Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3451 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2012 - 11:25

Belediye Başkanlığı seçim heyecanı erken başladı

Büyüt
Küçült
Belediye Başkanlığı seçim  heyecanı erken

Belediye Başkanlığı seçim

heyecanı erken başladı

             

              Bu aralar Bulancak İlçesinde anketörler anket yapmak için cirit atıyor. Her mahallede ve merkezde anket yapılıyor. Bu ankete bende katıldım. Gazete hazırlarken gazeteye gelen genç bir anketör bazı sorular sordu. Bana sorulan ilk soru Bulancak Belediye Başkan "Kadir Aydın'dan memnun musunuz?" oldu. Ardından "Belediye seçimlerinde kime oy atacaksınız?" sorusu geldi. Daha sonra "AK Partide başka kimi aday görmek istersiniz?" gibi sorular soruldu. Anlaşılan AK Parti kendi belediye başkanlarının performanslarını ölçüyor. Burada nasıl bir sonuç çıktığını sordum ama anketi yapan arkadaş konu hakkında bilgi vermekten kaçındı.

              Bu anket çalışmasına bakılırsa belediye seçim çalışmaları erken başlayacak. Zaten yerel seçimlerin 6 ay öne çekilmesi söz konusu. Bu konuda önemli gelişmeler var. Burada AK Parti zannediyorum bir ön yoklama yapıyor. AK Partide "Başkan Aydın başkanlığa tekrar adaylığını koyar mı?" sorusuna cevap verecek tek isim başkan Aydın. Bakalım önümüzde ki günler ne gösterecek. Ramazan ayından sonra siyaset hayli ısınacağa benziyor. AK Parti CHP, MHP, Saadet Partisi ve diğer partilerin adayları yavaş yavaş ortaya çıkacak. Biz bu adayları biliyoruz ama analiz yapmak için çok erken. Bugün yorum yapan, öngörüde bulunan yanılır. Çünkü seçim psikolojisi farklıdır. O günler gelince çok yazar çizeriz.

 

Uçkurla vuran uçkurla vurulur!

             

              Kendini dünyanın merkezi ve kıblesi, kendini en doğru  en ahlaklı sanan hanımın biri; Yine bir uçkur olayını ortalığa saçtı. Olay öğrenci ile öğretmen arasında yaşandığı söylenen bir mesajlaşmayı ajite ederek, başka yerlere hakaret malzemesi yapılmasından kaynaklanıyor. Biz uçkur işlerine bakmadığımız için dünyayı uçkurundan görenlerin bakış açısıyla olaya yaklaşmıyoruz. Yaşandığı söylenen olay çirkin bunu tasvip etmek mümkün değil. Ama olayı çarpıtmak, ajite etmek, bir camiayı karalamak, inançlı insanları zan altında bırakmak, alakasız insanları sözde yorumlarla olayın içine çekip millete hakaret ettirmek en az yaşanan olay kadar çirkin. Bir kişinin yaptığı hatayı tüm camiaya yıkarak olayı siyasi alana çekmek asıl olayın maksadını ortaya çıkarıyor.

              Bu yazıların paylaşıldığı paylaşım sitelerindeki yorumlarda faşist söylemlerle ağzı alınmayacak hakaretleri duvarlarında paylaşan sözüm ona ahlaklı hanım, bu hakaretlerin hesabını yargı karşısında verecek. Ayrıca bizim bu uçkur meselelerini neden yazmadığımızı soranlar, zamanı geldiğinde yazacağımız dayaklı uçkur vukuatlarını okuyunca kendini dünyanın merkezi sananların ne mal olduklarını görecekler. Bir yandan  "Döverek arabanın arkasına atıp ormanlık alanda bir yerde çırılçıplak bir vaziyette bırakmışlar" ifadesi ile dayak ve kaçırma olayını deşifre ederek öğrencinin ailesini yargı karşısında tehlikeye atan cahil zihniyet, öte yandan bir genç kızı deşifre ederek hayatını karartmaktan çekinmiyor. Burada bir mağduriyet varsa, mağdurların sesi duyulmuyorsa hep birlikte haykıralım. Ama dün itibariyle de  şikayetçi olunmayan bir konuyu farklı yerlere çekerek hakaret etmek için kullananlar, genç bir kıza ve ailesine en büyük zalimliği yapmaktadır. Bu konunun paylaşım sitelerinde alakasız ırkçı hakaretlere  dönüşmesinin  peşini bırakmayacak ve anayasal bir suç olan ırkçı yaklaşımı yargıya taşıyacağız. Bilinsin ki kendi nefretini bu olaya alet eden ve zafer edasıyla sağa sola racon kesenler, hem kendi marifetleri ortaya saçılınca, hem de hakim karşısına geçince  kuzu kesilecekler...





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir