Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4498 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2013 - 11:55

Güzel bir gün nasıl başlar?

Büyüt
Küçült
Güzel bir gün nasıl
Güzel bir gün nasıl başlar, hiç tefekkür ettiniz mi? 
Sabahleyin tan yeri ağardığında dünya nasıl görünür. Sesler ortaya çıkmaya başlar. Hangi sesler duyulur? Derede akan suyun ağlaması ya da denizde kıyıya karşı meydan okuyan dalgaların hıçkırıkları. Tabiatta insana güzel arkadaşlıkların ifadesi, sabahı haberdar eden kuşların , horozların ötüşü ve sahibine haydi kalk diyen köpeğin havlaması vs. Bakın bunların besteleri şarkılara on çeker. Bu sesleri erken kalkıp bir dinlemek gerek. Güzel bestelenmiş diye dinlenen ve dinlediğimiz şarkılardan çok daha güzeldir. Ancak sabahleyin kalkıp dinlendiğinde anlaşılır bu güzellik. Kainatın sahibi, yaratanı olan rabbimizin tabii olarak yaratılanlara kazandırdığı bu seslerin yanında birde kulaklarımıza bir ses daha geliyor. Ki hakiki imanı haykırıyor gökyüzüne doğru yol alan minarelerden . Semaya doğru Kelime-i Tevhidi yayıyor. Hakkı anlatıyor bu sesin kaynağı ezanlarımız. Sabahın güzel başlaması için en önemli adımımız kabul edilen sabah namazı için Yüce Rabbimiz Allah (c.c) Kuran-i Kerim’de şöyle buyurmaktadır. Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar (belirli vakitlerde) gereği üzere namazı kıl, bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazında, gece ve gündüz melekleri hazır bulunur.(İsra süresi 78) Resulullah Efendimiz ise (a.s) bir hadisinde sabah namazını şöyle ifade etmektedir. “ Sabah namazını kılan kimse Allahın himayesindedir. Dikkat et! Ey Ademoğlu bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin.” Riyazus Salihin Sonra bu seslerin güzelliğini yaşayan ve Kuran ve hadislerde ifade edilen delillerin doğruluğunu kabul eden Müslüman olarak, temiz bir abdest alınır. Sevgili peygamberimizi örnek kabul ederek iki rekat sünnetimiz kılınır. Farzı kılmak niyetiyle camideki cemaate yetişmek için evden pak bir şekilde çıkılır.Yola koyulur bedenlerimiz. Erken kalkmanın güzel bir tarafı da yüce Rabbimizin dağıttığı rızıkları bulmaktır. Yaratanın rızıkları meydandadır. Günün güzel rızıkları yakalanır. Sabahları bulunur rızıklar hoş bir seda ile. Fırıncıdaki taze ekmekler. Börekçideki dolgun poğaçalar. Simitçideki sımsıcak simitler. Sabahın hoş rızıklarıdır. Bunların her biri güzel bir güne adım attırır. Daha tamamlanmadı. Güzel gün başlangıcı için biraz daha yürüyüp Allahın evi camiye doğru yol almak gerekir. Gelin güzel güne başlayalım. Lakin daha tamamlanmadı bir eksiğimiz daha var. Allahın bir hediyesi olan evimizden ayrılıp, Allahın evine gidelim. Sabahın ezanıyla bizden istenen namazı kılarak günün başlangıcında istenen kulluk görevini tamamlayalım ve güzel güne başlamanın temel bir adımını daha atalım. Camiye varıp kardeşlerle selamlaştıktan sonra, imamın arkasında kıyam, rüku ve secdeler . İşte farz namazda bitti. Kalplerimizi hakiki sevgiye kavuşturmak arzusuyla zikirlerimizi yaptık.Ve açtık ellerimizi, kimseye muhtaç olmayan, herkesin muhtaç olduğu rabbimize. Hamdımızla, diğer bir deyimle teşekkürümüzden sonra isteklerimizi belirttik.

Yüce Allahın huzurundan, evinden çıkarak, işimize dükkanımıza ve sokağımıza vardık. İşte başladı güzel bir günümüz. Allahın selamı üzerinize olsun selamlar.

M. Kemal MÜNİROĞLU


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir