Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 78766 kez okundu. | Kategori : G. BİLGİ
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2016 - 11:22

Aydındere Beldesinin Gelir Kaynağı

Büyüt
Küçült
Aydındere Beldesinin Gelir

1960′ lardan önce Mısır, Patates, Fasulye, Dürme Pancarıydı. Ama günümüzde Arıcılık ve Fındık ön plana çıktı.

1960 Yıllarında Kiraz Öreği Maden yataklarında çalışılarak gelir elde edildi. Coğrafi yapının engebeli olması nedeniyle Kenevir de alde edilirdi. Ayrıca geniş orman arazilerinin olması nedeniyle orman ürünlerindede gelir elde edildi.

1970, 1990 Yılları arasında halıcılık ön plana çıkmış ama Ekonomik şartlardan dolayı günümüzde yapılmamaktadır.

Şuan başlıca gelir kaynağımız fındık, patates, dürme pancarı, arıcılık ve büyük ölçüde hayvancılıktan sağlanmaktadır.

Ekonomik şartların iyi olmaması nedeniyle birçok vatandaşımız gurbette yaşamak zorunda kalmıştır. (En çok göç edilen bölge Yalova ilidir)

12. y.y. dan önce bölgede yaşayan bizans’lılardan kalan kilise kalıntıları günümüze kadar varlığını korumuştur. 1077 Selçuklu Devledi döneminde yine rum pantos’un himayesinde kalan Aydındere Beldesi 1243 ‘te Selçuklu nun dağılmasından sonra Ertana Beyliği (1380) 50 yıl beylikte yönetildi.

1444 Yılında Osmanlı Devletinin himayesi altında kalan bu bölgede 536 yıl önce Tingişlioğulları, Zülfikaroğulları, Kamooğulları, Aligil Karahasanoğulları, Kürtömeroğulları, (Derecikalan) Hacımustafaoğulları, Takıroğulları, Marazoğulları, Tophüseyinoğulları, (Tandır) Civekoğulları, Alatacoğulları, Köseoğulları insanlarımız bu bölgede zor şartlarda yaşamlarını günümüze kadar devam ettirdiler.

————————————————————————

Beldemizdeki YAYLALAR :

Demirçi Yaylası, Eğribel Yaylası, Bekdemir Yaylası, İnbaşı Yaylası, Kırıkbelen Yaylası, Kabataş Yaylası, Çambaşı Yaylası, Çatalçam Yaylası, Mustafa Yatağı Yaylası, Bezik Yaylası, Koyun Tepesi Yaylası, Ashar Yaylası, Semen Yaylası, Rızvan Yaylası, Yürük Yaylası, Hacıbel Yaylası, Seyit Yaylası, Atalan Yaylası, Maden Yaylası, Dokuzgöz Yaylası, Gölkıran Yaylası ve Kuşburnu Yaylası olmak üzere 30′a yakın yaylası bulunmaktadır.

Ayrıca 7 tane gölden oluşan Karagöl Yaylası (Eskiden yanardağ olan Karagöl Dağı üzerinde bulunmaktadır.) Yaz ve Kış Turizmi için elverişli bir yayladır.

————————————————————————
Hazırlayan: Veysel YILDIRIM



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir