Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4691 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Temmuz 2011 - 12:42

Canikli Gözden Düştü mü?

Büyüt
Küçült
Canikli Gözden Düştü
Futboldaki toz duman siyasetin üzerini kuşattı. 61. Hükümet, şike iddialarının gölgesi altında açıklandı.

Futboldaki toz duman siyasetin üzerini kuşattı. 61. Hükümet, şike iddialarının gölgesi altında açıklandı.

Başbakan Erdoğan, üzeri kapalı da olsa şike iddiaları hakkında gazetecilerin ısrarlı sorularına verdiği kaçamak cevaplarla çıktı Çankaya Köşkü’ne..

61. Hükümetin listesini sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tereddüt dahi etmeden imzaladı hemen kabineyi oluşturan listeyi.

Ön plana çıkan, gündemi sarsan futboldaki şike iddiaları 61. Hükümeti oluşturan isimlerini geri planda bıraksa da, futboldan uzak ve şike iddialarını sadece bilgi amaçlı takip eden bizim gibi siyaset kurdu gazetecileri doğrusu çokta etkilemedi.

Bizim gündemimiz belli. Siyaset ve Giresun.. Kurulan 61. Cumhuriyet Hükümeti. 3. Ak Parti İktidarı.. Listede kimler var? Ona bakarız.. En çok dikkat ettiğimiz ise, açıklanan listede Giresun’dan bir isim olup olmadığı..

Mehmet Geldi ve Adem Tatlı’nın Kabine’ye girmesi gibi bir beklenti içinde olmadığımızdan gözlerimiz Nurettin Canikli üzerindeydi. Siyasette 3. Ve son dönemini yaşayan Canikli’nin artık, Giresun’un geleceği adına Bakan olması bekleniyordu.

Nurettin Canikli, 2 dönemdir iktidarda bulunan AK Parti Hükümetinde Gurup Başkan Vekiliydi. Başbakan Erdoğan’ın da en yakınında bulunan, “sağ kolu” tabirini kullanabileceğimiz bir isimdi.

O kadar ki, daha milletvekili aday adayları listesi hazırlanırken Giresun’dan kimlerin listeye gireceğini de Başbakan Canikli’ye sormuş, bir anlamda listeyi Canikli hazırlamıştı.

3. AK Parti Hükümeti kurulduğunda gözler Canikli’nin üzerindeydi. Giresun Kamuoyu, Canikli’nin Bakan olması beklentisi içindeydi. Hükümet kuruldu, kabine açıklandı.. Fakat? Canikli Bakan olamadığı gibi, kabinede de yer alamamıştı.

Şimdi, “neden” sorusu yankılanıyor Giresun semalarında.. Her ne kadar futboldaki şike iddiaları Giresun’u da kuşatmış olsa da, bizim dikkatimiz siyasette ve Canikli’nin üzerinde..

Çükü A’dan Z’ye kadar bir çok konuda vaatleri ve sözü var Canikli’nin seçim döneminde verdiği.. Gazeteci olarak, Canikli’nin sözlerini sadece yazılı haber yapmadık. Kameramızla da kayıt altına aldık.

Canikli kendine güvenmese, siyasetteki geleceğini, konumunu, yerini bilmese bu sözleri bu kadar net ve kesin bir dil ile vermez diye düşündük.

Şimdi gözlerimizi Canikli’ye çevirip, cevap beklemek hakkımız.. Canikli’nin ise “kem-küm”lü, “caklı-cuklu- cevap verme hakkı yok. Seçim dönemlerinde nasıl kesin ve net ifadelerle o vaat ve sözleri verdi ise, aynı kesin ve net görünüşü ile –Ankara’da değil,- Giresun’da kamuoyunun önüne çıkıp “Sözlerimin arkasındayım” demesini bekliyoruz.

Canikli’nin, “Bakan olamadım, Kabineye giremedim,” deme hakkı da yok.

Canikli, seçim döneminde Görele’de, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin üzerine çıkmış adeta şov yapmış, gazeteci olarak “Ne olacak bu fakültenin durumu?” mealindeki sorumuza, Canikli kesin ve net ifade ile “Fakülteyi bitti sayıyorum..” demiş ve hesaplanan paranın Giresun Üniversitesi hesabına yatırıldığını söylemişti. İşte orada Canikli, “verin coşkuyu” türünden etkilenip de söylemedi ise, “Görele Öğrenci Yurdu”nun da parasının tedarik edildiği müjdesini vermişti.

Bu örnekleri, aciliyetine binaen öne aldık. 61. Hükümet kurulduğuna göre artık verilen sözlerin icraata dönme vaktinin geldiğine işarettir.

Ne Canikli ne de Canikli’nin “A Takımı” verilen sözlerin üzerine yatamazlar. Bahane uyduramazlar. Söz verdik ama yapamadık diyemezler.

Çünkü Ak Parti teşkilatı özellikle Görele’de gösterdiği başarı ile Canikli’yi bile şaşırtmıştı. Canikli Görele’de yaptığı açıklamada, bu şaşkınlığını itiraf etmişti. Ama bir Cumhur Melikoğlu hadisesi, Görele’nin bağrına saplanan hançer gibi, Görelelinin vicdanını, Görelelinin siyasi düşüncesini acıtmaya devam ediyor.

Bu konuyu Görele’de, seçim çalışmaları döneminde Mehmet Geldi ile de konuştuk. Sayın Geldi, böyle bir iddianın asla mümkün olamayacağını, Cumhur Melikoğlu’nun bulunduğu mevki ve makamda çok güzel hizmetler verdiğini söylemişti. Mehmet Geldi, Cumhur Melikoğlu’nun çok iyi bir bürokrat olduğunun altını çizmişti.

Fakat görüldü ki, daha 61. Hükümetin kurulma çalışmaları sürerken Cumhur Melikoğlu görevinden alındı. Melikoğlu’ndan intikam alınır gibi, daha basit bir görevle Çanakkale’ye sürüldü.

Cumhur Melikoğlu’nun görevden alınmasına kimse sahip çıkmadı. “Cumhur Melikoğlu’nun başını kim yedi?” sorusuna kimse cevap vermedi. Cumhur Melikoğlu’nun, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Bakan Yardımcılığına getirileceği haberleri de sadece duyumdan ibaret. Henüz netlik kazanan bir durum yok.

61. Cumhuriyet Hükümetini de AK Parti kurdu. Ak Parti’nin 3. Dönemi. Bu döneme “Ustalık” dönemi deniyor. 3. Ak Parti İktidarında “Ustalar” arasına giremeyen Giresun Milletvekilleri, “Ne yapalım, adım Hıdır, elimden gelen budur” deme hakkına sahip değiller.

Bürokrat başı yemekte usta olanlar maharetlerini artık Giresun’un aciliyet bekleyen sorunlarına çevirmeli, Giresun devletten hak ettiği hizmeti almalıdır. Şurası unutulmamalı ki, seçim çalışmalarında, “ Devletten hizmet almak için iktidar partisinin milletvekili adayı mı yoksa sadece rozet takıp maaş almak için milletvekili olma yarışına soyunan muhalefet partisinin milletvekili adayına mı oy vereceksiniz?” sorusuna Göreleli verdiği oy ile cevabın ı vermişti.

Şimdi Göreleli Cumhur Melikoğlu’nun başını kimin yediğini merak ediyor ve “Cumhur Melikoğlu ne olacak?” sorusuna da cevap arıyor. Cevap bulana kadar da bu konu kapanacak gibi görülmüyor.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir