Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13236 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2014 - 23:13

Düşünmek suç degildir

Büyüt
Küçült
Düşünmek suç
İnsanoğlu olarak çeşitli konular hakkında sürekli olarak düşünüp, yorum yaparız. Hatta; kendimizi ilgilendirmeyen konulara bile girer, adeta bir analist gibi derinlemesine analiz yaparız. Muhakkak; düşünmek, insanlar için vazgeçilmez bir unsurdur.

Çünkü; düşünen bireyler, kendilerini her alanda ilerletir, her geçen gün düşüncelerine yenilerini katar ve insanlık için yaşamlarının herhangi bir alanında ihtiyaçları olan bilgileri birbirlerine aktarırlar. Bu da; yaşadığımız dünya için ışık olur ve aydınlık bir geleceğin inşaasını topyekün oluşturmuş oluruz. Düşünen bireyler, her ortamda kendilerinin farkındalığına rahat bir şekilde varırlar. Kendilerini dinleterek, düşüncelerini aktardığı bireylere de yenilik katarlar. Fakat; düşüncede sabit fikirli olmamalıyız. Her zaman gelişime açık olmalıyız.

Düşüncelerimizi birbirimize dikte etmemeliyiz. Düşüncelerimizden dolayı birbirimize kin beslememeliyiz. Düşünce sonucu ürettiğimiz bilgi ve birikimlerimizi kesinlikle fiili müdahale şeklinde insanların adeta kafasına vurarak, onlara kabullendirmemeliyiz. Bir ortamda; biri konuyorsa ilk önce onu uzun uzun dinlemeli, sözlerini kesmemeliyiz. Sözünü bitirdiğinde kendi görüşlerimizi güzel bir şekilde açıklamalı ve muhakeme etmeliyiz. Tabii; sınırları aşmamak kaydıyla tartışmaya girebiliriz. Ama en iyisi; consensus sonucu ortaya çıkan bilgilerimizi kendimizin tuttuğu dosyamızda saklamalı, günü geldiğinde o bilgiye başvurmalıyız.

Bu itibarla; boş şeylerden sürekli olarak yüz çevirmeliyiz. Düşündüğümüz şeyler gereksiz olmamalı. Bilinçli olmalıyız. Zira; düşünce ikliminin gelişmesi ve çeşitlenmesi için sürekli olarak çevremizi gözlemlemeli, gerekirse tüm gelişmeleri yakinen takip etmeli, bu konulardaki dergi, mecmua ve kitapları okumalı kendimizi yenilemeliyiz. Her daim ileriye bakmalıyız.

Boşa akıttığımız zamanlara hayıflanmamalı, kararımızı verip, bu kararlılık doğrultusunda bundan sonraki yaşamımız için toplumda bulunan tüm bireylere düşünce tohumunu aşımalı, onlar için birbirleriyle ve dünya ile bağlantı kuracakları yeni köprüleri oluşturmalıyız. Düşüncenin zamanı var dememeli, her dönemde düşünce iklimini yaşamalıyız.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir