Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3218 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2012 - 00:27

GİRESUN'A ÖMER BİN ABDULAZİZ ÜNİVERSİTESİ

Büyüt
Küçült
GİRESUNA ÖMER BİN ABDULAZİZ

               Ömer Bin Abdulaziz çok dindar ve lüks yaşamadan hiç hoşlanmayan bir devlet başkanı olarak ün almıştır. Devlet Başkanı olunca sarayda değil, mütezavı bir evde yaşamıştır. Giysileri o kadar basit keten ve pamuktandı ve o kadar süsten noksandı ki görenler kendini bir uşak sayabilirlerdi. Eşini haremde ziyarete gelen bir misafir kadının, Devlet Başkanı eşinin yakınında bahçenin duvarını tamir eden yamalı elbiseli ve uşak kılıklı bir erkeğin bulunmasına sinirlenip, Devlet Başkanı eşini "Sen Allahtan utanmuyor musun? Nasıl olupta bu amele yanında örtünmeden durabiliyorsun?" diye azarlamış olduğunun; ama bu amele gibi çalışan kişinin Devlet Başkanı kendisi olduğunu öğrenince çok utandığının hikâyesini hepimiz biliriz.

               Ömer Bin Abdulaziz’ in dürüstlüğü ve cömertliği hakkında söylenen hikâyeler de zamanımıza kadar gelmiştir. Emevi idarecilerinin el koydukları arazileri fakir çiftçilere dağıtmış ve bu nedenle bu toprakları tapu almadan kullanan üst tabakanın adeta hedefi olmuştur. Bir rüşvet olarak kabul edilebilir diye nadiren hediye kabul etmiştir. Bir halife kızı, diğer halifenin kız kardeşi ve son olarak da eşinin mücevher takılarını devlet hazinesine bağışlatmıştır.

             Bugün Giresun’ un bir özel üniversite ihtiyacı var, hatta bu alanda geç bile kalındı. Ancak kurumsallaşma sürecini henüz tamamlamamış Giresun Üniversitesi’nin hamle yapabileceği bir dönemde yaşamış olduğu rektörlük  krizi, Giresun’da  özel  bir üniversite kavramının tartışılmasını ötelemiştir. umarım bu gecikme, önce kurulan üniversitelerin tecrübelerinden yararlanılarak, avantaja çevrilir.

                  Ne düşündüğünüzü biliyorum, onca bekleyişin ardından kurulmuş, şehrimizin adını taşıyan  üniversitenin bir   rektörünü bile atama becerisi gösteremedik, şimdi de özel üniversite mi? Yo yo, öyle düşünmeyin, ikinci üniversite Giresun’a çok değil.

                 Fazla uzağa gitmeye gerek yok, bu ülkede; sağlık,  eğitim, yapı ve turizm sektörlerinin söz sahibi isimleri Giresunlu. Hepside kadirşinas ve vefalı oldukları kadar,  Giresun’a    karşı da duyguları oldukça hassas.

 

                Hemşerimiz Sayın Enver YÜCEL Bahçeşehir Üniversitesi’nin sahibidirler. Bahçeşehir Üniversitesi’ne bağlı olarak Almanya başta olmak üzere yurt dışında farklı merkezlerde  fakülteler kurulmuştur. Bu fakülteler eğitim hizmetini aynı zamanda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ayağına götürmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’ne bağlı olarak Giresun’ a kurulacak Gemi inşa ve Deniz bilimleri Fakültesi, ihtiyacımız olan gemi mühendisleri ve deniz bilimcileri yetiştirileceği gibi, Giresun’umuzu da yeniden inşa edecektir. Zira, sahile baktığımızda  Tirebolu başta olmak üzere nerdeyse her ilçe  tersane yapılabilecek durumda. Tersanelerin yapımı yeni istihdam alanları yaratacağı gibi, insan kaynağı itibariyle teknik eğitimi de ön plana çıkaracaktır.

 

                Yine hemşerilerimizin sahip oldukları Bahat Grubu ve Özel Gazi Osman Paşa Hastanesi sağlık sektörünün önde gelen isimleridir. Her iki grubun Giresun’a yapacakları yatırım,  Sivas’tan bir türlü getiremediğimiz Tıp Fakültesi özlemini de giderecektir. Yok efendim, hasta sayısı ve profili yeterli değilmiş. Hayır efendim, bu gün ilçe ve köyleriyle ele aldığımızda Giresun’da yaşayan nüfus yaşlı ve her evde en az bir kişi sürekli  ilaç kullanıyor. Ayrıca Tıp Fakültesi ilimizdeki özel hastaneleri daha da güçlendirecektir.

                      

                 Kazandıklarını Giresun ve Giresunlularla paylaşan  Sayın Öner HEKİM  yapı ve inşaat sektörünün önde gelen ismi olarak, diğer konularda olduğu gibi üniversitesi konusunda da desteklerini her daim göstermişlerdir.

 

                 Bir diğer hemşerimiz  Titanic Otelleri’ nin sahibi Sayın Mehmet AYGÜN turizm sektörünün ülkemizdeki önde gelen isimleridirler. Titanic Otelleri hizmet verdiği her yerde  Giresunlulara ev sahipliği yapmıştır. İnanıyorum ki Giresun Sayın AYGÜN’e;  Kümbet’i, Bektaş’ı, Gölyanı, Sisdağı ve Paşa Konağı’yla yaylalarında ev sahipliği yapacaktır.

 

                  Giresun fiziki, ekonomik ve  insan kaynağı alt yapısıyla ikinci bir üniversiteyi kaldırabilecek  potansiyele sahiptir. Önemli olan  bu değerleri bir araya getirebilmek ve süreci yönetebilmektir. İnanıyorum ki, Ömer Bin Abdulaziz  ismini taşıyan bir Yönetim  Bilimleri Fakültesi bu üniversitenin lokomotif gücü olacaktır.

  Ali Zafer TOPŞİR  





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir