Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6115 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2012 - 00:42

Cami ile derdiniz ne?

Büyüt
Küçült
Cami ile derdiniz

   Giresun'un sosyal demokrat belediye başkanı ve sosyal demokrat gazetecileri, Giresun Valisinin kaleye küçük boyutlarda bir cami yapma düşüncesine ivedilikle karşı çıkmışlar. Çarşafa rozet takma, seçim öncesi türban ve kuran dağıtarak inançlı insanlara şirin gözükme konusunda uzman olan bir zihniyetin cami karşısında ki duruşunu şahsen çok iyi biliyoruz. Ama seçim zamanı olmadığı için gerçek yüzler hemen meydana çıkıyor.

Çöp sorunu konusunda gazetecilerin korumaya aldığı, verdiği söze rağmen çöp sorununu çözmemesine rağmen dünyanın en iyi belediye başkanı gibi gösterilmeye çalışılan Kerim Aksu'nun, kalede ki cami düşüncesine karşı çıkması aslında şaşırtmadı. Çünkü göreve gelir gelmez ilk işi sahil kenarında parkın içine yapılan ve Hurşit Yüksel zamanında mescit olarak bırakılan yeri iptal etmek olmuştu. O dönem Giresun'un bir gazetesi bile bunu dile getirmemiş, Gazete Işık olarak iki kez manşete taşımıştık. Aksu'da açıklama yaparak orada mescide gerek olmadığını açıklamıştı. Yine aynı açıklamayı yapmış. Kale yollarında cami varmış ve bu nedenle Kalede cami veya diğer bir manada mescide gerek yokmuş.

 İçkiye "evet" camiye "hayır"

 Kalede, plajda içkiye, içkili restorana karşı çıkmayan başkan ve ahalisi, iş camiye gelince birden "Gerek yok" diye mızıkçılık yapmaya başlıyorlar. Bar, içkili restoran, birahaneler sahile, merkeze ve kaleye yakın yerlerde var. Niye oralara içki için izin veriyorsunuz?    Giresun halkı zihniyeti çok iyi görmeli. Her ne kadar Giresun basını bu bilinç altı zihniyeti ortaya koymasa bile zaman zaman bu şekilde ortaya çıkıyor. Sayın Valinin bahsettiği ölçülerde mescit görünümünde bir caminin Kaleye ne zararı var? Orada milli kahramanımız  Topal Osmanağa'da yatıyor. İçki yuvası olmaktan çıkarılması için bence güzel bir adım. Şık mimariyi bozmayacak ve kale ile uyumlu bir mescit orayı ziyaret eden binlerce insan için kolaylıktır.

 Orada kimse yokmuş  ne gerek

varmış camiye, israfmış!

 Giresun'da hazır kıta bekleyen bazı gazete tayfası da hemen Aksu minvalinde yazılar yazmışlar. Neymiş efendim "Orada yerleşim yokmuş, yerleşimin olmadığı yerde cami yapılması israfmış" İnsanları bu kadar mı aptal yerine koyuyorsunuz? İnsanları bu kadar mı saf sanıyorsunuz? Agaa! Giresun İlinin en fazla ziyaretçi alan yeri neresi? Yazın binlerce insanın bir anda gezdiği, piknik yaptığı yer neresi? Hemen hemen her gün yüzlerce insanın akın ettiği yer neresi? Giresun Kalesi! Binlerce insanın bir arada olduğu bir yere cami gereksiz diyen adamlara ben ne diyeyim! Açık açık camiye karşıyız diyemeyenler bu tür  mazeretleri üretebilirler. Ama topluluğun olduğu yerde, yüzlerce insanın akın edip ziyaret ettiği bir tarihi ortamda insanların ibadet edeceği bir yer şarttır. Zaten yapılması düşünülen veya açıklanan cami yüz metre kare bir yer. Şirin ortama uygun bir mescit yapılsa, insanlarda orada ibadet etse size  ne zararı olur? Ey Giresun Halkı! Bu memleketi kime emanet ettiğinizi görüyor musunuz?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir