Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3236 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2012 - 10:52

28 ŞUBAT VE TEKELCİ SERMAYE

Büyüt
Küçült
28 ŞUBAT VE TEKELCİ

28 ŞUBAT VE TEKELCİ SERMAYE

                    Ülke  yönetimlerinde seçim sistemini ekonomik yapı belirler, temsilci ve idareci seçme biçimi de  yönetim sistemini belirler. Bu yapı dün olduğu gibi, bugün de aynı özelliğini korumaktadır. Osmanlı’ da da  Bizans’ta  da   sadece kendi halkını beslemeyle yeterli görülen  üretimi köylüler yaptığı için,  sistem kendini korumuştur

                    Hükümetlerin askeri olmaz. Sermayenin  ordusu olmaz. Devletin askeri ve ordusu olur, onu da yürütme organı olan hükümetler yönetir.

Demokrasimizin kesintiye uğradığı darbeler de ekonomiktir. Zira 12 Eylül’ün ana nedenlerinden biri olarak gösterilen Milli Selamet Partisi’nin İzmir milletvekili adayı Sayın Turgut ÖZAL, ihtilalin en güçlü bakanı yapılmazdı. Darbeler tarihimizin en son halkası 28 Şubatın ana nedeni de, Sayın Necmettin ERBAKAN’ ın inşa etmeye çalıştığı D8 ve harcamaları kontrollü olarak  tek elde toplayan   havuz sistemidir. 28 Şubat sürecinde  irtica bahanesiyle ülke soyulmuş,  halk fakirleşirken her zaman olduğu gibi  bazıları zengin edilmiştir. Dolayısıyla 28 Şubat sürecinin doğru olarak sorgulana bilmesi için,  öncelikle  bu sürecin paydaşlarına bakılmalıdır. Bu süreçte herhangi bir şirket değil,   İslamcı şirketler hatta özel üniversiteler bile  yönetim kurullarına asker ve  polis arıyordu. Yurt Bank ve Egebank hariç batan bankaların yönetim kurullarına emekli paşalar alınmıştı.

               28 Şubat  sürecinin doğru olarak sorgulanabilmesi için dikkat çekilmesi gereken bir diğer temel nokta ise,   kazananları ve kaybedenleri  açısından ciddi  olarak ele alınmasıdır. Bu süreçte Fischer tarafından ülkemiz krize sokulmuş, sonucunda ise   çok uluslu şirketlere önemli menfaatler sağlanmıştır. Dolar bir gecede 630 TL’den 960 TL’ye fırlamıştır. Öyle ki, 28 Şubat sürecinden önce Türkiye’de 73 Türk,  8 yabancı banka varken şimdi ise, 19 Türk,  22 yabancı banka vardır. O dönemde  Merkez Bankası’nın sattığı yaklaşık 6 milyar dolarlık dövizin  % 55’i, 7 yabancı banka tarafından satın alınmıştır.

               Hepimiz biliyoruz ki krizin baş mimarı Fischer,  en son  2005 yılında İsrail Merkez Bankası’nın başına getirilmişti. Bu sürecin tesisinde en büyük katkıyı da kimler vermiştir biliyor musunuz? Sayın Tansu ÇİLLER’ le çalışırken kızının adını Tansu, Sayın Mesut YILMAZ ‘la çalışırken oğlunun adını Mesut ve Sayın Başbakanımızla çalışırken de diğer oğluna  Tayyip adını veren her devrin adamı, vazgeçilmez bürokratlardır. 

                 Sayın Tansu ÇİLLER, Necmettin ERBAKAN ve bir milyona yakın insanı hapsetmeyi düşünen yapı tekelci sermaye yapısıdır. Tekelci sermayenin hoyratlığı kurallarla önlenemediği sürece, darbelerin ucu hep açık kalacaktır. Buda açıkça gösteriyor ki darbelerin ana nedeni ekonomi ve tekelci sermayedir.

                 Darbelerin önlenebilmesi içinde benim askerim, benim sermayem yerine halkı düşünen ve darbeleri önleyen  kurallar tanzim edilmelidir.   Belki malumu ilam olacak amma, kuralların olmadığı yerde kuralsızlık

  Ali Zafer TOPŞİR




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir