Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4278 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2011 - 00:40

Gençlerimizi sigaradan uzak tutalım!

Büyüt
Küçült
Gençlerimizi sigaradan uzak
 

Değerli okuyucularım;

TÜRKİYE'de 19 Temmuz'dan itibaren umuma açık- kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamüllerinin kullanımının yasaklanmasının ardından, Kapalı mekânlarda sigara içme yasağı devam ediyor. Ama bu yasağı takmayanlar da artıyor. Ne hikmetse sigara içme yaşı da günden güne aşağıya düşüyor. Bir şekilde başlayıp zararını gördükten sonra bırakmaya çalışanlar olduğu kadar merak ve özenti nedeniyle sigaraya başlayanların sayısı her geçen gün artıyor.

Özellikle okul çağında sigara içme bir moda haline geldi. Bu gençler paketle sigara alamadıkları besbelli. Evden getirme ihtimalleri de az. O halde tek bir yol kalıyor. O da sizin bildiğini gibi tek tek (dal) satılan sigaralar, yani açık sigara.

            Hani kanunda 18 yaşın altındakilere sigara satılmazdı? Bizim kanunlar sadece yazıldığı yerlerde kalıyorlar ne yazık ki.Öyle ya geçenlerde endüstri meslek lisesine yakın  mahalle bakkalına su almak için gitmiştim. O anda 15-17 yaşlarında okul formalı öğrenciler bakkaldan açık(dal) sigara istedi. Bakkal sahibide hiç tereddüt etmeden sigarayı verdi.dalı  0,50-0,75 krş  paketi ise 6,50 tl den başlayan fiyatlarla paketi 20 adet olan sigara tanesini yada halk tabiriyle dalını 0,50 kuruşa verse 20x0,50krş :10.00 tl Tatlı kazanç değil mi? Hem alan riske girmiyor, hem satan paket fiyatının iki katını kazanıyor. Bu arada  ufacık bakkalların nasıl ayakta kaldıklarını daha iyi anladım.

            Peki ne olacak bizim gençliğin geleceği. Hani devlet gençlerin sağlığını korumak için her türlü tedbiri alırdı? Hani sağlıklı nesiller yetiştirmek için gece gündüz atılan nutuklar? Bunlar sadece gösterişten ibaret mi? Okulların yakınındaki büfeler, bakkallar hiç mi denetlenmez? Merak ediyorum bugüne kadar 18 yaşın altındakilere sigara sattığı için ceza alan kaç kişi vardır?

            Bugün sigarayı rahatlıkla içen yarın esrara da eroine de alışır. Kimse  çocuğunun bile bile zehirlenmesini ister? Var mı böyle anne babalar? Yok ama duyarsız ve vurdumduymaz anne babaların sayısı çok. Hiç kimse kötü olmak istemez, ama benim çocuğum kötü alışkanlık edinecekse ben kötü olayım, açık sigara satanları ihbar edeyim daha mantıklı değil mi?

            Sayın Anne –Babalar, Yetkililer ve Belediye Zabıta Ekipleri! Bu kötü gidişe dur demek için daha ne kadar bekleyeceğiz? Çocuklarımızın ve Öğrenci kardeşlerimizin göz göre göre zehirlenmelerine daha ne kadar göz yumacağız.

Yarın bu çocuk ve gençlerin bizden intikamları daha acı olacak. Vakit daha çok geç olmadan canımız ciğerimiz çocuklarımızın canları ve ciğerleri yanmasın.

 

 Recep  Gündoğdu     0544 2277 821 giresunhaber @ Hotmail.com





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir