Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3175 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Kasım 2012 - 11:03

Filistin'de Vahşet Manzarası

Büyüt
Küçült
Filistinde Vahşet

İsrail yine terörünü gösterdi. Gazze’ye bombalamayı devam ettirdi. Masum insanları öldürdü. Yıllarca devam ettirdiği katliamını artırdı. Filistin’de yine Yahudi vahşetinin manzarası göründü. Müslüman Dünya  bu manzarayı bir film seyreder gibi seyrediyor.

Yazık değil mi, acımıyor muyuz?  Öldürülen o suçsuz Müslüman kardeşlerimizi

İsrail bombalıyor Masum suçsuz kardeşlerimizi öldürüyor.

Amerika gibi bir devlet kanada gibi bir ülke ve batı dünyasının büyük kısmı İsrail’in saldırısını destekler mahiyette açıklama yapıyor. Müslümanların bunu dikkate alıp, yorumlamalarını sağlıklı bir şekilde yapmaları gerekmektedir.

Katil Yahudiler tarafından Ahmet Yasın gibi bir Filistin önderi ahirete (İnşallah kabri cennet bahçesidir.)  gönderiliyor. Yakın zamanımızdaki bir katliamda ise HAMAS’ın askeri lideri Ahmet Caberi’ yi öldürüyor. Ve Gazze’ yi bombalayarak mazlum halkada zalimliğini artırıyor. Savaşı tekrar başlatıyor.

Müslüman kesimlerin özelde Gazze’ ye genelde tüm İslam dünyasına başlatılan katliamlara karşı tepkileri artmalı, çığ gibi büyüyen zulümleri ve haksızlıkları eliyle düzeltme imkanı yoksa da bu tür pisliklere karşı en azından sesiyle ve kalben haykırmalı ve imanını kurtarmalıdır.

Müslüman kardeşlerimiz bu katliamlar karşısında sessiz bir sinema seyircisi haline gelmiş durumda,

Bir maçta takımı için slogan atmakta.

Lakin zülüm içindeki bir kardeşi için slogan atması gereken bir seyirci haline gelemedi.

En azında zulme karşı sloganlar atan bir seyirci haline bile gelemedi,

Camilerimizde ve şehir meydanlarımızda protestolar artırılmalı.

Katil İsrail’e karşı mitingler düzenlenmeli sloganlar atılmalı hiç olmazsa şehirlerimizde yaşayan halkımızı sesimizle bir nebze uyandırmalıyız.

Halk olarak yapabileceğimiz bu tip işler yanında, ümmetin dağılmış olduğu bu dönemde Müslüman ülkeler olarak yapabileceğimiz ilk iş, zulümlere birlikte karşı çıkmaktır.

Türkiye, Mısır İran Pakistan, Malezya Endonezya gibi güçlü İslam ülkeleri  olarak Müslümanlar  birlikte hareket edip, İsrail’in zalimliklerine karşı çıkmaları lazımdır.

Böyle bir heyecana sahip olmak Müslüman milletlerin bir nebze kendine gelmelerini sağlar.

Müslüman devletlerin ticari, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda İsrail’e karşı gereken tepkileri vermeleri İsrail’in bu pis davranışlarını bir nebze engelleyecektir.

Diğer Müslüman ülkeler bir şeyler yapmasa da bizim Türkiye olarak zulme karşı bir şeyler yapmamız gerekir. Çünkü bizler adil bir devletin varisleriyiz.

Böylece yöneticilerimizde zalimliğe karşı olmanın faziletini yakalarlar.

Mallarımız yanında, ayakta, oturarak ve secdelerimizdeki dualarımızla Filistin’deki kardeşlerimize yardımlarımızı gönderelim.

Filistin vahşetine karşı devletlerin alacağı kararlar yanında vatandaşlar olarak bizlerde en azından sesimizle, oda olmazsa kalbimizle silmeye çalışalım bu vahşet manzarasını.

 

                                                                                  Mustafa Kemal Müniroğlu

 

 

 

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir