Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7018 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2012 - 21:43

FESHANE 2012

Büyüt
Küçült
FESHANE

FESHANE 2012

 

Feshane İstanbul’da yaşayan bir milyon Giresunlunun muhteşem merasim yürüyüşüdür.

 

Feshane İstanbul’da yaşayan bir milyon Giresunlunun bu büyük şehrin sahiplerinden olduklarını tescil ettirdikleri yerdir.

 

Feshane Zeytinburnu, Sarıyer ve Bağcılardan sonra Beyoğlu, Beykoz, Eyüp belediyeleri için Giresunlunun kapısını açacağı anahtardır.

 

Feshane yaz aylarında Giresun’a hayat veren Gurbetçilere, Valisiyle, Kaymakamlarıyla, Belediye başkanlarıyla Giresunlu hemşehrilerimizin gurbetteki Giresun’a, teşekkür ettikleri yerdir.

 

Feshane her siyasi görüşteki, her ilçeden, her köyden İstanbul’a yerleşmiş Giresunlunun ortak malıdır.

 

On yıllarca gurbette yaşadığım büyük şehirlerde şuna şahit oldum. Bütün siyasi partilerde politika yapmak isteyen Giresun’lu ne zamanki Giresunluların yoğun yaşadığı bir yerde aday olsa hemen sen bölgecilik yapıyorsun diye kendi partilerince baskı altına alındı.

 

Ne zamana kadar?

 

Aday tesbiti yapılana kadar. Aday tesbiti yapıldıktan sonra her siyasi parti seçim bölgesine Giresun milletvekillerini, Giresun belediye başkanlarını getirip Giresunluların oyunu istediler.

 

Yani aday tesbitine kadar Giresunlu adaysa bölgecilik oluyor. Ama aday tesbitinden sonra Giresun milletvekillerini, belediye başkanlarını getirip kapı kapı Giresunludan hemşehri olarak oy istemek bölgecilik olmuyor.

 

Son yıllarda Gurbetteki Giresunlu, milletvekili seçimlerinde de, belediye seçimlerinde de kendilerine siyasi partilerde kurulan bu oyunu bozdu.

 

İstanbul’da Zeytinburnu, Sarıyer, Bağcılardan belediye başkanı çıkardı.

 

Önümüzdeki seçimlerde Giresunlu yoğun yaşadığı Beykoz’da, Beyoğlu’nda, Eyüpte belediye başkanı adayları çıkarmalı ve seçtirmeli.

 

2012 Feshane siyasi partilerin Genel Merkezlerine, İstanbul İl teşkilatlarına  gücünü gösterdikleri yer olmalı.

 

İstanbul’da yaşayan her Giresunlu iki eli kanda olsa Feshaneye katılmalı.

 

Siyasi partilerde politika yapan hemşehrilerimiz il teşkilatlarını, Genel Merkezlerini Feshane’ye getirip İstanbul’da Giresunluların desteğini almadan seçim kazanamayacaklarını gözleriyle görmelerini sağlamalı.

 

2012 Feshane İstanbul’daki Giresunlu için darılma kırılma yeri ve zamanı değildir.

 

Değirmeni bırakıp şakrağı ile uğraşmanın zamanı değildir.

 

Yönetimi protesto etmek isteyen ilçeler dernekler en büyük kalabalıklarla feshaneye katılmalı, Feshane’yi düzenleyenlere ilgili sıkıntılar varsa Feshane den sonra hesap sorulmalı

 

Feshane Halil Kütük’ün Giresunlulara hediye ettiği en büyük organizasyondur. Halil Kütük’ün bu hizmetini hangi siyasi görüşte olursa olsun vicdan sahibi hiçbir Giresunlu unutmayacaktır. Ancak Feshane artık Halil Kütük’ün malı değil İstanbul’da yaşayan bütün Giresunluların ortak malıdır.

 

Bu gün bu hizmeti Hasan Turan başkanlığındaki ekip yürütmektedir. Onunda hizmetlerini Giresunlu unutmayacaktır.

 

Ancak Feshane Hasan Turanın ve yönetiminin de malı değildir. Oda bir gün bayrağı devredecek ancak bu hizmetlerini Giresun’lu unutmayacaktır.

 

Bugün Giresunlu için siyasi görüş farkı gözetmeden, ilçe farkı gözetmeden kendi malı olan Feshane’ye destek günüdür. Birlik günüdür. Beraberlik günüdür.

 

Hiçbir Giresunlu unutmasın ki önümüzdeki mahalli seçimlerin Giresunlu için anahtarı Feshanedir.

 

Av.Murat Toker

www.giresunoncelikleri.com

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir