Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.
- Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmesi ÇOK ÖNEMLİDİR.
- Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmelidir.
- Geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
- Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler.
- Yoğun fizik aktivite Spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır.
- Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.
- Mide kramplarına neden olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir.
Sıcak döküntüleri (isilik), güneş yanıkları ve sıcak bitkinliğine gölgede istirahat ve boş sıvı tüketimi ile müdahale edilebilir iken; Güneş Çarpması acil tedavi edilmezse kalıcı hasara ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle güneş altında uzun süre vakit geçirmemeye özen gösterin; güneşten kaynaklanan rahatsızlıklarınızda ise vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun.
Sağlıklı yaşam için güneşin faydalı zamanlarından yararlanın, zararından kaçının.