosu’na destek olmak için bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı hem toplumsal bir ihtiyaç olan sanat ve kültüre destek olmak, hem de Türkiye Değişim Hareketi’nin misyonunu ve vizyonunu halkımıza anlatmak için yaptık. Henüz yeni bir siyasi parti oluşumu içindeyiz. Bizi bilen var, bilmeyen var. Tiyatro gösterisi sayesinde TDH’nin kongresi öncesi halkla bütünleşme imkânı bulduk. Bundan dolayı çok memnunuz. Daha önce de tiyatromuza desteğimiz olmuştu ve bundan sonra da olacak. Türkiye Değişim Hareketi 12 Haziran 2010’da Ankara’da yapacağı kongre ile kurumsal kimliğini tam manası ile kazanmış olacak. Bazı kesimler siyasi oluşumumuzun adının dikkat çekici olduğunu ve sıradan olmadığını vurguluyorlar. Aslında doğru bir tespit. Önümüzde kongremiz var. Siyasi oluşumumuzun isminin bu şekilde mi kalacağını, ya da değişeceğini biz dahi bilmiyoruz. Bu da bir sürpriz olarak önümüzde duruyor. 12 Haziran’ı bizler de tüm demokrasi sevdalıları gibi heyecanla bekliyoruz. Türkiye Değişim Hareketi, adı gibi Türk siyasi yaşamında değişim sağlayacak bir altyapı ve siyasi birikimi olan tecrübeli bir kadronun bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Türkiye Değişim Hareketi’nin siyasi oluşum olarak yaşı genç ama siyasi kadrosunun tecrübesi ülkenin yönetimine talip olmaya yeterlidir diye düşünüyorum.”

Haber: FATMA UĞURLU/ Giresun Medya Platformu



Kultur Sanat Haberleri

Tümü

Ubeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene...

Ubeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene D’üşüyorsun”

6 ay önce

15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI...

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM VE YAYIN DAİRESİ BAŞKANLIĞI 15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN...

11 ay önce

Şiirleriyle Gönüllere Dokunan Müzeyyen Keskin'e Onur Belgesi

Edebiyat dünyasında kalemiyle kendine sağlam bir yer edinen, Amasya başta olmak üzere Türkiye’nin...

1 yıl önce

Türk Dünyası Yazarları Birliği İlk Kitap Fuarı Sona Erdi

TÜRK DÜNYASI YAZARLARI BİRLİĞİ İLK KİTAP FUARI SONA ERDİ../Müzeyyen KESKİN

1 yıl önce

27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ...

27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yayınlandı.. * Türkiye...

2 yıl önce

ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR

ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR.. / Hikmet Okuyar...

2 yıl önce

SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR

SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR.. / Hikmet Okuyar * ŞAİR ÖLDÜ ŞİİR BİTTİ Diyenler...

2 yıl önce

Bulancak Belediyesi Tiyatro Kulübü ilk oyunlarını sahneledi

Bulancak Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi Tiyatro Kulübü tarafından, Armağan Meyveci’nin...

2 yıl önce

Yazar Gökhan Akçiçek Kahramanmaraş’ta Ödül Aldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 10/12/2023 tarihinde düzenlediği...

2 yıl önce

ÇILGIN ZAMAN YOLCULUĞU ÇOCUK OYUNU ÇOK BEĞENİLDİ

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu minik tiyatroseverlerin karşısına “Çılgın Zaman...

2 yıl önce

Fırat Akyol’dan, ‘Ölüme Gol’

Giresun yerel basınının tanınmış isimlerinden ve Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat...

2 yıl önce

ÜÇÜNCÜ MEKÂN FİLM GÜNLERİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün devam eden Üçüncü Mekân Film Günleri sona...

2 yıl önce