Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4849 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   05 Haziran 2011 - 17:48

Canikli Panikte

Büyüt
Küçült
Canikli
 Son düzlüğe çıktık. Sandığın sıcaklığı meydanları iyice ısıttı. Duyduklarımıza göre bazı vekil adaylarımız Ankara’da kiralık daire bile aramaya başlamışlar. Seçim takvimi belirlendiği gün, Giresun’da 4 - 0 yaparız diyenler şimdi 2’ye de razılar. Seçmene bakıldığında seçimin sonucunu, henüz siyasi eğilimini belirlemeyen kitle, yani kararsızların eğilimi belirleyecektir. Sayın CANİKLİ’nin kişiliği ile ilgili bir şey söylemek hiç birimizin haddine değil. Ancak Sayın CANİKLİ kendilerini hiçbir zaman Giresun’a yakıştıramadılar. Giresun’da bulunduğu zamanlar halka yaklaşımı kendisini parlamentoya gönderen Giresun’un millet vekili gibi değil, ya KİT Komisyonu Başkanı yada Grup Başkan Vekili Nurettin CANİKLİ kimliğiyle olmuştur. Niye olsun ki. Sayın Başbakanımız karizması Sayın CANİKLİ’ nin vekil olmasına nasıl olsa yetiyordu. Haliyle kendisini hep Sayın Başbakanımıza olan yakınlığıyla tanıtıp, Sayın Başbakanımızın eteğine sığınmıştır.

 Değerli hemşerilerim Soruyorum size, vekiliniz Sayın CANİKLİ’nin bırakın ilçeleri Gazi Caddesi’nde hayırlı işler dileyerek esnafı selamlayarak gezdiğine, bir çay ocağında veya çay bahçesinde sizlerle oturup çay içtiğine, sınavı kazanan bir tanıdığınıza “ bu da bizim hayrımız olsun ” diyerek mülakatta destek olup iş sahibi olmasına yardımcı olduğuna, gerek Giresun’da gerekse Ankara’da bir hemşerisine hastanede geçmiş olsun dediğine, dokuz yılda sizlerle birlikte bir bayram geçirdiğine şahit oldunuz mu? Olamazsınız, çünkü Sayın CANİKLİ’nin Giresun’da evi bile yok, vekilliği bittiği gün bir daha bu şehre uğramayacaktır. Belki bunlara şahit olamadınız, tanıklık edemediniz aaammaaa, bu hikayenin devam edip etmeyeceğine bizzat sizler karar vereceksiniz.

 Sayın CANİKLİ ile daha önce il başkanı olarak görev yapan, fakat kavgadan başka bir şey üretemedikleri Sayın Mehmet GELDİ’ listede ki ikinci isim. Sayın CANİKLİ bugüne kadar partisine mensup diğer vekilleri tanımadığı gibi, Sayın GELDİ’yi de dikkate almadığını söylemek malumu ilam olur. Zaten Sayın CANİKLİ ile GELDİ’ yi şehir merkezinde birlikte gören olmamıştır. Zira Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklarını kendileri de biliyor. Görülen o ki, tanıdığı iki kişiden birinin davacı olduğu, seçim çalışması için gittiği kendi köyünden bile “ il başkanıyken ne yaptın ki vekillik istiyorsun… ” dualarıyla uğurlanan Sayın GELDİ’nin olası bir vekil seçilme durumunda, daha Ankara’ ya varmadan yeni bir CANİKLİ – GELDİ kavgası başlayacaktır. Bu arada vekillerimizden sadece Sayın Murat ÖZKAN mal varlığını açıklamıştı. Umarım Sayın GELDİ, Sayın CANİKLİ’nin aksine mal varlığını açıklama cesaretini gösterir. Şehirden umduğunu bulamayan Sayın CANİKLİ panik halinde yeni projeler açıklamaya başladı.

 Geçtiğimiz hafta proje edebiyatıyla deniz manzaralı pozlar veren Sayın CANİKLİ, bu haftaki açıklamalarını da yemyeşil çimenlerin arasında yapacaktır herhalde. Sadece temel atmayla doğal gaz gelmediği gibi, hava atmayla da havaalanı yapılmaz. Beyler, birbirimizi kandırmayalım. Dokuz yıl önce Sayın CANİKLİ’nin cebine konulan fakat dokuz yılda çözemediği gibi, yeni düğümlerle kangrene dönüştürdüğü; Fiskobirlik, Eğribel Tüneli, havaalanı, Seka, Demiryolu, liman, ilçe ve yayla yolları sorunları çözülmeden Giresun’ a hiçbir yatırım ve proje yapılamaz. Bu değerlerimizin tamamını tüketen Sayın CANİKLİ’ den, Giresun’a yeni proje ve kamu yatırımları kazandırmasını beklemek de hayaldir. Karadeniz sahil yolunun yapılmasıyla komşu illerimiz Ordu’ya altı tersane ve Perşembeye bir yat üretim fabrikası, Trabzon’a yedi tersane planlanırken, Gümüşhane’yle karıştırılmış olsa gerek, Giresun’a bir tane dahi tersane yapımı planlanmamıştır. Düşünebiliyor musunuz, bir tersanede en az bin kişi istihdam ediliyor.

 Bunun yanı sıra istihdama dönük teknik eğitimin ön plana çıkması, okul ve tesislerle eğitimin yeniden yapılandırılması… Grup Başkan Vekili Sayın CANİKLİ’ nin bizzat oluşturduğu kaybettiklerimiz listesine son olarak demiryolu eklendi. Değerli Giresunlular biz bu filmi daha önce defalarca izledik. Seçim bitti, CANİKLİ gitti, bir daha Giresun’a uğramaz. İstikrar Sürsün, Nurettin Gülsün. CANİKLİ’ ye Kefil, Giresun’a kefin… hikayelerini dinlemek istemiyoruz, ARTIK. Değerli Giresunlular; Öğretim üyelerinin iradelerini gasp ederek, kefilim dediği kişiyi – sadece iki oy almış - rektörlük makamına oturtacak kadar ancak demokrat olan, mal varlığını açıklama şeffaflığını gösteremeyen, Giresun’da attığı bir temel, şükür ki tamamladık diyerek kestiği bir kurdelesi olmayan, Giresunlunun vekilliğini Giresunluya hizmetle değil, sadece ve sadece Sayın başbakanımızın karizmasıyla elde etmeye çalışan anlayışa, dur demenin zamanı gelmiştir ARTIK. Bu seçim Giresun’da Sayın CANİKLİ’nin çıkarıyla, Giresun halkının çıkarlarının bir tercihi olacaktır. AZİZ GİRESUNLU, Sayın CANİKLİ’nin çıkarı mı? Yoksa Giresun halkının çıkarları mı? “ ARTIK ” larla yaşamamak için, TERCİH SİZİN ! Saygılarımla.

Ali Zafer TOPŞİR





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir