Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7871 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2011 - 00:36

BİZE HER YER KUZEY ''528''

Büyüt
Küçült
BİZE HER YER KUZEY
BİZE HER YER KUZEY “528” 

      Tüm  hemşerilerimi sevgi, saygı ve hürmetle uzun bir aranın ardından selamlıyorum,

      Sevgili dostlar, Türkiye gündemi o kadar yoğun, karmaşık ve tutarsız ki, hangi haberin neresinden nasıl tutulacağı konusundaki kararsızlığım ve sırf yazmak olsun diye bir şeyler karalamak istemediğimden aranızdan bir süreliğine ayrılmıştım.

      Ancak bırakın ülkemi, memleketim adına bile vahim durumlar yaşanıyor. Hal böyleyken, aydindere.com gibi güzide bir haber portalımızda bize bir fırsat sunmuşken suskun kalmak yakışmaz dedik ve aldık kalemi elimize…

      

1-GİRESUNSPOR :

      Yıllardır  çeşitli etkinliklerde ve yerel tv lerde Giresunspor için yardımlar toplanıyor, Sağolsunlar sanatçılarımız koşulsuz destekliyorlar. Buraya kadar her şey normal. Peki Giresunspor yıllardır nerede ne işler yapıyor, hangi başarılara imza atıyor! Bu yıl şikeydi, şöyled, böyleydi bahane çok.. Ben bir yıldan değil, yıllardan, futbol sezonlarından bahsediyorum. Yıllardır ne bir başarı var, ne de ihtişam. Başarısızlıklar göz ardı edilir elbet ama ne zaman? Giresun’un adına yakışır futbol oynadığında, Giresun’luluk ruhu ile mücadele edildiğinde başarısızlıklarda göz ardı edilir. Marmaralı Çotanaklar, Genç Çotanaklar, Gurbetçi Çonataklar gibi çeşitli guruplar kar kış soğuk demeden o tirbünü doldurup, GİRESUN diye bağırıyorsa,ÇOTANAK her gurubun adındai ortaklıksa; Giresunspor futbol takımı da şapkayı koyuönüne bir düşünecekler evvela… Bakın yönetim demiyorum!

      Sonrada kimse çıkıp, Giresunspor’a beklenen yardım yapılmadı tv programlarında canlı yayında rezil olduk nidaları atmasın.Hiç kimse ATMASIN!  

2- TABELA REZALETİ… PARDON KARAYOLLARI REZİLLİĞİ!:

      Gurbetten Giresun'a doğru yol alan ve Ankara İstanbul yolunu kullanan vatandaşlarımız bilir ve görür ki yollarda Ordu Tüneline kadar tekbir GİRESUN tabelası dahi yoktur. Ama ne hikmetse Rize'nin Samsun'un Ordu'nun tabelaları vardır. Bizim niyetimiz şehirleri suçlamak, nifak sokmak değil. Bizim amacımız bu rezilliğin nedenini sorgulamak ve olması gerekeni yerine koymak. Yarın öbür gün havaalanı inşa edeceksiniz. Adına 528 dediniz.. 52 ye giden vatandaşımız yolunu bulurda, 28 nerde açıklar mısınız ey sevgili yöneticiler.

      Burada suç karayolları ve yöneticiler kadar hem biz halkındır hem de Giresun’un ileri gelen sanat,siyaset gibi alanlarındaki ileri gelenlerindendir. Ben uyuma diye defalarca hemşerilerime buradan seslendiysem de ne rüyadır ki uyanmayı bir türlü milletçe beceremiyoruz! Ama kemençenin tınısı duysak al aşağı etmeye bayılıyoruz. Giresun’luluk ve Giresun bilinci her yönüyle bir bütün olmalıdır. Sözüm ona bize ait olduğunu dile getiren yerel medya patronlarım siz neden bu konuyu bir kez olsun ekranlarınızda enine boyuna dile getirmediniz..! 

3- BİZE HERYER ÇAKMA KUZEY:

      Çakma Kuzeyler: İnanın değerli hemşerilerim  şu yazımda güle güle katılarak yazdığım tek paragraf burası. İster kabul edin ister etmeyin Karadeniz’i dünyaya açan isimlerin başında Volkan Konak gelir. Kendisine öyle bir lakap buldu ki; tutumu tuttu; KUZEY’İN OĞLU! Kendisini daha geniş kitlelere ulaştırmasına vesile olan bu lakap, aynı zamanda Karadeniz’imizi dolaylı da olsa harita üzerinde tanıtmaya dahi yardımcı birçok unsuru da beraberinde getirdi. Teşekkürler Volkan.

      Ancak bir süre sonra Karadenizli çeşitli sanatçılarda özgün olmak yerine taklitçilik ve kolaycılık başladı. Bir ara Kuzey Rüzgârı  diye bir program ekranlarda yer alırken,şimdide duydum ki değerli sanatçı hemşehrimiz Ali Gedik Kuzeyin Dili diye bir programla ekrana gelecekmiş. Yalan Rüzgarına pardon :))) Kuzay Rüzgarını gördüğümde, Trabzonlu hemşehrimize gülüp geçmiştim.Ancak şimdi çalışmalarını takdir ettiğim, sesine ve yorumuna güvendiğim bilhassa CEMO ya yeniden hayat veren Ali Gedik mevzu bahis olunca burada not düşmek istedim. Çünkü her şeyden önce o bir Gerçek Giresunludur.Ve dahası O’nun gibi insanların özgün çalışmalarla bize kültürümüz yansıtması ve yaşatmasından yanayım.

      Diğer konumuza gelecekolursak; son zamanlarda Giresun ve Giresunspor’umuzu temsil eden çeşitli atkı, forma, video,resim gibi çeşitli materyallerde BİZE HERYER GİRESUN sloganına tanıklık eder olduk. Herkes bal gibi biliyorki, bu Trabzon şehrimizle bütünleşmiş bir söylemdir. BİZE HERYER GİRESUN değil, BİZE HER YER TRABZON’dur.

      Gelin Allah aşkına kendi memleketimizde sayısız güzellikler varken, biraz üretken olup, kendi özümüze öz değerlerimize kısaca ÖZGÜNLÜĞÜMÜZE DÖNELİM. 

      Birileri bana yine çok kızacak olsa da kalemim eğilmez kalacak.. Sevgi, selam ve muhabbetle kalın sevgili Giresunlular…

Susmak ihanettir…!





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir