Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3008 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2012 - 18:55

2012 Ankara Yozgat Günleri

Büyüt
Küçült
2012 Ankara Yozgat
2012. ANKARA YOZGAT GÜNLERİ / Hikmet OKUYAR   Yoşaybir Başkanı Ahmet Sargın ve Tanıtım Turizim Kültür Sanat Dostlarının katkılarıyla; 12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni gibi muhteşem olacağına inandığım 2012 ANKARA YOZGAT GÜNLERİ başlıyor..Kutlu olsun..  

Özelllikleri ve Güzellikleri ile Yozgat ve İlçeleri tanıtımında; muhteşem şiir etkinlikleriyle, şiir sohbetleriyle ilçe ve köy ziyaretleriyle, diğer illerdeki tanıtım faliyetlerine etkin katılımlarıyla ÖNCÜLÜK görevi yapan; Yozgatlı Şairler Şiir Yorumcuları Aşıklar ve Yazarlar Birliği YOŞAYBİR Başkanı, Yozgatlı Halk Önderi, Halk Bilimcisi, Eğitimci, Şair, Hatip, Yazar, Gazeteci, Rtv Şiir Proğramları Suncusu ve Yozgat Sevdası isimli Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri YOZGAT SEVDASI Organizatörü; Hacı Ahmet SARGIN özellikle Ankara civarındaki aşık ozan şair şiir yorumcusu yazar gazeteci ve şiir sevenleri Ankara AKM de gerçekleştirilecek YOZGAT TANITIM GÜNLERİNDE 30 Mayıs 2012 tarihinde YOZGAT BELEDİYESİ yerleşkesinde buluşmaya YOZGATLI AŞIK OZAN ŞAİR VE ŞİİR YORUMCUSU dostlarla Yozgat ve ilçeleri tanıtımlarını ŞİİRLERDE aksettirmeye davet ediyor..   Şebingülü sunumlarımla tebrik ediyorum..   Şiir yüklü duygularla teşekkür ediyorum.   Tanıtımlar kapsamında Ahmet Sargın imzasıyla hazırlanan; tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri Yozgat Sevdası ile Durali Doğan imzasıyla hazırlanan Sorgun Güldestesi isimli eserlerin de en etkin biçimde tanıtılmasını bekliyorum.. Özenle hazırlanmış Yozgat ve İlçeleri konulu eserlerin; Yozgat yöresi için faliyet gösteren federasyon birlik oda ve derneklerce satın alınarak üyelere armağan edilmesini istiyorum.   Etkinliklerde, şiir gibi sunumlarıyla ilgi odağı haline gelen Şiir Proğramları Sunucusu Yozgatlı Şair Rıfat Çakır ile aişokların ozanların şairlerin şiir yorumcularının müzisyenlerin bestekarların ünlü Fotoğraf Sanatçısı Şair Orhan Çınar'ın da önemli roller üstleneceğini biliyorum ve şimdiden üstün başarılar diliyorum..   Şebinkarahisar, Kelkit Vadisi ve Giresun Yöresinden yetişen; Ankara'da yaşayan şiir dostlarımız, Amasyaşat temsilcilerimiz ve Türkiye Sevdası kültür sanat öncülerimizin önemli mazeretleri olmadıkça Yoşaybir Başkanı Ahmet Sargın davetine katılmalarını diliyorum.    Netice itibariyle; Yoşaybir Başkanı Ahmet SARGIN'ın 2012 Ankara Yozgat Günleri davetine katılacak kültür sanat dostlarımız ile Yozgat sevdalılarını Yozgat dostlarını; Yerköy, Yozgat, Sorgun, Sarıkaya Söğüt Gölgeleri'nde gerçekleştiridiğimiz şiir sohbetleriyle, şiir muhabbetleriyle ve YOZGAT SEVDASI / Hikmet OKUYAR deyişimin coşkusu içinde selamlıyorum..
  Y O Z G A T S E V D A S I

Şenliksiz, şölensiz, kalan meydanlar..
İçinde bal ister, Yozgat Sevdası.
Hizmet aşkı ile tutuşsa canlar..
Saracak kul ister, Yozgat Sevdası.

Gül ile Ünalan, gönül erleri,
Şiirde şuurda, saklı yerleri,
Nida ile kalan, gizli sırları..
Bulmaya yol ister, Yozgat Sevdası.

Endekçi, döndekçi, gelmesin bize,
Düşüp ayakbağı, olmasın bize,
Fitne, fesat halli, dalmasın bize..
Erkekçe el ister, Yozgat Sevdası.

Ortak paydamızdır, gönül birliği,
Konak’ta konuştuk, sağlam dirliği.
Bozok’ta yaşatmak, için varlığı..
Öz Türkçe dil ister, Yozgat Sevdası.

Çarşıyı, pazarı, gezdim kaç kere,
Durali diyenler, Sargın’ı sora.
Erce tavırların durduğu yere..
Uzanan dal ister, Yozgat Sevdası.

Can Muhsin’den selam derken sizlere,
Hikmet, düşer Sorgun, saran yüzlere.
Aşık ozanlara, yanık sazlara..
Şebin'ce gül ister, Yozgat Sevdası...

Hikmet OKUYAR
ŞÜSİYAD Başkanı - ŞEBİNKARAHİSAR
...................


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir