Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4125 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   23 Temmuz 2012 - 23:08

Gizli Kahramanlar

Büyüt
Küçült
Gizli

 

Bu köşede zaman zaman topluma yön veren, hizmet ve üretim alanında öncü rol üstlenen, resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşları, işletme ve fabrikaları tanıtmaya çaba göstermekteyim.

Ünü İstanbul ve Avrupa’ya yayılmış; bilim, sanat, edebiyat, spor ve iş dünyasında isim yapmış aydın kesim tarafından da çok sevilip ve sayılan ancak, çocuk yaşında ayrıldığı memleketi Piraziz’de yeterince tanınmayan gizli kahramanlardan söz edeceğim bu yazıda.

Sevgili dostlar, değerli okurlar, Piraziz’in yetiştirdiği Enver YÜCEL ve Öner HEKİM gibi değerleri biliyor ve tanıyorsunuz. Onlar hiç kuşkusuz bizim gurur kaynağımız. Ulusal ve uluslar arası üne sahip bu değerlerimiz yanında en az bu insanlar kadar yıldızı parlamasa bile hizmet ve üretim sektöründe faaliyet gösteren Nefsi Piraziz Köyünden yıllar önce İstanbul’a gidip iş kuran gizli kahramanlarımız var.

İstanbul’un elit kesimin semti Etiler’de Lazer Optik sahibi ve sorumlu müdürü Kahraman KELEŞ’ den söz etmek istiyorum. O bildiğimiz gözlükçü değil, o bir modacı, aynı zamanda tasarımcı. Ve de aynı zamanda iyi bir yazar. Yakında çıkacak olan kitabı okuyucularla buluşacak.

Rahmetli Sakıp Sabancı’nın önerilerini kendine rehber edinen, edebiyat, sanat ve spor dünyasından ünlü insanlar ( Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, M.Ali Erbil, Lucescu, Hasan Pulur, Emel Sayın, Cüneyt Arkın, Kenan Işık, Kadir İnanır, Behzat Uygur vb.) tarafından tanınan ve sevilen bu hemşerimizi, kardeşimizi ne yazık ki biz yeterince tanımıyoruz.

Kahraman KELEŞ’in işi gözlük alıp satma değil, işi çizim ve tasarım yapma. O üretime dönük iş yapıyor. O bir modacı. O bizim de yabancı olduğumuz göz ve gözlük kültürünün toplumda yerleşmesi için uğraş veriyor ve bu alanda da başarısı dünyaca kanıtlanmış bir yetenek.

“ İnsana insan olduğu için değer verip saygı gösterdiğinizde…Karşınızdakini bir müşteri değil, bir dost olarak gördüğünüzde…hangi sektörde iş yaparsanız yapın başarılı olabileceğine inanıyor.”  Kahraman KELEŞ.

Lazer Optik sadece aydın ve elit kesime hizmet sunan bir yer değil. İyiyi, kaliteyi ve sunumu dünya standartlarının üzerine çıkaran Lazer Optik Türkiye’de aydın kesimin olduğu kadar memur, işçi ve emeklilerin de ihtiyaçlarını karşılayabilen bir mekan. Kahraman KELEŞ’in bu ve diğer konularda ilginç görüşleri ve projesi bulunmakta. 

Kahraman KELEŞ’in Piraziz ve Nefsi Piraziz Köyü için de ilginç ve uygulamaya hazır düşünce ve projeleri var. Onların bu düşünceleri bizim için de çok değerli ve kıymetlidir.

Hiç kuşkusuz Gizli Kahraman sadece Kahraman KELEŞ değil, Nefsi Piraziz Gönüllüler Birliğinin içinde yer alan nice Gizli Kahramanlar var. Örneğin Özkaya Kalıp Sanayi sahibi Cafer ÖZKAYA- Enes Kalıp Sanayi sahibi Şenol ÖZKAYA kardeşler var. Sektöre kalıp imalatıyla 1987 yılında başlayan, daha sonra plastik imalatını da sektöre katıp İSO Kalite belgesi ile Almanya’ya ihracat yapar konuma gelmiş Özkaya Kalıp Sanayi. 

Yine Ömer ÖZKAYA yıllar önce başladığı mesleğe bu gün 1600 metrekare kapalı alan üzerinde Gürkaya Makine Sanayi ile sac işleme makineleri konusunda uzmanlaşmış kadrosuyla, yıllardır edindiği tecrübesiyle ürünlerini dünya standartları seviyesine ulaştırmış ve uzun yıllardır ülkenin değişik yerlerine makine imal edip gönderiyor.

Musa Keleş Kardeşler yıllar önce başladığı yedek parça sektöründe Karadeniz Ticaretle uzun yıllardır Adapazarı’ndan Bartın’a Batı Karadeniz’e ve Bafra’dan Giresun’a yedek parça vermektedir. Kar-Den imalat adı ile bir imalathane ve bir atölye ile de sektöre yedek parça üretmekte. Bu gün Trakya’dan Çanakkale’ye yılların tecrübesi ve geliştirdiği teknoloji ile kendi imal ettiği parçaları pazarlıyor.

Orhan KELEŞ  Üretim yeri Topkapı Davutpaşa’da bulunan KONTEL ELEKTROMEKANİK, Elektrikli Şofbenler, Sobalar vs. ve Sanayiide kullanılan çeşitli makinalar için Termostat, Anahtar ve Switch çeşitleri üretiyor. 1991 yılında kurulan firma, ilk dönemlerinden bu yana sürekli gelişimi ve kaliteyi ön planda tutarak  ve bu çizgide devam ederek, gün geçtikte büyümeye devam etmekte.

Sevgili okuyucular bu gizli kahramanlar Nefsi Piraziz Gönüllüler Birliğinin çatısı altında ve Olgun YURTSEVEN’in özverili çabası ile seslerini duyurmak istiyor. Bu sese umarım ilgili ve yetkililer duyarsız kalmaz.

Şuna inanıyorum ki iş dünyasının önde gelen insanlarının katkı ve katılımı Nefsi Piraziz’in  görüntüsünü ve çehresini değiştirecektir. Umuyor ve bekliyorum; İlçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin ÇAM; tanıtım ve festivaller yerine bu insanlarla bir araya gelerek Piraziz’in geleceğine yön verir.

 

 

         Hakkı YILMAZ/ Eğitimci-Eğitim Denetmeni

      e-mail: hakki1955@hotmail.com  GSM: 0532 646 87 82  

    

www.nefsipiraziz.com




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir