Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3672 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2012 - 18:40

Ankara' da Niğde Tanıtım Günleri-2

Büyüt
Küçült
Ankara da Niğde Tanıtım
ANKARA'DA NİĞDE TANITIM GÜNLERİ-2../ Hikmet OKUYAR 


Türkiye Sevdası ile Hikmet Okuyar Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinilkeri Sonbahar proğramımıza uygulama alanları ararken 5 Yıldızlı Amasya Elması Tanıtımları ile Ünlü Amasyaşat Başkanı, Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin;  01-04.KASIM 2012 tarihleri arasında Ankara AKM'de tertiplenen Niğde Tanıtım Günleri - 2 Etkinlikleri olduğunu bildirdi..Hafta sonu, etkinliği; Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası 360.Tanıtımı ile takip edeceğini söyledi..Tebrik ediyorun dediğini yapmış..Etkinlikte Özellikleri ve Güzellikleriyle Niğde ve İlçeleri hakkında daha geniş bilgi alınacak sanat ağırlıklı tanıtımlarda yörenin aşık ozan şair şiir yorumcusu kültür sanat öncüleriyle tanışılacak; Amasya Sevdası veya Niğde Sevdası ile yazılmış şiirlere ulaşılmaya çalışılacaktı..Giresun, Ordu, Sivas, Amasya, Yozgat, Kayseri ortamlarındaki başarılı çalışmalarıyla kitle iletişimindeki uzmanlığını bildiğim için Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin yine başaracaktı..Amasyalı Şiir Yorumcusu Canan Keskin fotoğraflarıyla örtüşen tespitlerini paylaşmakla övünç duyuyorum:

Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin şöyle demiş izlenimleri hakkında:

 ''Niğde, sessiz sakin kendi halin de bir ilimiz gibi sanlısa da çok zenginlikleri olduğunu keşfettim.ANKARA'Kİ NİĞDE TANITIM GÜNLERİ-2 etkinlikleri kapsamındaki araştırmalarımda.. 

Merkez ile  birlikte altı ilçesinin bulunduğu; Merkez , Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla tüm gizemlilikleri ile sevenlerinin yine ilgi odağı durumunda.. 

Seramikte kullanılan çok önemli madeni “kaolin” altın, antımuan, bakır, kurşun çinko, civa, demir mikel perlit, molbden madenlerinin yanı sıra dağ sporları, jeotermal, madensuları, gıda sanayide de önemli yer tutar Niğde ilimiz.

Ayrıca tarihi mimarisiyle ve kültürel açıdan da çok önemli bir yerleşim alanı..  Herşeyi kısıtlı alanlarda yazıp anlatmak pek mümkün değil.. Buna gücüm de yetmez.

Etkinlik alanında gezerken Niğde Valiliği Kültür ve Turizm Müdürü ile kısa bir söyleşiden sonra diğer yerleşkeleri gezdim. Bütün ilçeler özelliklerini güzelliklerini başarılı şekilde tanıtmaya çalışıyorlar. Kutlarım emeği geçenleri. Bir birinden güzel el sanatları ürünleri göz kamaştırıyor.. Ayrıca halıcıkta da önemli yeri olan ilimiz Niğde.

Yöresel bütün doğal ürünleri tattıktan sonra alışveriş de yaptık.

Yöre şairlerinin düzenlediği Niğde şiirleri sunumlarını da paylaştık..Amasya Sevdası Türkiye Sevdası eseleri tanıtım sayfalrında yayınlanmak üzere aşık ozan şairlerin şiirlerinden örnekler varsa mkeskin6@hotmail.com adresine gönderilmesini istedik..

 Üzüm pekmezinden yapılan köfte dedikleri ürün çok güzeldi, çifte kavrulmuşa benziyordu. Nasıl yapıldığına dair ve  madenlerle ilgili de gerekli bilgiler aldık.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra gerçekten insanları da güler yüzlü ve samimi dost insanlardı. Tanıtımlarda emekleri geçenleri yürekten kutlarım.

Her zaman ki gibi ve her güzel şeyin bir sonu var. Hatıra fotoğrafları çektirerek birlikteliklerimizi ve Niğde ili tanıtımları kapsamında Türkiye Sevdası tanıtımlarımızı kayıt altına aldık.. 

 Bu güzel Niğde ilimizin tanıtılması ve sosyalkültürel ve ekonomik canlanmasının; Türkiye’mizin kalkınmasında çok daha önemli katlıları olacağını düşünüyorum.

Değerli müteşebbis iş adamlarımız, yatırımlarının bir kısmını bu yöreye yönlendirmeleri çok isabetli olabilir.. dilerim.

Selam olsun  Niğdeliler'e.. Selam olsun Türkiye Sevdası ile selam olsun Özellikleri ve Güzellikleriyle Niğde ve İlçeleri konusunu şiirleştirip aksettiren Niğdeli aşık ozan şair ve şiir yorumcusu canlara..Selam  Nice nice Niğde Tanıtım günleri etkinliklerine... 

Müzeyyen KESKİN

Amasyaşat Başkanı ''

Netice itibariyle Amasyalı Keskin Ozan  ve Canan Keskin birlikteliğiyle paylaşılan Niğde Tanıtım Günleri-2 etkinlikleri kapsamında tanışılan konuşulan ve ulaşılan tüm tanı;tım turizm kültür sanat dostlarına duyarlı ve etkin katkıları için Şebingülü sunumlarımla teşekkür ederken etkinliği bir kez de medya mensubu meslektaşlarımın katkılarıyla yayın kanalllarına, kitle iletişim uzmanlarıyla da daha geniş sanatsever canara ulaşmak istiyorum..Saygılarla..Hikmet OKUYAR.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir