Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12261 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2014 - 10:52

Seçim AK Parti ve CHP arasında mı geçer?

Büyüt
Küçült
Seçim AK Parti ve CHP arasında mı


30 Mart Yerel seçimler için partilerin ve adayların çalışmaları sürüyor. Bulancak’ta CHP adayını erken belirlediği için uzun bir zamandır sahada çalışıyor. AKParti aday açıklaması biraz curcunalı olduğu için yeni yeni sahaya inerek vatandaşla temas şansı yakaladı. Netice olarak onlarda yavaş yavaş vatandaşın arasına girip birebir çalışma yapacak.

Burada sık sık bize de sorulan soruların başında seçimin ne olacağı geliyor. Elbette bugün yapılacak tahminlerin hepsi aldatıcı olur. Ama bu ince hesaplar için geçerlidir. Mesela Bulancak İlçesinde seçim AKParti ile CHP arasında geçer. Diğer partilerimizin, taban oyları ortadadır. CHP ve AKPartinin kemik bir oyu vardır. Buna eklenir veya üç beş puan düşer. Bu oylar çok yıkıcı bir şekilde düşüp çıkmaz. Buda demektir ki daha önceki genel ve yerel seçimlerin verilerine bakarak AK Parti ve CHP arasında amansız bir yarışın yaşanacağıdır.

Seçimi farklı kazanır havası aldatıcıdır

Seçmen seçim öncesinde çok rengini belli etmez. Türk insanı nezaket sahibidir. Kapısına gelen hangi siyasi parti temsilcisi olursa olsun ona kaba davranmaz ve gerekli saygıyı göstererek kapısına gelene “Ben size oy vermem kardeşim!” diye kaba bir tutum içinde olmaz. İşte bu nedenle yapılacak tahminler aldatıcı olabilir.

Şu an için CHP veri olarak alabileceği tavan rakamı bulmuş durumda. Çünkü çok uzun bir süreden beri sahada sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ama AK Partide henüz suların durulmaması nedeniyle oranlar oturmuş değil. Kararsızlar kendi parti lehinde hareket ederse AKPartide yükseliş yaşanabilir. AKPartinin hatrı sayılır bir taban oyu vardır. Burada her iki partinin çalışma performansı ve kararsızların tutumu yarışı belirler. Tahmin yapmak için henüz çok erken.

Anketlerde Vahit Koç’un durumu zayıf

Son 15 gün içerisinde ilçemizde 2-3 anket yapıldı. Bu anketlerde AK Parti ve CHP diğer partilerin çok üstünde bir orandalar. Burada Vahit Koç’un oyunun % 9-11 bandında olması Koç’un seçim yarışına çokta ortak olamayacağını gösteriyor. Çünkü Bulancak’ta seçimi kazanmak için % 35-45 bandı arasında bir oy almak gerekecek. Buda Sayın Koç için imkansız görünüyor.

Burada AK Partinin kararsızlarının birileri tarafından Sayın Koç’a kanalize edilmeye çalışılması bile bu oranının seçimi kazanma oranlarına gelmesi olanaksız görülüyor.% 10-11’den, % 40’a çıkmak sizce olacak şey mi? Koç’un meclis adayı gazeteci kardeşimiz seçim “CHP İle Saadet Partisi arasında geçer” sözünü saçma bulmayanlar bizim analizlerimize laf etmesinler.

Gerçi böyle yazdığımız için çok azınlık bir grup takma isimlerle paylaşım sitelerinde çok ağır bir tepki gösteriyor ama sonucu öğrenmek zor değil bir ankette siz yaptırın noter huzurunda açalım gerçeğin ne olduğunu göreceksiniz. Kızmaya darılmaya gerek yok gerçek neyse ondan hiç birimizin kaçma şansı yok.Ne benim yazmamla oyunuz azalır, nede birilerinin sizi birinci parti ilan etmesiyle birinci parti olamazsınız.

Biz bildiğimizi yazalım da kim ne anlıyorsa anlasın. Seçim akşamı kimin yalancı kimin doğrucu olduğu ortaya çıkar. Seçim 33 gün var. Biz daha çok analizler yaparız. Şimdiye kadar yaptığımız analizlerde Elhamdülillah hiç yanılmadık. Birilerinin keyfi kaçacak diye bildiklerimizi yazmaktan kaçacak değiliz...


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir