Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7538 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2012 - 18:21

Çöp olayını protesto etmek için Valiye neden gidiyorsunuz ki?

Büyüt
Küçült
Çöp olayını protesto etmek için Valiye neden gidiyorsunuz
               Çöp olayını protesto etmek için

                    Valiye neden gidiyorsunuz ki?  

 

Çöp sorunu her geçen gün tüm şehirleri zorlayan ve büyük sıkıntılar yaratan büyük bir sorun. İnsanoğlu var oldukça, çöp her zaman sorun teşkil edecektir. Ne yazık ki şimdiye kadar ilimizde ve ilçelerimizde modern bir çözüm bulunmuş değil. Hala ilkel depolama yönetimiyle kimi dereye döküyor, kimi denize döküyor. Güzelim Karadeniz Sahiline muhteşem tesisler yapacağımıza çöp dağları dikiyoruz.

Bu anlamda çözüm için hareket eden Vali Dursun Ali Şahin ise çöp tesisi kurulması  düşünülen Çavuşlu sakinleri tarafından protesto ediliyor. Çok ilginçtir ki "Çöpü altı ay içinde çözeceğim" diyerek oy alan ve belediye başkanı olan Kerim Aksu ama bakıyorsunuz kabak bu işi çözmek için gece gündüz mücadele eden Vali Dursun Ali Şahin'e patlıyor. Bence protestocuların adresi, Giresun Belediyesi ve Başkan Kerim Aksu olmalıydı. Elde taşınan pankartlarda ise şunlar yazmalıydı "Altı ayda çözerim dedin, kumsalı çöp dağına çevirdin", "Çöp sorununu Çözmezsem istifa ederim dedin sözünde durmadın" gibi dövizler açılmalıydı. Burada esas sorumluluk Giresun İlinin belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu'da. Ama ne iştir ki bu işte en az eleştirilen, hiç sorumlu tutulmayan biri varsa o da Sayın Aksu. Tabi bunun sorumluları " görmedim-duymadım-bilmiyorum" oyunu oynayan büyük gazetecilerimiz ve iyi muhalefet etmeyen siyasilerimizdir. Aslında bu çöp sorunu bir önceki AK Partili belediye Başkanı Hurşit Yüksel'i çok zor durumda bırakmıştı. Sayın Kerim Aksu o dönemde il başkanı iken de sonra aday olunca da, Hurşit Yüksel'i özellikle çöp sorunu üzerinden ağır şekilde eleştirmeyi adet haline getirmişti. Hatta aday olduğu seçim sürecinde Giresun İlinin yerel gazetelerine çöp sorununu Avrupa Birliği standartlarında bir tesisle çözeceğini 6 ay içerisinde çözemezse istifa edeceğini açıklamıştı. Bu son günlerde Aksu'ya yapılan eleştirilerde sık sık dile getiriliyor. Buna cevaben Sayın Aksu "Hayır ben öyle bir şey söz vermedim" demedi. Ama sözünü de tutmadı.

 

Verilen tüm sözler gibi çöp

olayının çözümü de yalan oldu

 

Sayın Aksu, ilk göreve geldiğinde bir köşe yazısı yazmıştım. O yazımda Sayın Aksu'nun çok büyük hizmetlere imza atmasını beklemediğimi vurgulamıştım. Neticede Giresun basınının şişirdiği bir kaç rutin hizmetten başka bir şey yok. Oysa o seçim zamanında çöp sorunu başta olmak üzere verilmiş büyük proje sözleri vardı. 20'nin üzerinde önemli proje sunulmuştu. Ama bu projelerin sadece bir kaçı yerine getirilirken, sanki Giresun baştan aşağı yenileniş bir imaj çiziliyor. İşte çöp konusunda da bu imaj çiziliyor. Aksu mevkiinde denize dökülen ve adeta karşısında ki Giresun Adası büyüklüğüne ulaşan çöp olayından Sayın Aksu kendisini soyutlamaya çalışıyor ve topu sürekli taca atıyor. En son Görele Belediye Başkanını eleştiren Aksu, esas kendi sorumluluğunda olan ve çözümü için Giresun halkına söz verdiği çöp konusunda kendi başına hiçbir adım atmadı. Vali olayı çözecek, devlet yapacak Sayın Aksu çıkacak ve diyecek ki, "Ben çöp sorununu çözdüm!" Zaten Sayın Aksu'nun bunu söylemesine gerek yok. Etrafta ki kral çıplak diyemeyen köşe başları bunu vatandaşa yutturmaya çalışacaklardır...




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir