Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3542 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   02 Haziran 2011 - 11:32

Arınmak için bu yılda ulaştığımız kutlu aylarımızı değerlendirmek

Büyüt
Küçült
Arınmak için bu yılda ulaştığımız  kutlu aylarımızı

     Biz Müslümanlar için bir yılın bazı ayları diğerlerine göre daha değerli ve feyizli olduğu bilinmektedir. Yüce Rabbimiz yüksek iradesiyle bazı günleri , ayları diğer zamanlara göre mübarek ve kutlu kılmıştır.Bildiğimiz gibi bir haftanın içinde mübarek bir gün olarak Cuma gününe sahibiz. Recep, şaban, ramazan diye adlandırılan üç aylar ise bir yılın içindeki mübarek aylarımızdır.

     Bu üç aylar içinde Regaib , Mirac, Berat , Kadir  geceleri ile Ramazan bayramı gibi feyiz ve bereket dolu geceler ve günlerimiz mevcuttur. İşte bu aylar ve mübarek kandiller kapımıza geldi. Üç aylar dediğimiz Recep, Şaban , Ramazan denen bu aylara Biz Yalovalılar olarak içten hoş geldin diyerek ; bu üç ayları ve yukarıda belirttiğimiz Yüce Rabbimiz Allah’ın hediyeleri olan mübarek geceleri bir Müslüman nasıl geçirmesi gerekiyorsa o şekilde geçirmeliyiz.

     Ramazana ilk basamağı gösteren üç aylara girdik ve ilk adımı atarak hazırlıklarımızı buna göre yapmak Türkiyeli ve Yalovalı Müslüman olarak görev addetmek ve gereğini yapmalıyız. Bu adımlar bizi huzur ve mutluluğa götürecek ilk adımlardır. Çünkü üç aylar diye bilinen Recep , Şaban , Ramazan ayları manevi bakımından daha değerli ve bereketli aylardır.

     Kudsiyetiyle gönüllerimize feyiz ve bereket bahşeden Regaib kandilini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Yüce Rabbimize sonsuz şükürler ve hamd ü senalar olsun. Regaib Kandili Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce ALLAH'a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

      Üç aylar diye adlandırılan Recep ,Şaban , Ramazan ayları diğer aylardan manevi bakımından daha feyizli ve daha bereketlidir.Recep ayı gelince Peygamberimiz (SAV) şöyle dua ederdi “Allah’ım bize Recep ve Şabanı mübarek eyle ve Ramazana ulaştır.”

     Hicrî-kamerî  aylardan olan ve dinî duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan; İslâm alemince de "üç aylar" diye isimlendirilen: "Receb, Şaban ve Ramazan" ayları hakkında, Enes b. Malik (R.A.)'den rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz:"Receb ALLAH Teâlâ'nın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır," buyurmuşlardır. (Deylemi, Firdevs, No:3276; 2/275)

     Üç aylar döneminin insanın günahlarından ve kusurlarından  tövbe edip temizlenmesi içinde bir fırsat olduğu bir dönemdir. İnsanların adeta otokontrol sisteminin kurulmasına yardımcı olan üç aylar ve kandillerin dünyevi ve maddi meşguliyetlerden sıyrılıp , insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli bir fırsatlar dönemi olduğu açıktır.

     İşte bu üç aylardaki dönemi Allaha ibadetle ve zikirle geçirmekle imanımızın artacağı ortadadır.Önemli sünnetlerden olan Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak, bizleri Ramazana hazırlayacak ve sevaba gark edecektir.Bu aylarda dilimizi ve kalbimizi tövbe ve istiğfar zikirleriyle kuşatırsak ; günahlardan ve kusurlarımızdan arınacağımız ve temizleneceğimiz açıkça ortadadır.

     Bilindiği gibi Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaib gecesidir. Bu gece Allahın rahmet ve bağışlamanın azami derecede olduğu , duaların kabul edildiği bir gecedir.Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV) Regaib gecesinin  içinde bulunduğu  Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar ve sadaka vermeye özen gösterirdi.

      Ayrıca Recep ayının ilk Cumasında kutladığımız REGAİB gecemizde kapımızda duruyor.Bu gecemizi de Yüce Rabbimizin istediği gibi istiğfar ve zikirle kutlamakta bir Müslüman olarak görevimiz olmalıdır.

     İşte İdrak ettiğimiz Mübarek Regaib Kandili vesilesiyle yukarıda belirttiğimiz davranışlarla bu gecede ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşüncelerimizi kalplerimizden atalım.İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim.Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.

     Anadolu Gençlik Derneği olarak Yalovalıların üç aylarını ve Regaib Kandilini kutlar ve bu dönemi en güzel şekilde geçirmemizi  dileriz. Allaha Emanet Olunuz.Selamlar

Mustafa Kemal Müniroğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir