Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5100 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2011 - 22:16

Canikli' nin Hayaliydi Gerçek Oldu

Büyüt
Küçült
Canikli nin Hayaliydi Gerçek
CANİKLİ’NİN HAYALİYDİ GERÇEK OLDU 

     Her seçim döneminde olduğu gibi, bal yapmaz arı yine vızıldamaya başladı. “ Eğribel Tüneli yapılacaak, Havaalanı yapılacaak,  Tıp Fakültesi açılacak…”   “ Giresun’umuzun  önceliğidir ”  diyerek  dokuz yıl önce  yapılan liste, takılmış plak gibi ha bire tekrar ediliyor. Tabiî canım, zannediyorlar ki Giresunlu  pijamasını giymiş derin uykuda.  Dokuz sene iktidarda kalan siyasetçiler, iktidarsızlıktan yapmadıklarını değil, dokuz yılda dokuz adım ileri götürdüklerini anlatır. Komşu illerimiz dokuz yılda plaka numaraları kadar proje yapıp açılışlarını dahi yaptılar. Bizim plakamız ne  elli nede altmışlardaydı, bunu dahi beceremediniz.   

      İş ve icraat adına hiçbir şey üretmeyip, halkı kandırmak için sadece seçim zamanı   sakız gibi projeleri ağzında dolaştıran aciz iktidarlar böyle davranır.  

         Gelelim dokuz yıldır bir türlü eskimeyen, aksine  ha bire çiğnenen bu sakıza. Sayın CANİKLİ döneminde Giresun’da;

Fındık çiğnendi gitti. SEKA Kağıt Fabrikası çiğnendi gitti. Giresun limanı çiğnendi gitti. Giresun Adası çiğnendi gitti. Giresun Üniversitesi, Rektörlük seçimi yapılmasına rağmen öğretim üyelerinin iradeleri gasp edilerek, Tıp Fakültesiyle birlikte çiğnendi gitti. Giresun’un tek genel müdürlüğü olan Fiskobirlik Genel Müdürlüğü çiğnendi gitti. Yayla Turizmi çiğnendi gitti. Şebinkarahisar’ın il olması çiğnendi gitti. Giresun’a yeni  hastane ve sağlık kuruluşları kazandırılması yerine, var olan hastaneler çiğnendi gitti. Kendi kişisel gayretleriyle  Ankara’ da göreve gelen Mehmet YÜKSEK, Sabri UZUN,  İsmail KEMALOĞLU, Nizamettin KALAMAN ve İrfan GÜVENDİ gibi bürokratlarımız çiğnendi gitti. 17.500 öğrencisi olmasına rağmen, sadece 1750 kişilik öğrenci yurdu olan Giresun’ da :   “ öğrencilerimizin barınması için  yeterli yurt yapılacaktır ” sözü çiğnendi gitti.  
 

     Dokuz yılda geldiğimiz  nokta Sayın CANİKLİ’nin kendi başarısızlıklarını,  bugün Giresun’un başarısı olarak göstermesidir.  Dahası Giresun için yaşanan  bu hayal kırıklıkları,  Sayın CANİKLİ için bir hayaldi ve  bugün gerçek oldu. Bırakın palavra atmayı selden dolayı beş yılda bir yenilenen Uzungöl  yolunun yapımı için, sadece   bir defada yapılan harcamayla Giresun’un bütün yayla yollarını asfaltlayabilirsiniz. Soruyorum Sayın CANİKLİ, dokuz yılda bırakın yayla yollarımızın tamamını, Kümbet yolunu mu asfaltladınız, Bektaş yolunu mu asfaltladınız ?  

     Bizler, çiğnenenleri ve seçim zamanları sakız gibi çiğnenip atılan projeleri yazacak olsak sayfalar dolardı. Şimdi de, dokuz sene iktidarda kalıp, hala yapacağım demekten utanç duyulacak, “ ölme eşeğim ölme yoncalar biter de yersin” tabirinden yirmi sakız projenin ismi çiğnenmeye başlandı. Tabii halk yerse. Ne hikmetse  bunların açıkladığı projeler, saman alevi gibi seçim günü yandı bitti kül olduya dönüyor. Vatandaş; el elde baş başta,  hüzünle yine ortada. 

     Sayın  Başbakanımızın eteğine sığınarak bu millete vekil olmak isteyen  bu kompleksli gurur ve kibir abideleri, bırakın kendilerini halka anlatmayı tanıtmaktan bile uzak duruyor, utanç duyuyor. Vekil olduğumuzda bir vatandaş telefon açar veya birine çay ısmarlamak mecburiyetinde kalırız korkusuyla, halkın içine girmekten dahi kaçıyorlar. Sadece ve sadece Sayın Başbakanımız ne yaparsa o. Yani Sayın Başbakanımız çalışacak onlar milletvekili olacaklar. El ovuşturup o günü bekliyorlar. 

     Yok öğle yağma! Benim Giresunlum Sayın Murat ÖZKAN hariç malvarlığını açıklayamayan bu vekil adaylarına gereken dersi verecektir. Hodri meydan Sayın CANİKLİ, mal varlığınızı açıklayabiliyor musunuz? Ya siz Sayın GELDİ, mal varlığınızı açıklayabiliyor musunuz? Hani şeffaf siyaset olacaktı, hani her şey açık ve milletin gözü önünde olacaktı. Hani eşitlik ve adalet olacaktı. Hani özgürlük olacaktı. Hani baskı olmayacaktı, korkusundan vatandaş oy vereceği yeri söylemekten çekiniyor. İldeki daire amirleri hal’e dildi ki,  şimdi de rotasyon adıyla okul müdürleri gezdirilmeye başlandı. Söylenenlere bakılırsa sıra müdür muavinleri ve memurlardaymış. Bu arada torpilli olanlar hariç. Tabiii canımmm. Dokuz yılda  on iki valinin değiştiği yerde, onlar niye yerlerinde otursunlar ki.

      

     Sanırım; bu gurur ve kibir abidelerine ders vermenin zamanı geldi ARTIK. Azanı, azarlamanın zamanı geldi de geçiyor ARTIK. Sefil ettiğiniz Giresunlunun  üzerine basarak sürdürdüğünüz sefih  yaşantıya, “ dur ” demenin zamanı geldi ARTIK.  Bu seçim Giresun’da Sayın CANİKLİ’nin çıkarlarıyla, Giresun halkının çıkarlarının bir tercihi olacaktır. AZİZ GİRESUNLU, Sayın CANİKLİ’nin çıkarları mı? Yoksa Giresun halkının çıkarları mı? “ ARTIK ” larla yaşamamak için, TERCİH SİZİN ! 

     Saygılarımla.

                                                           Ali Zafer TOPŞİR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir