Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3712 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2012 - 11:52

Arap baharı oyununun son perdesi Suriye sahneleniyor

Büyüt
Küçült
Arap baharı oyununun son perdesi Suriye
Arap baharı oyununun son perdesi Suriye de sahneleniyor,

Suriye iç savaşını dünya ülkeleri tarafından seyrediliyor.

Suriye’deki kargaşa bizim ülkemizi çok ama çok yakından ilgilendiriyor. Ülkemize yüz bine yakın Suriyeli kardeşlerimiz geçiş yaparak canlarını zor kurtardılar ve ülkemiz onların can Emniyeti'ni korumak ve insanca yaşamalarını sağlamak için kamplara yerleştirdi.
Dünya Suriye iç savaşını uzaktan seyretmeye devam ederken bir yandan da
Türkiye'yi savaşa dâhil etme çaba ve gayreti içerisinde.

Olayları bira hatırlayalım önce bir uçağımızın uluslar asası hava sahasında düşürülmesi, suriyenin bölücü terör örgütüne desteğinin artması, Suriye’nin attığı top mermisinin Akçakale ilçemize düşmesi, hemen ardından ikinci top mermisinin de Akçakale’ye düşmesiyle beş vatandaşımızın hayatını kaybetmesi sonucu Türkiye'nin karşılık vermesi bölgede ve dünyada gözleri ülkemize çevirdi.


Hatta ellerini ovuşturmaya bile başladı bu düşman dostlarımıza destek için olsa gerek, muhalefet kesiminden Türkiye’deki kamplarda Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim ve destek veriliyor suçlamaları yapıldı.


Uçağımız düşürülünce nerde bu devlet, nerde bu hükümet diyenler Hükümetin meclisten sınır ötesi asker gönderme tezkeresine Suriye'nin de dâhil edilmesini istemesine destek vermedi İktidar partisi (AKP) ve Muhalefet partisi (MHP) nin desteğiyle tezkere meclisten geçti.


Böyle ciddi ve ülkemiz için egemenlik meselesi olan bir duruda bir gurup siyasi kesim savaşa hayır diyerek ortaya çıktı, zaten Türkiye’de kimse savaş istemiyor ki ülkemizin milli menfaatlerini koruması için hükümete yetki vermeyenler sokaklara savaşa hayır pankartları astılar.


Bu tezkere benim olduğum yerden savaş için değil Türkiye cumhuriyetinin milli menfaatlerini koruma amaçlı kullanılacağı yönünde görünmektedir.


Ülkemize düşen top mermilerinin kaza sonucu düştüğüne inanmak istiyorum ve bu yüzden Türkiye'nin misilleme yaparken iki ateş arasında kalan masum insanların zarar görmeyeceği şekilde misilleme yapacağını düşünüyorum ve tüm kalbimle inanıyorum, aynı inancımı tezkere içinde söylüyorum.


Hükümetimizin sağduyulu tutumuyla üçüncü dünya savaşının başlaması taraftarı olmadığını, birileri böyle bir durum yaratırsa ülkemizin menfaatlerini korumak için cesaretini, gücünü tüm dünyanın bilmesini, görmesi için meclisinden bu yetkiyi aldığını düşünüyorum.


Tezkerenin başka yerlere çekilerek değerlendirilmesi bana göre doğru bir tutum değildir. Birileri yine sınıfta kalmıştır içinde bulundukları durumu, kırık notları, “aslında kendilerinin çalışkan bir öğrenci olduklarını” fakat öğretmenin kırık not verdiğini vatandaşına anlatmaya çalışıyorlar vatandaş bu oyunları çok gördü ve yemedi.

Görünüyor ki vatandaşımız savaşı En son çare görüyor ve zamanı gelince savaş kaçınılmaz olursa da safında onun bunun çocuğunu aramak yerine damarlarındaki asil kana sahip yiğitleri arıyor. İnşallah savaş çıkacak bir durum olmaz bölgede istikrar sağlanır. Eğer Savaş kaçınılmaz olursa Topal Osman'ın torunları gözünü kırpmadan dedesinin izinden gideceğine kimsenin kuşkusu olmasın.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir