Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3491 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2012 - 18:33

Bulancak'ta Kadir Aydın aday adayı

Büyüt
Küçült
Bulancakta Kadir Aydın aday

Bu aralar herkes yerel seçimler için analizlerde bulunuyor. Bilende yazıyor bilmeyende! Bir çok arkadaşımız  kim aday olur kim olmaz, tahmin yapmışlar. Bu konuda ukalalık olacak ama 10 senede hiç yanılmamış ve tahminleri ve öngörüleri tam isabet yapmış biri olarak naçizane bizde görüşlerimizi paylaşalım.

Bir çok gazetecinin yaptığı  yerel seçim analizlerinde Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın'ın aday adayı olmayacağı veya yapılmayacağı şeklinde olmuş. Bulancak Belediye Başkanlığı için Başkan Kadir Aydın tekrar aday adayı.  Ve ciddi bir başkan adayı. Partisinin onu aday çıkarmayacağı öngörüsü veya tahmini çok uçuk bir iddiadır. Parti mevcut belediye başkanını hiçbir zaman yok saymaz. Çok ciddi bir problem veya olay yaşanırsa ancak parti kendi belediye başkanını yok sayar.  Zaten öyle bir problem olursa Doğankent Belediye Başkanı gibi ihraç ve dışlama gelir.

Yine Bulancak AK Parti İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu'da aday adayı olabilecek isimlerden biri. "Karaoğlanoğlu çevrem ve partimle istişare edeceğim.  Ona göre de tavrımı ortaya koyacağım" diyor. Ama aday olamadığı takdirde "Aday Olanın koluna girer çalışırım  ben iyi bir AK Partiliyim" diyor. İlçe başkanı ve belediye başkanının iyi bir dostlukları var. Olumsuz bir görüntü çıkacağını sanmıyorum.

AK Partide ilçeden ve ilçe dışından bir çok aday adayı çıkabilir. Ama ciddi manada değerlendirilebilecek 2-3 isim ancak çıkar. AK Partiden aday olacak ismin geçen dönemden avantajı bölünmüş bir teşkilatın olmamasıdır. Bu birliktelik seçimde işe yarayacaktır.

 

Fatma Karaibrahim Canik'siz

CHP ne yapabilir?

 

Bu yerel seçimde ciddi manada iki parti yarışır. AK Parti ve CHP geçen yerel seçimde de kıran kırana bir yarış sergiledi. Bu yerel seçimde de aynı yarışın olması muhtemel. Bulancak CHP'nin adayı şayet çıkarsa Fatma Karaibrahim Canik olur. Karaibrahim Canik'in aday olma eğiliminde olduğu belirtiliyor. Şayet Karaibrahim Canik aday olmazsa Bulancak CHP güçlü bir isim çıkarmakta zorluk çeker. Karaibrahim Canik, geçen seçimde iyi bir oy aldı. Ardından ilçe başkanı olduğu dönemde aktif çalışmasını sürdürdü. Bulancak CHP'de en renkli isim olduğu için en şanslı isim Fatma Karaibrahim Canik. Şayet Karaibrahim Canik aday olmazsa, Bulancak halkını etkileyecek çok güçlü bir isim bulunmalı. Buda çok mümkün görünmüyor.

 

MHP ve Saadet partisi şu an sessiz

 

MHP yeni yönetimle biraz sessizliğe büründü. Gazeteci olarak haber almakta güçlük çekiyoruz. MHP seçimde yine iddialı olacaktır. Bulancak ilçesinde köklü bir MHP seçmeni var.

Saadet Partisi de yine yerel seçimlerde renk olacaktır. Seçimlere daha bir sene var. O zaman kadar bu köprünün altından çok su akar. Daha geniş tahmin ve öngörülerimizi daha sonraki aylarda yaparız. Türkiye'de her şey bir günde değişebiliyor. Yani hiçbir şeyin garantisi yok...





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir