Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5765 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   26 Şubat 2012 - 10:52

EĞİTİMDE REFORM

Büyüt
Küçült
EĞİTİMDE

 

Bu memlekette hırsızlık olur, yolsuzluk olur, vurgun olur, soygun olur sonunda hepsi masum olur, zira suçlu eğitim olur. Devlet trafikle baş edemedi okullara trafik dersini koydu, uyuşturucuyla baş edemedi bu defa okullara uyuşturucu dersini koydu. Yani kısaca eğitim, devletin üstesinden gelemediği sorunların havale edildiği mercii olmuştur. Ülke gündeminin yeni konusu eğitimin kademelendirilmesi, 4 + 4 + 4 olsun, olmaz efendim imam hatipler yeniden hortlar 8 + 4 olsun. Anlamadım gitti tartışılan eğitim değil de, sanki milli futbol takımının sahaya dizilişi...

Çok değil eğitim sistemimizin yakın tarihine kısaca bir göz atacak olursak; önce komünist yetiştirdiği için köy enstitüleri kapatıldı, ardından ülkücü yetiştirdiği gerekçesiyle öğretmen okulları kapatıldı, 28 Şubat sürecinde de muhafazakar öğrenci yetiştirdiği gerekçesiyle imam hatipler kapatılmıştır. Algı şekli hiç değişmemiş, ya iyi ya kötü olmuş. Maalesef hataları tespit ederek yeniden düzenleme yoluna gidilmemiş. Zira bakış açısı, her ideolojinin kendi varlığını devam ettirecek eğitim sistemini dayatması olmuştur. Haliyle Rusya’da İran Şeriatına övgüler yağdıran bir eğitim olmadığı gibi, İran’da da Rus eğitim sistemi ve onun ürünü olan Rus insan modelini öven bir eğitim sistemi yoktur.

Eğitim bir metodoloji bilimidir. Kitle veya gruba dönük olarak değil, doğrudan bireye dönük bir faaliyettir. Eğitimin asıl işlevi bireyin sahip olduğu ilgi, istidat ve yeteneklerin ortaya çıkarılması da, bire bir yapılacak eğitim faaliyetleriyle keşfedilebilir.

Eğitimde bir söz vardır, en iyi eğitimci annelerdir. Ailede başlayan eğitimin en önemli unsuru anneyi, yani öncelikle kız çocuklarını eğitmeliyiz. Kız çocuklarımız belki üniversiteye gidemeyebilirler, fakat çok iyi bir annelik ve aile ekonomisi bilgisine sahip olmalıdır. Bu noktada özellikle son yıllarda önem kazanan kız meslek liselerindeki çocuk gelişimi bölümleri, gerek nitelik gerekse nicelik olarak artırılarak daha geniş bir tabana yayılmalıdır.

Hükümetin 4 + 4 + 4 formülü doğru bir yaklaşımdır. Milli eğitim Bakanlığı son on yılda tesis, donanım ve bilişim alanlarında ciddi yatırımlar yapmıştır. Özellikle tamamen Milli Eğitim Bakanlığı personeli ve öğretmenlerince gerçekleştirilen “ e okul ” , Türk Milli eğitimi için bir devrimdir. Bu derece yetkin. güçlü bir personel ve bilişim alt yapısına sahip olan bakanlığın, uzaktan eğitimi devreye sokması son derece doğru ve medeni bir yaklaşımdır.

Uzaktan eğitim, bugün dünyanın sadece gelişmiş ülkelerinde değil, güçlü şirketlerinde dahi kullanılan bir sistemdir. Şirketler binlerce kilometre uzaklıktaki, farklı merkezlerdeki çalışanlarıyla sadece eğitimi değil, bilgilendirme amaçlı toplantılarını da bu sistem vasıtasıyla gerçekleştirmektedir.

Eğitimin en önemli misyonu şüphesiz ki milli kültürün yeni kuşaklara aktarılmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığımızın dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Türk vatandaşlarıyla uzaktan eğitimle kuracağı iletişim, aynı zamanda milli kültürümüzün de taşındığı bir gönül bağı olacaktır. Bunun yanı sıra birleştirilmiş sınıflı köy ilköğretim okullarındaki öğrenciler, engelli veya hastalığı sebebiyle örgün eğitimden faydalanamayanlar ve hapishanelerdeki mahkumlar “ uzaktan eğitimle ” eğitim sistemine dahil edilmiş olacaktır. Karmaşık gibi görünen bu sistemin hayata geçirilebilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığımız gerek altyapı gerekse insan kaynağı olarak yeterli donanıma sahiptir. Her daim olduğu gibi yeni Türkiye için de, EĞİTİM ŞART.

Ali Zafer TOPŞİR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir