Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5026 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   31 Mart 2011 - 20:50

Gecikmiş Özür

Büyüt
Küçült
Gecikmiş
Av.Murat Toker' in yeni yazısı ''GEÇİKMİŞ ÖZÜR''

Geçen yıl kendisine aydın diyenler Ermeni Hınçak çetelerinden özür dilemişti.

     Olayları  yaşayanların torunu olarak ben bu yıl gecikmişte olsa Nisan ayından önce hem Ermeni Hınçak çetelerinden hemde Rum Pontus çetelerinden özür diliyorum.

      Ermeni Hınçak ve taşnak çetelerinin torunları, dedeleriniz 1915 yılına kadar yüzyıllardır yan yana yaşadıkları ekmeğini suyunu onlarla paylaşan komşuları Müslüman Türklerle hiçbir problemleri yokken bir gün Şebinkarahisar kalesine çıkmak için evlerinden ayrılmışlardı.

      Yolda rastladıkları her yaştan kadın, erkek, çocuk demeden yüzyıllık komşularını öldüre öldüre kaleye çıkmışlardı.

      Kaleden tüfek menziline giren dedelerimizi, ninelerimizi kuş gibi avlamışlardı.

      Maalesef bazı ninelerimiz, dedelerimiz bu katliamdan kurtulup kaçarak hayatlarını kurtarıp soylarını devam ettirdiler.

      Ben şimdi hayatta olduğum için, Hınçak, Taşnak çetelerinin tüfek menzilinden kaçıp hayatlarını kurtaran ninelerimiz, dedelerimiz adına sizlerden özür diliyorum.

      Yine kaleden çıkarken Hınçak ve Taşnak çeteleri Şebinkarahisarın tüm mahallelerini ateşe vermişti. Ancak hayatta kalmayı başaran dedelerimiz, ninelerimiz şehrin bir kısmını yanmaktan kurtarmıştı.

      Yangını  söndürmeye çalışıp, şehrin bir kısmını kurtaran atalarımızın bu eylemlerinden dolayı da sizlerden özür diliyorum.

      Atalarımızın  şehrin tamamını yakmak zevkinden sizleri mahrum ettikleri için.

      Başta Giresun olmak üzere bütün karadenizde, batılı emperyalist devletlerin silahlandırıp, Pontus Rum Devletini kurmak için Müslüman Türk köylerine saldırttığı Pontus çeteleri;

      Maalesef Balkan faciasını, katliamını 17 yaşında gönüllü katıldığı  balkan savaşında bacağı parçalanarak gazi olan Osman Ağa, yaşayarak öğrendiği için Balkan faciasının tekrarına Giresun da ve karadenizde izin vermedi.

      Gönüllü  dedelerimizle beraber batı Emperyalizminin bütün planlarını karadenizde parçalayıp çöpe atan Osman Ağa ve dedelerimizin sizin bu oyununuzu bozup hevesinizi kursağınızda koyduğu için ben torun olarak sizlerden ÖZÜR DİLİYORUM.

      Yalnız ben özür dilemiyorum. Gönüllü Giresun Alaylarındaki Giresunluların torunları sizlere olan mahcubiyetimizden dedelerimizin canları kanları pahasına koruyup vatan bıraktıkları köyleri, yaylaları, şehirleri hızla boşaltıyoruz.

      Bahçeleri dedelerimiz bıraktı diye fındığımıza bile sahip çıkmıyoruz.

      Yerlerde süründürüyoruz.

      Devletimizde Giresun Gönüllü Alaylarından dolayı size karşı  çok mahcup. Belki sözlü olarak özür dilemiyorlar. Ancak hükümetler üstü bir devlet politikasıyla gönüllü Giresun alaylarındaki dedelerin torunlarını ekonomik olarak ezip göçe zorlayarak Giresun’u bitiriyorlar.

     Dünyanın on yedinci büyük ekonomisine sahip olan devletimiz, elindeki makinelerle Türkiye’nin bütün dağlarını  peynir dilimi gibi kesip tünellerle, yollarla birbirine bağlarken, sıra Giresun da göçü durduracak, Ekonomisine canlılık getirecek limanını çalıştıracak EĞRİBEL OSMAN AĞA tüneline gelince Giresun’lunun imdat çığlıklarını duymuyor, Giresun’u güneşte kalmış kar gibi eriten göçü görmüyor.

      Eğribel Tünelini açmak için son Giresunlunun göçmesin tüten son baba ocağının sönmesini bekliyor.

      Her yıl Selanikte dedelerinin, ninelerinin kıyafetlerini giyerek beşbin kişiyle sizlere vatan bırakmak için mücadele eden atalarını  minnetle anan pontuscuların torunları.

      Siz zannediyorsunuz ki, Osman Ağa ve Giresun uşaklarının Ermeni, Hınçak ve Rum Pontus çetelerinin katliamından kurtardıkları atalarımızın torunları, Giresun’un bütün ilçelerinden, köylerinden, beldelerinden, Suşehrinden, Ordudan, Samsundan, Sinoptan, Merzifondan akın akın 2 Nisan da dedelerini ve onların destan kahramanı Osman Ağa’yı anmak için Giresun’a akıyor.

      Siz zannediyorsunuz ki başta hemşehrimiz olmasıyla gurur duyduğumuz işadamı sayın Enver Yücel’in Uğur dershanesi olmak üzere hemen Giresun Uşakları ve Osman Ağamızın yanındaki dershanelerin yöneticileri öğretmenleri, öğrencileri akın akın Osman Ağa’ya gelip hem minnetlerini sunuyorlar hemde öğrencilerini sizin dedeleriniz imkansızı başardı. Siz de isterseniz başarabilirsiniz diye motive ediyorlar. (Not: Giresun ili üniversite imtihanlarında Türkiye genelinde en sonlarda yer alıyor)

      Acaba diyorum Giresun’a Pontus bayrağını asan dedenizin ismini bayrağı astığı caddeye versek, sizlerde her yıl anma törenlerinizi gelip Giresun da o caddeye yapsanız,

      Bizlerde utanır da, bize vatan bırakan dedelerimiz Giresun uşakları ve onların destan kahramanı kumandanı Osman Ağa’mıza sizlerin dedelerinize sahip çıktığı gibi sahip çıkabilirmiyiz. 

                                                AV.MURAT TOKER



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir