Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11430 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   01 Mart 2014 - 09:16

ÖNEMLİ BİR GÖREV! ZULMÜ KALDIRALIM

Büyüt
Küçült
ÖNEMLİ BİR GÖREV! ZULMÜ
1 Bakalım bir dünyamıza! Savaşlar, çatışmalar her tarafta ! Çevremize de bakalım! Ne kavgalar , ne kargaşalar, etrafımızda! İlginç olan temeli sulh ve barış olan dinimiz İslam’a bağlı olan Müslümanların hakimiyetinde olan Irak Suriye ve Mısır gibi ülkelerde Müslüman kardeşlerimiz birbirlerini öldürmekteler! Müslümanlar birbirlerine iftiralar atmaktalar. Kötülemekteler Diğer bir deyimle kargaşaların içinde Müslümanlar görülmekte. Müslümanlar kendi kendilerine zülüm etmekteler. Birbirlerine kardeş ve destek olmaları gereken Müslümanlar bir iktidar rantı için işkencelerin iftiraların alasını göstermekte, birbirlerini öldürmekte beis görmemektedirler. Engellenmesi gereken vakalardır.Önlenmesi gereken kavgalardır.

Kargaşaları kaldırmakta iki taraflı bir vazife vardır. Hem Müslüman kardeşlerimizdir; hem de komşularımızdır. Hak yolun belirleyicisi Yüce Rabbimiz Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de bizlere hem ne olduğumuzu hem de nasıl hareket edeceğimizi çok açık ifade etmiştir. “ Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allaha karşı gelmekten sakınınki size merhamet edilsin.” Hucurat 10 Bu gerçeği görememekte; Allahın bize verdiği emirleri yapmaktan kaçınmakta ve birbirlerimizi yok etmekteyiz. Kardeşler birbirlerini öldürmekte.Diğerleri seyretmekte Müslümanlar Suriye’deki Irak’taki Müslümanlar arasındaki çatışmalardan dolayı ölüm adedini yazmak cesaretini gösteremediğim ölümler bir türlü önlenemiyor. Bu çatışmaları diğer bir deyimle birbirlerine yaptıkları zulümleri engellemek adına güçlü bir şekilde bir girişimde bulunamıyor. Hatta çatışmaları önlemek için bir çalışma yapmaktansa taraflardan biri destekleniyor.Böylece çatışmalar artmakta ve daha fazla Müslüman kardeşlerimiz vefat ediyor.

Kafirlerin bu vakalardan dolayı üzüldüklerini sanmayın. Bu konularda iyice uzmanlaştılar.Bir misal olarak menfaatleri için araya girerek ABD bir tarafı, Rusya diğer tarafı destekleyerek bir nevi çatışmaları körüklemektedirler. Bunun sebebi nedir diye sorarsanız? Yüce Kitabımız güzel bir cevap vermektedir.. “ İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız ( birbirine yardım etmez ve dost olmazsanız.) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat ) olur.” Enfal 73 Hak dinimizi tam olarak anlayamamışız herhalde. Müslümanlar olarak bizler hem görevlerimizi tam olarak yerine getirmiyor; hem de gerçek anlamda bir dost görüntüsü veremiyoruz. Bu zulmü dostluğa çeviren Müslümanlar mı önleyecekler? Yoksa İslam’a düşman Müslüman olmayanlar mı önleyecekler?. Ayete baktığımızda açıkça görülmektedir. Sadece biraz tefekkür etmek gerekir. Müslüman ülke yöneticilerinde de biraz basiret olması gerek. Zulümler nasıl engellenir? Zulümler nasıl kaldırılır? İç savaşlar nasıl önlenir.?Kardeş kavgaları nasıl engellenir? Müslümanlar neler yapmalıdır.? Biraz tefekkür etmek lazım . Haydi bulalım bu çözümleri. Yüce Kitabımıza başvurduğumuzda bunu da görüyoruz. “ Allahın ipine sımsıkı sarılın; dağılıp ayrılmayın….”

 Ali İmran 103. Açıkça istenmektedir ki birlik olmamız. Birleşmemiz. Dostça birbirimize destek olmamız. Müslümanlar aralarındaki sorunları kendileri çözmeli. Müslüman halklar birbirlerine hoşgörülü davranmalı. Müslümanlar bir ümmet dünyasına dönüşmeli Bu zulme karşı en önemli silahtır. Bu birlik hem zalim kafirleri korkutur hem de kendi aramızdaki zulümleri önler.

Ama bu gerçeği yakalamak ve görmek için Müslümanlara büyük görev düşmektedir. Bu görevi tekrar edersek “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allaha karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” Hucurat 10

25.02.2014
M. Kemal MÜNİRCAN


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir