Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4264 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2011 - 19:29

Boğazda güvenlik birilerinin tekelindemi?

Büyüt
Küçült
Boğazda güvenlik birilerinin
Yolcu motoru galata köprüsüne çarptı 18 yaralı olduğu söylenmekte. Ölenin olmaması sevindirici ama Tedbir alınmazsa ileride daha ciddi sorunlar doğurabilir. 500 ila 750 yolcu taşıma kapasitesine sahip bu teknelerde, dünyanın en yoğun deniz trafiği olan bir bölgede yolcu güvenliği ve emniyetini sağlamak için bir kaptan birde gemici yeterlidir diyor Denizcilik müsteşarlığı. Evet, bu kazada hayatını kaybeden olmadı ya sonra? Bizden uyarması her zaman şans yardım etmez. Bu teknelerde İstanbul halkının güvenliği için acilen tekneye bir makine personeli birde u.gemici ilave edilmeli personel sayısı en az 3 olmalı ve çalışma saatleri vardiya ile düzenlenmelidir. Sabah 06 00 da işe başlayan bir kaptan akşam saat 22 00 kadar dünyanın en sert ve ters akıntısına ve yoğun trafiğinin olduğu bölgede çalışmak zorunda bırakılırsa ÖLÜMLÜ KAZALAR KAÇINILMAZ OLACAKTIR.   İlgili makamlar bu konu üzerinde daha duyarlı ve sorumlu davranmalıdır. Ey! Buraları denetleyen irade, Sermayenin çıkarını koruduğunuz kadar halkın çıkarını da korumalısınız. Böyle bir kaza boğazda yaşansaydı bir kaptan bir gemici ile 500 yolcuyu nasıl kurtaracaktınız, denizcilik müsteşarlığı bu soruya acil cevap vermelidir. Sayın İstanbul Halkı bindiğiniz tekne ve gemilerin konforuna aldanmayın olası bir kazada sizlere yardımcı olacak sayıda nitelikli gemi adamı var mı? Yok mu? Kaç saattir çalışmaktadır? Güvenliğiniz için onu soruşturun. Bindiğiniz teknenin kaptanı günde en az 14 saat çalışmak zorunda bırakılıyor Hafta tatili de yok.   Ciddi bir denetim yapılırsa birçoğunun ehliyeti de olmadı görülebilir. İstanbul halkının güvenliğini için acilen bu teknelerde iki vardiya düzeninde gemi adamı çalıştırılmasını sağlamalıdır. Bu hususta denizcilik müsteşarlığı kadar İstanbul Valiliği de sorumludur. İşi, gücü çalışanların sırtından geçinmek olan bir kısım zümre her tarafı ahtapot gibi sarmış durumda.   Taşeron ve güvencesiz işçi çalıştırarak İstediği zaman maaşını kesen istediği zaman işten çıkartan zihniyet İstanbul halkının güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye sokmakta.   Tüm İstanbul halkını bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. İlgili birimlerin İstanbul boğazında yolcu taşımacılığı yapan teknelere ciddi denetimler yaparak personel sayısı ve çalışma saatlerini mevzuata uygun hale getirerek halkın güvenliğini sağlamalıdır.          

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir