Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3502 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2012 - 21:37

Güzel Sonuçlu Yol Hiç Bitmeyecek

Büyüt
Küçült
Güzel Sonuçlu Yol Hiç

           Biz Müslümanların itikadında hayat sadece bir dünyadaki geçen bir ömür  değil ki. İnsanlık için hayat bir yerden başlıyor , orda ki dönem sona eriyor , başka bir yerde diğer bir dönem olarak başlıyor  ve devam ediyor. En son dönemde ise cennet veya cehennemde ebediyetle devam ediyor. İnşallah Allahın inayetiyle cennette Resülullah Efendimiz Muhammed Mustafa’ya (SAV) komşu olarak devam ederiz. Ezelde verdiğimiz ve  Yüce Allah’ ı Rabbimiz olarak kabul ettiğimiz; şeytana kul olmayacağımız ve Hak Teala’ya kul olacağımız  hususunda verdiğimiz misakla başlıyor. Dünyamızdakiimtihan dönemimizle devam etmektedir.

           Dünyadaki hareketlerimizin sonucunda  Ahiret’le insanlık kötü bir ceza ve güzel bir mükafat diyarına ulaşıyor. Müslümanlar olarak Allahın izniyle güzel mükafat diyarına ulaşırız. Bu şuura ulaştığımızda dünya hayatımız Yaratan Rabbimizin istediği bir kul olarak ömrümüz en güzel şekilde sonlanır.Ve başlar, diğer bir hayat. Kabir hayatı dediğimiz dünyadan sonraki hayat Cennet bahçesinde ya da cehennem çukurunda devam eden bir vakittir. Karşımıza bir cennet bahçesi çıkar inşallah. Dünya hayatından sonraki Ahiret hayatının ilk durağını ifade eden kabir hayatına cennet bahçesi olarak güzel bir dönem olarak devam ederiz.. Daha sonrasında ise kıyametle Ahiret dönemi başlar. Amellerin neticesi cennet veya cehennem olarakkarşımızdadır.. Mükafat dünyası cennet veya kötü ceza dünyası cehennem .İşte ebediyete götüren sonuç. Güzel bir sonuç almak mı?

          Akıllı insan olarak güzel sonuç almak gerekmez mi? Diğer bir deyişle sınıfı geçmek , bir üst makama daha güzel bir şekilde geçmek. Bu da akıl ve mantığın kabul edeceği matematiksel bir sonuç olarak iman ve amel-i salıhın sonucu güzel mükafattır. Buda Yüce Rabbimizin iman edenlere mükafatı cennettir. Diğeri ise Yaratan Allah’ı inkar edip, isyankarlığı meslek edinen insanın kazandığı kötü bir sonuç olan cehennemdir. Yüce rabbimizin adaletinin sonucudur cehennem. İşte cevaplanması gereken soru. Hangisini tercih etmek. Mükemmel yaratılan insana bırakılmış Mümin olarak cenneti elde etmek mi? yoksa Kafir olarak cehennemi  tercih etmek mi. En güzeli muhakkak  Müslüman olarak güzel sonuca ulaşmaktır. Ogüzel sonuç da cennettir. İnşallah o güzel sonuca ulaşanlardanız.  M. Kemal Müniroğlu  01.06.2012

 

Yol hiç bitmeyecek

 

Yol  bitmedi.

Hiç bitmeyecek

İnanan, imana sarılan

İçin bitmeyecek

İnanmayan, küfre dalan

İçin de hiç bitmeyecek.

Hep devam ediyor.

Önce ruhlar aleminde

 Misak-i ezeliyle başladı.

Burada devam ediyor.

Sonra amellerin sonucu

Orda da devam edecek.

Kafir için  kötü ceza olarak

Mümin için güzel mükafat olarak

Yolu  kötü ceza olarak mı ?

Arzu ediyorsun.

Yoksa güzel mükafat olarak mı ?

Rabbin  istediği gibi kul sonucu

Güzel mükafat olarak cennet

Ya da Hakk’a isyankarlık sonucu

Karşında kötü sonuç cehennem

Akıllı insan için tercih güzel mükafattır.                 

M.Kemal MÜNİROĞLU

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir