Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4523 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2011 - 11:34

23 Nisan1929'deki İlk Büyük Millet Meclisimizin Hatırlattıkları

Büyüt
Küçült
23 Nisan1929deki İlk Büyük Millet Meclisimizin
         23 Nisan 1920 de açılan meclisimiz ordular kurmuş, milli meclisimizi yönetmiş, kutsal vatan toprakların düşman işgalinden kurtararak, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünü dünyaya haykırmıştır. 

     Dünyada  ortak bir coğrafyada yaşayan insanların ortak milli bir hedefte birleşerek harika bir özgürlük sonucuna ulaştığı örnek bir kurtuluş  hareketinin başlangıcının temeli ve yürütücüsü olarak görülmekte ; Türkiye Büyük Millet Meclisi.  

     Yaşadığımız arzda  kurtuluş mücadelesini yöneten, ülkesini bağımsızlığa kavuşturan ve yeni bir devlet kuran başka bir meclis yoktur. Bu özellikler meclisimize ismiyle anıldığı gibi bir üstünlük sağlamaktadır. 

     İlk önce 15 Haziran 1920’de toplanan parlamentonun isminin çözümlenmesi gerektiğine karar verilmiş,o tarihten sonra “ Büyük Millet Meclisi” adı kalıcı bir duruma gelmiştir. Daha sonraki yılda meclisin açılışı milli bayram olarak ilan edilmesi için çıkarılan kanunla Türkiye eklenmiştir. 

     Anadolu’da ikamet eden Müslüman  halkların birleşerek, herkes kendi bölgesinde birbirlerine destek vererek vatanın kurtarılması, ülkesel sosyal ve kültürel bağımsızlığın elde edilmesi amacıyla hareket etmenin bir toplantısıdır. Toplantının samimiyetinin azami düzeyde göstergesi de; mükemmel bir sonuca ulaşmanın gereği olan birleşme, destekleme gibi ilkeleri hayata yansıtan ismi gibi büyük bir meclis olmasıdır. 

     Türkiye sınırlarındaki sayısal çoğunluğa sahip Türkler ve diğer azınlıkta ki İslam toplumlarının kendilerine güvenmelerine imkan sağlayan vatanlarını işgal eden düşmanlara karşı mücadele etme duygularını ortaya çıkaran ve  artıran, yüce Rabbimizin hediyesi hak dinlerini yaşamak için gerekli toprağı korumada en önemli adımı attıran bir toplumsal hareketin başlangıcıdır. 

     Anadolu gibi bereketli bir toprakta ikamet eden biz Müslümanların hem dinimizi hem ahlakımızı hem de kültürümüzü en güzel şekilde yaşamamız için bu vatanı korumak en önemli görev addedilmelidir ki; bu görevi atalarımız mükemmel bir şekilde gerçekleştirdikleri ortada gözükmektedir. Bizlerde aldığımız bu emaneti  ilk günkü 23 Nisan 1920 tarihindeki heyecanla samimi duyguları yansıtan dualarla yaşatıp korumalıyız. 

     Anadolu Gençlik Derneği katılımcıları olarak bizlerde ilk açılan Büyük Millet Meclisi’nin açıkladığı ilkelere haykırmak, değerlerimizi korumak, dinimizi yaşamak noktasında üzerimize düşen görevi azami gayretle gerçekleştirmek hususunda dünya ile ve nefsimizin kötülükleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadele sonunda dünyaya barışçıl bir şekilde hakim olacağımızda ortadadır. 

              M. Kemal Müniroğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir