Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4414 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2011 - 11:33

Cevap Ver Sayın Can -1

Büyüt
Küçült
Cevap Ver Sayın Can


                Sayın Osman Metin ÖZTÜRK emekliliğe ayrılalı bir yıl tamamlandı. Dokuz yılda on iki vali görmüştük. Bu defa sadece  bir yılda dört rektör gördük.  Hale hazırda YÖK tarafından görevlendirilen   Sayın Yılmaz CAN  koltuğunu koruyor. Sayın CAN koltuğu  sevdiğinden olsa gerek sadece kendilerine 200 milyara  makam odası yaptırmış. Tabii canım koskoca rektör ,  o kadar geleni gideni var…   

                Osmanlının son dönemi, İstanbul’dan geçecek demir yolunun çalışmaları yapılır. Fakat demir yolunun Avrupa yakası Topkapı Sarayı’ nın içinden geçer.  Konu Topkapı Sarayı olunca  bu durum padişaha  bir türlü anlatılamaz.  Devlet erkanı padişahın huzuruna çıkarak, efendim demiryolu İstanbul’a geliyor derler. Padişah, ne demek gelsin, gelsin der.  Devlet erkanı bu defa, efendim gelsin gelsin de, Topkapı Sarayı’nın içinden geçiyor der. Bunun üzerine padişah,  şimendifer gelsin de isterse sırtımdan geçsin der ve demir yolu yapılır.  

                Giresun Üniversitesi’nin kurulacağının söylendiği ilk gün  tarihsel değerlerinde olduğu gibi  Giresun insanı yeter ki üniversite gelsin de …   diyerek gerek fiziki mekan gerekse tek sermayesi fındığından artırdığıyla, desteğini  hiçbir zaman esirgememiştir. Giresun Üniversitesi kurulalı 5  yıl oldu. Yeni kurulan üniversiteler arasında en fazla öğrenci sayısına sahip olan üniversite olmasına rağmen, beklenen  hamleler  maalesef  yapılamamıştır. Üniversitede kullanılan bilgi teknolojileri,  derslik ve fiziki mekanlar yetersiz, öğrencilerin barınma sorunu hala çözülememiş, rektörlük seçimi yapılmasına rağmen bir yıldır asil  rektör atanamamış, tıp fakültesinin öğrencileri ise, korkarım Giresun üniversitesinden  Giresun’u göremeden mezun olacaklar.  Sayın CAN,   bu vahim tablonun asıl sorumlusu sizsiniz. 89 öğretim üyesinden sadece ikisinin oyunu aldığınız seçimi,  yani öğretim üyesi arkadaşlarınızın iradelerini gasp ederek, YÖK vesayetiyle o koltukta oturmaktasınız.  

                 Sayın CAN  soruyoruz size: 

                 1-  89 öğretim üyesinden sadece 2’sinin oyunu aldınız. Atanma şansınız olmadığı seçimi iptal ettirerek arzuladığınız o koltuğa oturmuş bulunmaktasınız. Hani derler ya “ tavuk kırkımında da olsa  ” rektörlük seçimi yenilense, rektör adayı siz misiniz?  En yakın çalışma arkadaşınız Ünsal Bey mi?  Üçüncü bir isim mi? yoksa hep birlikte mi rektörlüğe adaysınız? Şu anki  görüntü rektörlük makamının  olası bir rektörlük seçimi için, seçim bürosu olarak kullanılmakta olduğudur. Zira,  bazı yardımcı doçent öğretim üyelerinin bu seçim çalışmalarını mahkeme sürecine müdahil olarak sürdürdüğü görülmektedir. 

                 2 – Tıp fakültesi  ve merkez  laboratuar binası olmamasına rağmen,  kullanılmasa bile kısa sürede zamana yenik düşecek    laboratuar malzemelerini  aldığınız halde,  depoda   niçin bekletiyorsunuz?  

                  3 - Yeni yapılan rektörlük binasında   50 milyarı binayı yapan müteahhidin yapması gereken duvar için ödenmesi kaydıyla,  kendinize makam odası yaptırmak için harcanan parayla ilgili olarak, genel sekreteriniz başta olmak üzere   kurum personeline soruşturma açtınız mı, açmadınız mı, yoksa  farklı bir amacınız  mı var? 

                  4 – Fiskobirlik Genel Müdürlüğüne ait arazinin   üniversite tarafından satın alınması doğru hamleydi. Ancak Fiskobirlik Genel Müdürlüğünden alınan arazinin metre karesine 280 TL ödenirken,  satın alınan bitişikteki şahıs arazisinin metre karesine niçin 580 TL ödediniz?  

                  5 – YÖK kanunun 13/a Maddesine göre vekalet süreniz altı aydan fazla olamamaktadır. Bu konuyla ilgili olarak mahkeme veya hukukçulardan görüş istemeyi düşünüyor musunuz?  Bu noktada rektörlük vekaleti için aldığınız ücret yasal mı, değil mi? 

                 6  -  Giresun’da bu güne kadar olduğu gibi atadığınız dekanlarda da   görüldüğü üzere sizde Giresunluyu göreve getirmeme anlayışını sürdürüyorsunuz. Bu anlayışınızdan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

   

              Giresun kamuoyu adına cevap bekliyoruz.

             

              Saygılarımla. 

  Ali Zafer TOPŞİR                                                                                        





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir