Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4346 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2011 - 11:04

At Binenin Kılıç Kuşananın

Büyüt
Küçült
At Binenin Kılıç
Av. Murat Toker' in yeni yazısı ''At Binenin Kılıç Kuşananın''

At binenin Kılıç Kuşananın 

         Ülkemde, ilimde, vadimde, ilçemde güzel şeyler oluyor.

         Kirazın anavatanı Giresun’dur. Geçimini kiraz üretimiyle sağlayan Japonyanın Sagae şehri kirazın anavatanına minnettarlığını göstermek için araştıra soruştura Giresun’u bulup kardeş şehir ilan ettiler.

         Kirazın bugün Giresun ekonomisinde hiçbir önemi ve yeri yoktur. Ancak bu kirazın anavatanın Giresun olduğu gerçeğini değiştirmez.

         Bursa da kurulu Alara diye bir şirketimiz her yıl kiraz ihracatından ülkemize on milyonlarca dolar döviz kazandırıyor. Anavatanında hiçbir şey olan kiraz Bursada aş oluyor, iş oluyor.

         Şebin cevizinin de anavatanı Şebinkarahisar’dır.

         Basında okuduğum haberlerden Edirne Ziraat odası başkanı binlerce dönüm araziye Şebin cevizi ektiklerini bundan böyle cevizin piyasasının Edirne’den sorulacağını söylemiş.

         Yine Bursa da her köye bir ceviz bahçesi kampanyasıyla onbinlerce şebin cevizi Bursa topraklarıyla buluştu meyve vereceği günü bekliyor.

         Ben inanıyorum ki Edirne’nin ve Bursa’nın cevizleri şehirlere bereket ve zenginlik getirmeye başladığında onlarda araştıra soruştura şebin cevizinin anavatanın Şebinkarahisar olduğunu keşfedip belki de Şebinkarahisar’ı kardeş şehir seçecekler.

         İlimde güzel şeyler oluyor. Giresunoncelikleri.com sitesi ve Giresun dergisinin öncülüğünde “SON GİRESUNLU GÖÇMESİN BABA OCAKLARI SÖNMESİN GİRESUN’UN NEFES BORUSUNU AÇALIM” sloganı ile yürüttükleri halk hareketi daha birinci yılında hedefine ulaştı.

         Giresun da ve gurbette Giresunlunun bir numaralı gündem maddesi oldu.

         Artık sahil ilçelerinde yaşayan hemşehrilerimizde yayla ilçelerinde yaşayan hemşehrilerimizde Eğribel Osman Ağa tüneli açılmadan göçün durmayacağını, limanın çalışmayacağını, ekonominin canlanmayacağını biliyorlar.

         Giresun halkı, iktidara da muhalefete de Eğribel tünelinin Giresun’un nefes borusu olduğunu, atar damarı olduğunu, aşı, işi, ekmeği olduğunu, çoluk çocuğunun geleceği olduğunu kabul ettirdi.

         Vadimde güzel şeyler oluyor. Basından okuduğum haberlerden öğrendiğime göre Suşehri yerel yöneticileri ve gurbetteki Suşehrili hemşehrilerimiz el ele vermiş 700 kişiye ekmek kapısı olacak tekstil fabrikası açılıyormuş.

         Bu fabrika hızla nüfusu boşalan Kelkit vadisine can suyu olur. 700 kişi istihdam edilen fabrika Suşehrinden göçü durdurduğu gibi Suşehrinin, dolayısıyla Kelkit vadisinin nüfusunu beş bin kişi arttırır.

         Yine vadimin güzel bir haberi benim “  Devleti yönetenler bizim 77 yıldır yaptıklarımızdan utanın  vilayetliğimizi geri verin yazımda hayalimde canlandırdığım” barajın kenarında oluşturulacak su sporlarının yapıldığı, balıkçı lokantalarının,  katmer evlerinin çay bahçelerinin açıldığı iskelesinden kalkan gezi motorlarıyla hemşehrilerimize unutamayacakları günleri yaşatacak projeyi Suşehri halkıyla gurbetteki Suşehrili hemşehrilerimiz hayata geçirmiş. Alanya’dan getirtilen 2 katlı gezi teknesini baraja indirilmiş.

         İnanıyorum ki yazın başta İstanbul olmak üzere, yurtdışından, yurt içinden suşehrine gelen bütün hemşehrilerimiz barajda gezinti yapmadan gurbete dönmeyeceklerdir.

         Hemen bu yazın tek teknenin yetmeyeceği ortaya çıkacak yeni teknelerle filo oluşturulacağını tahmin ediyorum.

         İnşallah Suşehri’li hemşehrilerimiz Şebinkarahisarlı hemşehrilerinin de baraj gezintilerinden faydalanması için Şebinkarahisar topraklarınada bir iskele yaptırır. Tekne o iskeleden Şebinkarahisarlı hemşehrilerimizi alıp doyumsuz gezilerden onlarında faydalanmasını sağlar.

         Suşehrinin baraj kıyısında oluşturduğu cazibe merkezi ve tekne turizmi Suşehri’ne ciddi bir istihdam kapısı yaratacaktır. Vadideki göçün tersine dönmesin de de etkili olacaktır.

         İlçemde de güzel haberler var İstanbul’daki derneklerimiz, vakfımız bir araya gelerek Beşiktaş Akatlar da binlerce hemşehrimizi bir araya getirdiler. 30 senedir Giresun’dan meclise milletvekili gönderemeyen Şebinkarahisarlılar İstanbuldan seçilecek sıralarda aday olan Ünal Kaçır ve Ahmet Baha Öğütkenle yüksek moral yakaladılar.

         Karadeniz’in, Giresun, Ordu, Samsun illerinin merkez ve sahil ilçelerinde önemli bir siyasi ve ekonomik ağırlık oluşturmayı başaran Alucralı hemşehrimiz Giresun’dan üçüncü dönem milletvekili çıkacak olan Nurettin Canikli’den sonra beş yıldır Ordu da iktidar partisinin il başkanlığını yapan Alucralı hemşehrimiz Fatih Han Ünal Ordudan meclise göndermeyi başaracaklar. İstanbul da Beyoğlu deresini geçemeyen Alucralı hemşehrimiz Ordu’nun derelerini yukarı akıtmayı başardılar.

         İnşallah önümüzdeki seçimlerde Beyoğlu’ndan ve Samsundan da milletvekili çıkarmayı başarırlar.

  

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir