Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15870 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Şubat 2014 - 11:37

Vahit Koç mu?

Büyüt
Küçült
Vahit Koç

30 Mart Yerel seçimleri için analizlerimize Bulancak Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Vahit Koç’tan başladım. Sayın Koç’un iddialı çıkışları var. Kendisinin seçimi kazanacağını iddia ediyor. Bunu hiç şansı olmayan bir adayda rahatlıkla söyleyebilir. Öyle ya “Ben seçimi kazanamam demesini bekleyemeyiz” Sayın Koç, ile ilgili gözden kaçan veya kaçırılan önemli bir detay var. Sanki bu değerli hocamız yıllardır “Milli Görüş” saflarında yer alan bu partiye emeği geçmiş, partide kariyeri olan bir isim gibi profil çiziyor. Toplum gözünden bu detay kaçırılıyor. 

Vahit Koç’da AK partiden aday olamayınca
parti değiştirip Saadet Partisine gitmişti

Ben şahsen kendisine de söylediğim için buradan yazmaktan bir mahsur görmüyorum. Bugün 40 yıllık Saadet Partili gibi davranan Sayın Koç aslında iki dönem AK Partiden Bulancak Belediye Başkan Aday adayı olmuş bir isim. 2004 ve 2009’da AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Sayın Koç, 2009’da aday olamayınca son günlerde Saadet Partisine geçerek oradan kariyer borçlu olduğu AK Parti aleyhinde mücadele etti. Parti değiştirmek, görüş değiştirmek, fikir değiştirmek kanunen suç değildir. Bu manada Sayın Koç’u suçlamak doğru değil. Belki AK Partide yanlış bir şeyler gördüğü için ayrılmış olabilir diyeceğiz ama öyle değil. Çünkü aday olmak için son güne kadar beklemişti. 

Kendisini şube müdürü ve ilçe 
müdürü yapan camiaya sırt mı çevirdi?

Sayın Vahit Koç, bir öğretmen. Bu vesileyle Bütün öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Fakat konu o değil. Sayın Koç’u Bir okulda çalışırken Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü Yapan camia, aday olamadığı için terk ettiği AK Parti Camiasıdır. Yine Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü yapan da iki kez aday adayı olduğu ve aday olamadığı için terk ettiği AK Parti! Kendisine kariyer yaptıran ve belirli noktalara taşıyan bir camianın karşısına çıkan Sayın Koç, her ne kadar sessiz sedasız bu gerçekleri örtmeye kalksa da her şey ayan beyan ortada. Bunlar benim uydurmam değil. Herkesin bildiği gerçekler. 

Koç’un kazanma ihtimali var mı?

Sayın Vahit Koç, geçen dönem AK Partiden son günde ayrılıp Saadet Partisine geçmişti. Burada yaklaşık 4200 civarında oy aldı. Yalnız Koç bu oyu tek başına almadı. Bu oyda yine o dönem Saadet Partisine katılan Recep Yakar’ın daha büyük büyük payı olduğunu düşünüyorum. Yakar, partisi AK Partiye geri döndü ve belediye başkan adayı oldu. Sayın Koç, her ne kadar bu oyların kendisinin oyu olduğunu söylese de bu doğru bir tespit değil. Netice olarak partilerin alacağı oylara bağlı olarak Sayın Koç’un seçimi kazanması için 8 ile 10 bin bandında bir oy alması gerekecek. Sizce Sayın Koç, geçmişte aldığını iddia ettiği oyun üstüne 6-7 bin oy daha alabilir mi? Bence bu çok mümkün görünmüyor. 
Saadet Partili arkadaşlarımız darılıp gücenmesin. Bu tespitlerimizde bir yanlış olduğunu düşünmüyorum. Sayın Vahit Koç’u ilerleyen sayılarda yine ele alacağız. Bir daha ki sayımızda farklı bir adayın analizi ile karşınızda olacağım... 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir