Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6343 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2013 - 10:04

Amasya Sevdası yoğun ilgi görüyor.

Büyüt
Küçült
Amasya Sevdası yoğun ilgi

Amasya Sevdası yoğun ilgi görüyor.. / Hikmet OKUYAR

Amasya Sevdası ile ilgili bir önsöz yazarken ilk önce Amasya Vekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Müftümüz, Milli Eğitim Müdürümüz, Kültür ve Turizm Müdürümüz, Stk. Başkanlarımız geldi aklıma.. Proje zamanında hayata geçsin diye proje teşvik desteği arayışına bile yeterince giremedik.. Önsöz saygınlığındaki ve Amasyalılar muhteşem...liğindeki duygularımı yansıtarak şöyle dedim:

' Özellikleri ve Güzellikleriyle Amasya Merkez, Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon, Suluova, Taşova şiirlerde aksettirilecek derken Amasyalı Keskin Ozan, Şimal yıldızı mahlaslı Müzeyyen Keskin imzalı tanıtım turizm kültür sanat eseri Amasya Sevdası doğdu..
Şu andaki bulunduğu coğrafyada ve Gümüşhane, Giresun, Ordu, Sivas ve Tokat irtibatlı Kelkit Vadisi mekanlarında derin izleri olan Amasya özellikleri ve güzellikleriyle şiirlerde aksettirilsin derken; Amasya ve ilçelerinden, Türkiye genelinden aşık ozan şair şiir dostlarının katkılarıyla ilginç bir proje oluşturuldu..

Hayatını Şiir Dünyası güzelliklerine adamış, Amasya Sevdası muhteşemliğinde efsane olan, Esençay akıcılığında Şahin Yaylası ortamlarında Tamzara havalarını coşturan, düğün dernek piknik ve yayla şenlikleri organizasyonların aranan ismi, Boraboy Şiir Şölenleriyle irtibatlı Gizemli Şebingülü Şimal yıldızı, Amasyaşat Başkanı, Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı, 5 Yıldızlı Amasya Elması Tanıtımlarıyla Ünlü Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin için vefa duygularının hissettirileceği zaman dilimleri kapsamındayız..
Amasya ve İlçeleri ile Tokat, Sivas, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Şebinkarahisar, Kelkit Vadisi ortamlarında, Esençay Şahin Yaylası Boraboy Amasya Yeşilırmak coşkunluğunda, Amasya Elması, Amasya Çöreği, Amasya Bamyası, Toyga Çorbası tadında, Amasyalı Kadın Şair Mihri Hatun Şiir Geleneği, Ferhat Şirin Efsaneliği havasında hissedilmeye başlayan ve Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin tarafından özenle hazırlanan tanıtım turizm kültür sanat eseri AMASYA SEVDASI, Türkiye genelinde aşık, ozan, şair dostların katkılarıyla yoğun ilgi görüyor..
Amasya Gazetesi, Amasya Yorum Gazetesi, Merzifonu' m, Özlenen Amasya Gazetesi, Suluova Gazetesi, Taşova Gazetesi, Yeşilırmak Gazetesi gibi yöresel medya kuruluşlarımızın Kelkit Vadisi Karadeniz Bölgesi medyası ile Ulusal uluslararası medyamızın tanıtım paylaşımları Amasya Sevdası İlgi yoğunluğuna süper etkin oldu..
RTV Şiir Programları Sunucuları ve Organizatörleri Zehra Birsen Yamak, Gülnare Leman Talibova, Recebiye Çataksezer, Canan Meydanlı, Ahmet Sargın,
Durali Doğan, Yasemin Doğru, Rıfat Çakır, gibi canlarımızın Amasyalılar saygınlığındaki
Amasya Sevdası sunumları; Amasya ve ilçelerindeki özel yetenekli gençlerimiz okul korolarındaki ve belediye korolarındaki yöneticiler, şefler ve koro üyeleri için daha çok tanınma vesilesi olacak..’’ Ben de şiir yazıyorum ’’ diyen Mustafa Yasin gibi ’’ Ben de Şiir Yorumcusu olarak sahne almak istiyorum ’’ diyen Dilek Peder gibi yüzlerce binlerce Özel Yetenekli Amasyalı Gencimiz bir adım daha öne çıkarılacak..
Ünlü Amasyalı Kemani Muammer Palamut, Neyzen Osman Yıldız Klarnet Sanatçımız Kenan Kaynar, Saz ve Ses sanatçısı Ayşegül Pınar, Ufuk Altun, Tiyatro Oyuncusu Orhan Bol gibi saygıdeğer sanatçılarımız daha çok olacak…
Mihri Hatun, Özkan Yalçın, Sadi Bayram, N. Berin Taşan, İskender Haki, Sabuncuoğlu Şerefeddin, Mehmet Tektaş, Hüseyin Menç, İrfan Özbakır, Arif Meşhur,Salih Korkmaz, Haşim Nezihi Okay, Griftzen Asım Bey, Zeynep Hatun, Turan Böcekçi, Muzaffer Doğanbaş gibi ünlü sanatçılarımız eserleriyle hizmetleriyle anılacak..

Trabzonlu Turan Bayraktar Başkanlığındaki Türkiye Şairler ve Şiir sevenler Derneği Etkinlikleri kapsamında tertiplenen muhteşem toplantılardan 25 - 30 yıl önce tanıdığım Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin tarafından Amasya Taşova Esençay Kelkit Vadisi ortamlarında ve Ankara Kızılay Ulus Çankaya ortamlarında özenle hazırlanıp yayınlanan ve Ankara, Yozgat, Samsun, Şebinkarahisar, Giresun, Görele, Ordu, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Gölcük, Bursa, Balıkesir, İzmir, Adana, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Eskişehir, Sinop, yakınlarından Kafkaslar ’dan, Balkanlar’dan, gönüllü kişi ve Stk destekleri Amasyalılar muhteşemliğinde Amasya Sevdası coşkusuyla algılandı..
Eserin kapsama alanındaki şaheser sunumlar, Müzisyen Bestekar Şiir Yorumcusu saygıdeğer canlar tarafından da izlenecek..Değerlendirilecek.
Amasyalı Şair Mihri Hatun ŞİİR geleneği, Amasyalı Keskin Ozan öncülüğündeki etkinliklerle daha çok yaygınlaşacak..
AMASYA ve İlçeleri yüzlerce özel yetenekli aşık ozan şair şiir yorumcusu güzel sanatlar öncüsü yetiştirecek..

Tebrikler, Amasyalı Kültür Sanat Öncüsü Müzeyyen Keskin Tebrikler..

Eserlerin hizmetlerin daim olsun Efsane Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin ünvanınla yaşa..

Yaşasın Amasya Sevdası..'

Hikmet Okuyar, Mehmet Kahvecioğlu, Sevim Aslanalp, Sinem Şanlı, Neşe Balıkçı, Binali Kılıç, B. Sevil Tekinay, İlknur Mersin, Asuman Soydan Atasayar, Sadi Teltik, Kadir Aslan, Ahmet Yardımcı, Lokman Gülbahçe, Salim Gülbahçe, Ozan Merdan Ali Bilecen, Sami Aslan, Hüseyin Ünlü, Niyazi Bali, Serap Demirtürk, Ramazan Kurt, Yıldız Toksöz, Safiye Samyeli, Gülten Ertürk, Hasan Buldu, Hüseyin Bacanak, Harika Ufuk, Nihat Malkoç, Tarık Torun, Muhsin Aktaş, Sevinç Güven Doğancan, Fedai Koç, Ahmet Sargın, Ümit Güngör, Önder Kurt, Serpil Kaya, Şerife Topçu, Canan Keskin, Ömer Celep projenin şiirli şuurlu öncülüğünde Amasya Genelgesi Dostları Amasya ve İlçeleri tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine daha çok ilgi duyuyorlar.

5 Yıldızlı Amasya Elması Tanıtımlarıyla Ünlü Amasyalı Şair, Şiir Yorumcusu Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin her gün yeni bir heyecanla yayın ve tanıtım ekibiyle birlikte Amasya Sevdası Tanıtım Günleri devam ediyor diyerek Muhteşem Amasyalılar Coşkusunu fuarlarda, yaylalarda, pikniklerde, gecelerde şenliklerde şölenlerde yaşatmaya devam edecek..
Bizler de esere talep yoğunluğunu gördükçe daha çok mutlu olacağız..
Saygılar.
Yaşasın Amasyaşat Başkanı Şair Müzeyyen KESKİN imzalı AMASYA SEVDASI


Hikmet OKUYAR
ŞÜSİYAD Başkanı
Çankaya / ANKARA
.............
NOT: Amasyaşat Başkanı Şair Şiir Yorumcusu Şiir Programları Sunucusu Müzeyyen Keskin mkesin6@Hotmail.com PROJE ÇALIŞMASI olan tanıtım turizm kültür sanat eseri AMASYA SEVDASI tanıtımları için 12 - 17 Haziran 2013 tarihleri arasında AMASYA FUARI katılımcıları arasında yer aldı.. AMASYALILAR saygınlığında ve muhteşemliğinde değerlendirilen AMASYA FUARI TERTİP KOMİTESİNE Amasya Belediye Başkanı nezdinde TEŞEKKÜR ediyoruz..

Hikmet OKUYAR Şüsiyad Başkanı
Amasya Sevdası Genel Yayın Danışmanı




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir