Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3542 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2012 - 18:39

Bu olmadı işte Attar Hanım!

Büyüt
Küçült
Bu olmadı işte Attar

              Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Fakültesi çok büyük zahmetlerle yapıldı. Giresun Merkezde Üniversitenin binasının tadilata girmesi nedeniyle bir çok bölüm  bina sıkıntısı yaşamış ve bu bölümler için dönemin Rektörü Osman Metin Öztürk, "Bina yaparsanız Bulancak'a veririz" demişti. Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın'ın başkanı olduğu (BUYED) dernek kısa sürede hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın desteği ile 6 ayda binayı bitirdi. Bu oluşumda basın olarak birey olarak sürekli bulunduk. Neticede o bölümlerde okuyan yaklaşık 2000 öğrenci ilçemizde öğrenim görmeye başladı. tam bu öğrenciler ilçemize yönelmeye başlamışken sessiz sedasız bir tasfiye süreci başlatıldığı duyumunu aldık. okulumuzda bulunan 12 bölüm yeni açıklanan yerleştirme kitapçığında yer alırken Bulancak'da devam edilecek bölüm sayısı 5 olarak görünüyor. yani 7 bölüm ve gece eğitimi ilçemizden alınıyor. Bundan çok az sayıda insan haberdar. Bu haberi alınca küçük çaplı bir araştırma yaptım. Maalesef iddialar doğru gibi. Kitapçıkta beş bölümün açıklamasında  "Bk. 269. Öğrenciler öğrenimlerini Bulancak ilçesinde sürdüreceklerdir." denilirken diğer bölümlerde bu açıklama yok. Yaptığımız araştırmalarda bunun doğruluğu yönünde.

 

Attar Bulancak ziyaretinde müjdeler vermişti

şimdi bölümler sessiz sedasız kaydırılıyor

 

              Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için Bulancak ziyaretinde güzel sözler söyleyen, müjdeler veren Rektör Attar'ın, bırakın sözlerini tutması mevcut bölümleri de kaydırması da çelişki olarak görülmelidir. Sayın Attar, Mayıs ayında yaptığı Bulancak ziyaretinde aynen şöyle demişti; "Bulancak'la ilgili güzel bir gelişmemiz var. BUBYO fakülte ayarındadır.  En kısa zamanda çok iyi bir yere gelinecektir. Bulancak merkeze çok yakın bir yerdir. İleriye yönelik üniversitenin bir Bulancak kampüsünü yani fakültelerin olduğu farklı bir kampüsün Bulancak'ta olması yönünde bir düşüncem var. Hayırsever vatandaşların gayretiyle bu proje en kısa zamanda faaliyete geçecektir. Ayrıca bir de Denizcilikle ilgili bölümümüz var. Fakat yokmuş gibi gözüküyor. Bir bölüme öğrenci alabilmemiz için 3 tane öğretim görevlisi olmak zorunda. Bu bölüm zor bulunan bir bölüm olduğu için öğretim görevlisi sıkıntımız var. Kaymakamımız ve Başkanımızın güzel bir şekilde bir lobi çalışması yapmasını istiyoruz. Her tarafa haber salalım. Yeterli öğretim görevlisi bulunduğunda bizde ilana çıkalım ve bölümümüzü daha aktif hale getirelim"

              Bu müjdeyi bizde gazetemizden manşet yapmıştık. Ama söylenenle yapılan tamamen farklı. Sayın Attar şayet iddialar doğruysa okulumuzu boşaltıyor. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu okulun yapılması için hepimiz kan döktük, mücadele ettik. Onu Sayın Attar'ın insafına bırakacak değiliz.

 

Bulancak okuluna sahip çıksın!

 

              Bulancak'ın milletvekili, Kaymakamı, belediye başkanı, tüm siyasi parti teşkilatları, tüm sivil toplum örgütleri ve bu ilçenin ekmeğini yiyen tüm basın kuruluşları bu tasfiyeye karşı çıkmalıdır. Değerlerimize sahip çıkmazsak yarın kimse çıkıp gargara yapmasın. Bu bölümlerin gideceğinden haberdar olanlar ve sessiz kalanlar ilçemize büyük kötülük etmiştir. Ben ilçeme ihanet edemem. Yapılan bu yanlışı dile getirmek benim görevim. Bu konuda her kimin görevi varsa onlarda görevlerini yapsın. Bu şehir bir rektörün keyfine göre yönetilmez.

 

 

Öner Hekim'in bağışı satılacak mı?

 

              Yine gelen duyumlarda Öner Hekim'in Tıp Fakültesi için bağışladığı Bulancak'da ki arazinin satılarak elde edilecek parayla başka bir yerde Tıp Fakültesinin yapılacağı bazı görüşmelerde dillendirilmiş. Anlayacağınız nereden tutsak elimize geliyor. Buda doğruysa vay bizim halimize!





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir