Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5018 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   28 Haziran 2011 - 21:30

GÖRELE'NİN ADI DOKA'DA NEDEN YOK?

Büyüt
Küçült
GÖRELENİN ADI DOKADA NEDEN

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Giresun’da desteklenmeye hak kazanan projeleri açıkladı.

Nedir bu projelerin mahiyeti diye merak edenlere hemen söyleyeyim, “Turizm projesi” hanımlar beyler.. Hani, yöresel tabirle, “küskülüye küskülüye”  Giresun’u Turizm Mastır Planına aldırmayı “başarmıştık” da, bir büyüğümüz(!)de Giresun’u Turizm kenti ilan etmişti ya.. İşte o turizm şimdi meyvesini veriyor.

Görele’nin dışında, Giresun’un hemen her yerinden koşmuşlar DOKA’ya, “Turizm de bizde varız” diyerek.. 

Önümde bir liste var. Listeyi veren Giresun Valiliği..  Listeyi inceliyorum, Nerdeyse sadece Görele’nin adı yok. Yok, ta, neden yok?

Nerde bu Görele’yi yönetenler?

“Adamın Kaymakamı” diyeceğim, Eynesil Kaymakamı Sayın Gökhan Gürbüzerol  alınacak.. Sayın Gürbüzerol’un hoşgörüsüne sığınarak kurduğum cümlemi, tebrik ederek bitirmek istiyorum.

Eynesil Kaymakamlığı, “Eynesil’de Ev Pansiyonculuğu Eğitimi” adı altında bir proje hazırlıyor ve projesi, 48 proje içinde öne çıkmayı ve onay almayı başarıyor.

Peki, Görele Kaymakamlığı ne yapıyor? Görele’de “Ev Pansiyonculuğu Eğitimi” yapılamaz mı? Bu konuda Görele Kaymakamlığının söyleyeceği birkaç sözü vardır muhakkak. O sözü duymak istiyoruz. Görele, “geri zekalı” muamelesi görmek istemiyor artık. Göreleli, “beceriksiz, iş görmez, iş yapmaz” gibi sıfatlarla anılmak hatırlanmak istemiyor.

Görele, turizmden de hak ettiği payı almak istiyor. Görele’yi DOKA’da görmek isterdik. Göremeyince, “Görele DOKA’da neden yok? Diye sorma hakkımızı da kamuoyu adına kendimizde görüyor ve soruyoruz..

Görele Kaymakamlığı DOKA’nın Turizm Projesi’nden haberimiz yoktu? Diyebilir mi? Peki, duyurdu mu halka? Bu haberi Görele’de kamuoyu ile paylaştı mı? Ne yaptı?

Görele’ye gelenler, Görele’ye, Görelelilere hizmet etmek için gelir. Ayrıca, Görele’ye gelenlerin Görele’ye hizmet etmek gibi bir mükellefiyeti vardır.  Çünkü devlet, “Seni, Görele’ye ve Görelelilere hizmet et” diye gönderiyorum. Bu görevine karşılık sana şu kadar maaş ve şu yetkileri veriyorum” diyerek gönderiyor.

Sen ne yapıyorsun? Yarın bir gün görev süren dolar, çeker gidersin. Geride bıraktığın Görele’de, hangi hizmeti bırakacak ve yaptığın hangi hizmet ile anılacaksın?

Hatırlatırım Beyefendi, “Bana ne Görele’den.. Suya sabuna dokunmam.. 8 saat mesaimi tanırım, maşımı alırım” deme lüksünüz de yoktur.

Bu konuda Görele Kaymakamlığından bir açıklama bekliyor diyor ve Belediye Başkanına dönüyoruz yüzümüzü..

Hemen her platformda, “Gelişen-büyüyen Görele” diye söze başlayan Melikoğlu, DOKA’nın Turizm Projesi için ne yaptı? Hangi projeyi hazırladı? Katıldı da, 48 proje içinde “onay “ mı alamadı? Bunları öğrenmek istiyoruz.

Giresun Belediyesi 2 ayrı proje ile katılıyor ve 2 projesi de desteklenmeye layık bulunup “onay” alıyor.

Görele Belediyesi ne yapıyor? Görele’yi Turizme kazandıracak bir proje üretemiyor mu? Yoksa Görele’yi turizme layık mı görmüyor?

“Kültür ve Sanatın Başkenti(!) Görele”, “Kemençenin Başkenti Görele” diye böbürlenenlerin, bir proje üretmekten aciz olacaklarını düşünmek dahi istemiyoruz. Sadece, Görele’nin adı DOKA’da neden yok? Onu öğrenmek istiyoruz. Bu konuda hala bir fikri olmayanlara şu kadarını naçizane açıklayalım ki, “Kemençenin Başkenti” olduğu iddia edilen ve dünyaca da kabul gören bu iddiayı gerçeğe döndürmek için, “Kaybolmak üzere olan kemençe ustalığı” adı altında bir proje geliştirirdim. Ve iddia ediyorum, ilk onayı alan proje olurdu.

Şimdi bu projenin içeriğini merak edenler olacaktır. Hayır merak etmeyeceksin, kafa yoracaksın. Öyle Görele dışında, “yatırım peşinde koşuyorum” demekle Görele ve Göreleliye hizmet olmuyor. Görele’yi makama gelmeden yönetmekle Görele Kültür ve Sanatın Başkenti olmuyor.

Artık dayanamıyorum, affınıza sığınarak haykırmak istiyorum: “Ey Başkan.. Kemençe Kültürün kaybolmak üzere.. Sen ne yapıyorsun?”

Görele’de, kemençe kültürü ile ilgili ne var? Kemençenin izini süren bir yabancı konuk, Görele’ye gelince ne görecek?

Sadece kemençe bile turizm kapsamında kendi başına bir projedir. Ancak, siz onu ilmek ilmek işlemesini bilmiyorsanız, Görele’de Görelelinin başında “yönetici” sıfatıyla bulunmaya hakkınız yoktur. Çünkü çok yakın bir gelecekte kemençe yok olmakla yüz yüzedir.  Kaybolan Kemençe kültürü ile, “Kültür ve Sanatın Başkenti” olduğunuz iddianızı nasıl sürdüreceksiniz? Gülerler adama…

Beyler.. Bir Göreleli olarak, sizin adınıza ben utanıyorum.. Ayıptır, yazıktır.. Görele bu kadar ilgisizliği ve sahipsizliği hak etmiyor. Ve emin olun bundan böyle ilgisiz ve sahipsizde kalmayacak.

Bu yazımda Görele Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığına sordum. Sırada Siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşları var.. Adının önünde arkasında “etiket” taşıyanlar var. Uyarıyorum, o etiketin bir bedeli var beyler..

O etikete sahip olmak için hizmet etmek zorundasınız. Bedava etiket, mevki ve makam yok artık..



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir