Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4201 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Ağustos 2012 - 10:25

ALIŞKANLIKLAR

Büyüt
Küçült

MAKALE          

                                                       

    Kendimizde sıkça gördüğümüz alışkanlıklarımız kimi zaman bizi hoşnut bırakırken, kimi zaman tam tersi duygular yarata biliyor. Ama bu alışkanlık dediğimiz davranış biçimleri kişilerden çıkıp ülkelere ulaştığı zaman, içinden çıkılması güç durumlar yaratıyor. Hangi ülke bir ülkenin içişlerine müdahalede kendini yetkin görebilir. Ve bunu kendisine tevdi edilen bir vazifeymiş gibi algılayıp bunu bir alışkanlık haline getirebilir.

 

  Sormazlar mı? Nereden buluyorsun bu yetiyi kendinde. Yok, bizim düşündüğümüz gibi değil ise, dünyanın başka yerlerinde yaşanan insanlık vahşetine neden müdahale etmedin bunları görmezden geldin. Neden büyük oğlun İsrail’in kanun nizam tanımaz ve her şeyin ötesinde insanlık vahşeti olarak sergilediği bütün kıyımları görmedin. Ama zaman bil ki senin bıraktığın zaman değil insanlar değişimde dünya değişimde yaptıklarının hepsi kesişen bir zaman diliminde senden mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Senin soyağacınızda ülkenin sınırlarını oluştururken, Kızılderili halka karşı yapılan vahşetlerin izdüşümleri ile doludur.

 

   Senin petrole karşı duyduğun sadece “kişiliksiz bir aşk”tır. Unutma ki her şeyin bir açılımı ve açılım süreci mevcuttur. Akıllarda kalan, evrende sorulmamış bir hesabın olmadığı yönündedir. Girdiğin her ülkeye barışı ve insanlığı demokrasiyi getiriyorum masallarınla eylemsel davranışlar yaparken ülke sınırların içinde kaldırımlarda yatanlara karşı şefkatle ve insanca davranmaya çalış onların çöp karıştırarak karın doyurmalarının önüne geç.

 

   Ülkelerin kaderlerini kendi tayin etme hakkına saygı duy. Ve bunu yaparken işgalin altındaki topraklardan çık git öyle uzaklara git ki senden burnumuza uzanan o pis kokuların hiçbir dünyalıyı rahatsız etmesin. Attığın her adım bilesin dünya tarihine silinmez bir kalemle yazılıyor ve dünya tarihinin çirkin sayfalarını oluşturuyor. Liderleri nasıl savaş suçlusu olarak dünya yargılaya biliyorsa, zamanın birinde ülkelerde aynı bu şekilde yargılanacaktır. Hiroşima da ölen bir bebeği, Bosna’da anasının karnında yok olan bir bebeği, Filistin de yok olan insanlığı nasıl unuta biliyorsun. İnsanlığın öyle boyutları var ki; uyuşturucu pençesindeki gençlerinin porno tezgâhındaki kızlarının kararan hayatlarını düzenlemeye düzeltmeye çabala

Dünya sadece senin uçaklarının ve onların attığı bombaların ekseninde dönmüyor.

 

Dinle! Özgürlük ve demokrasi adına girdiğin yerlerdeki bebekler neler söylüyor.

Dinle bak!

                                                                       

PETROL BEYAZI

 

Ben ne zaman doğdum  

Benim doğduğum yer oldu mu

Gözlerinle söylediğin bir ninnin

 

Ben bebek oldum mu

Ben doğabildim mi anne

Neden ikimiz de topraktayız  

Ve ben senin karnında anne

 

Bu bombanın işi ne burada

Bana biz öldük senle

Bunu mu diyeceksin anne

 

Özgürlük adına biz şimdi

Özgürüz değil mi anne

Özgürüz değil mi

 

Anne bakma bana öyle

Petrol beyazı gözlerinle

Korkuyorum anne

 

AHMET YILMAZ TUNCER





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir