Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5461 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   16 Temmuz 2011 - 18:52

Görele Şehidine Sahip Çıktı!

Büyüt
Küçült
Görele Şehidine Sahip

Görele Şehidine Sahip Çıktı!

Uzun süredir hazırlığı yapılan o meşhur “Kemençe ve Horon Günleri” isimli festival’in bu yıl 7cisi düzenlenecekti.

Ancak Diyarbakır’dan gelen o acı haber ciğerlerimizi dağlarken, planlarda da değişikliklere neden oldu.

Nasıl olmasın ki..

Diyarbakır’da şehit olan 13 askerimiz arasında birde hemşerimiz var. Adı Emrullah Eker. Emrullah Eker, Dereli’nin Yavuz Kemal Beldesi’nden..

“Kara haber tez ulaşır” derler ya.. Aynen öyle oldu.. Ateş, Diyarbakır’dan geldi, Dereli’nin Yavuz Kemal Beldesi’nde Emrullah Eker’in baba ocağına düştü..

Üzeri saç kaplama, tek katlı gecekondudan Diyarbakır’a güle oynaya askere giden Emrullah Eker’in şehit olduğuna dair haber Görele’ye ulaştığında, Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, İstanbul’dan misafiri olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet M. Demircan ve beraberindekilerle makamında hasret gideriyordu.

Acı haber iletildi başkanlara.. Görele Belediye Başkanlığı makamında herkes buz gibi oldu. Dudaklar sustu, sadece gözler konuşuyordu.

Kemençe ve Horon Günlerinin özel konuğu olarak gelmişti Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet M.  Demircan Görele’ye.. Yıllarca oynayamadığı horonu oynayacaktı..

Yürekler yanarken, ciğerler dağlanırken ne bu festival yapılır, ne de horon oynanırdı. Karar çabuk alındı. Festival, ileride yapılmak üzere ertelendi.

Gerçi bu yılki festivalin birinci günü Beraat Kandili’ne rastlamıştı. Bu vesileyle programda değişiklik yapılmış, semazen gösterileri ile ilahilerin okunması kararlaştırılmıştı ama birde Diyarbakır’dan gelen o kalleş ve acı haber festivali hepten çıkmaza sokmuştu.

Görele şehidine sahip çıktı.

Kemençe ve Horon Günleri Festivali ertelendi.

Görele Belediyesi kendisine yakışanı yaptı. Hani gönül isterdi ki, Beraat Gecesi bahane edilerek şehitlerimizin aziz ruhlarına hediye edilmek üzere birde mevlit okutulsa idi..İşte o zaman tam not alacaktı Görele Belediyesi..

Mevlit okunmamış olsa da, Başta, Dereli’li hemşerimiz Emrullah Eker’e ve öteki şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı gösterildi ve eğlenceler iptal edildi.

Aziz şehidimiz Emrullah Eker ile diğer şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ailelerine sabır ve metanet dilerken, artık şehit haberi duymak istemediğimizi de buradan yetkililere duyurmak isteriz..





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir