Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3730 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2012 - 00:13

Gemi adamlarının sorunları...

Büyüt
Küçült
Gemi adamlarının

Gemi adamlarının sorunları...

 Giresun ve ilçelerinden gemi adamı çok olduğundan bu yazımda gemicilerin bazı sorunlarına değinmek istiyorum. Yağcı kursuna gidip kursu başarıyla bitiren, yağcı sınavında da başarılı olarak yağcı yeterliliği almaya hak kazanan gemi adamına idare tarafından vardiya tutma sertifikası verilmiyor.

 Vardiya tutma sertifikası alabilmesi için idarenin ön gördüğü süre kadar gemide çalışması ve bu çalışmayı da idareye ispat etmesi idare tarafından isteniyor. Soru bir. Neden yağcı eğitimi aldığı sırada beş temel setcw kursuyla birlikte vardiya tutma sertifikası da verilmiyor? Soru iki. Yağcı yeterliliği olan bir gemi adamının gemide çalışabilmesi için vardiya tutma sertifikası zorunluluğu varken, vardiya tutma sertifikası olmayan yağcıyı hangi armatör hangi kurala göre gemisinde iş verecek?

 Bu iki basit soruya yetkilisinden cevap bekliyorum. İkinci bir sorunda 2013 yılında yürürlüğe girecek olan gemi adamları yönetmeliği ile yaşanacak. Güverte Zabiti ehliyet almak için ön şart olarak en az ROC ehliyeti istenilmekte. Ehliyetinin süresi biten Güverte Zabiti sınıfı gemi adamlarında ehliyet süresi uzatımında ön koşul en az ROC ehliyeti istenilecek. Yani ROC olmayanların ehliyet süreleri uzatılmayacak.

 Ne olacak? Ben size söyleyeyim, kargaşa yaşanacak, maddi manevi kayıpların dışında çok ciddi iş kayıpları olacak. İdarenin bu uygulamayı acilen gözden geçirmesini, acil çözüm getirecek tedbirler almasını ivedilikle bekliyoruz.

Güverte Zabiti sınıfı gemi adamlarını da acilen vakit varken ROC kursuna gitmelerini, kurs seçimi yaparken de bu yönetmeliğin yazılmasında, hazırlanmasında emeği geçen, şimdi de gemi adamlarına hizmet amaçlı özel eğitim kursunda ortaklığı olan veya bizzat başında bulunan kişiler varsa o, kursları tercih etmenizin menfaatinize olacağını hatırlatırım.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir