Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4416 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2013 - 12:07

Denizcilerin üzerinde ölü suyumu var?

Büyüt
Küçült
Denizcilerin üzerinde ölü suyumu
Ülkemizde hemen hemen her sosyal kesim haksızlığa uğradıkları zaman demokratik hakkı olan protesto hakkını kullanırken denizcilerden tık yok.Acaba denizcilerin üzerinde ölü suyumu var?acaba denizciler yaşatılarının uzun süresini denizde,okyanusta,gemide geçirdiğinden "manyaklık" sendromumu yaşıyor, yoksa üzerinde ölü suyumu var. Denizciler için çıkartılan en son iki sertifika ve alma koşulları başka bir çalışan kesim için istense otoyollar kapanır,taş üstünde taş kalmaz,denizden tık yok.

Gelelim bu iki sertifikayı alma şartına;gemide gemi kaptanı veya zabitlerden birinde gemi güvenlik sertifikası olacak,2012 yılının birinci ayından önce altı ay çalışmış olacaksın ve güvenlik ve farkındalık eğitimi gördüğün jurnal kayıtlarıyla birlikte bağlı bulunduğun limana gidecek ve sertifikanı alacaksın.Eğer sicil limanın istanbul dışındaysa istenilen belgeler daha fazla gemi güvenlik sertifikası olan zabitin gemiye atanma ordinosu sertifikanın fotokopisi eğer liman içinde çalışıyorsan yada İDO veya ŞH çalışıyorsan aldığın hizmet belgesini istanbul limanına onaylatman gerekiyor ama ne hikmetse istanbul limanı bu hizmet belgesini imzalamıyor. Kısacası ya ipe un sereceksiniz yada işinizi bırakıp kursa gideceksiniz başka imkanı yok.

Şimdi soruyorum Zaten  sıvavlar,sertifikalar,içinde boğulan,üviversite okuyup elinde diploması olmasına rağmen zabit olamayan , zabit olabilmek için sınav üstüne sınava zorlanan Gemi makinaları mühendislği okup diplomayı almasına rağmen makine mühendisi olamayanlar,vardiya mühendisi olabilmek için sınav üstüne sınava tabi tutulan,tayfalıktan zabitliğe geçmek için iki  yıl hizmetten sonra kırk beş gün zorunlu kursa tabi tutulan gemi adamlarının bukadar sessiz kalmasının ardında üzerlerinde ölü suyumu var dedirtiyor.

Dünyanın en ağır işlerinden birisini yapmalarına rağmen yıpranma paylarının ellerinden alınışına bile sesi çıkmayan denizcilerin üzerinde ölü suyumu var? Yapılan işin zorluğundan değil kastımız,işin sosyal yapısından kaynaklanan zorluklardandır. Sanatçılarımız,şairlerimiz,aşıklarımız hep ayrılık üzerine şarkılar söylemişler,sözler yazmışlar,ağıtlar yakmışlar. Denizcilerin en buyük çilesidir ayrılık,bu yüzden zordur denizci olmak,bu yüzden zordur denizci eşi olmak,denizci sevgilisi olmak,denizci çocuğu olmak. Denizci çocuğu olmak ......çocuğu olmaktan zordur. Bu hasretler uzak yol kaptan ehliyetiyle insana gemicilik yaptırır,uzak yol baş makinist ehliyetiyle insana yağcılık yaptırır.Bu aşk uğruna olur,sevda uğruna olur. Ferhat için dağları delmek ney ise,mecnun için yollara düşmek ne ise bu durumda odur. Bu olumsuz şartlara rağmen denizcilerin sesinin çıkmaması Acaba denizciler "manyaklık"sendromu içindmi.Acaba denizcilerin üzerinde ölü suyumu var dedirtiyor. Ne anladınız bilmiyorum ama ilgisizliğiniz bir şey anlamdığınızı göstertiyor.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir