Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4563 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2012 - 18:41

HAC VE UMRE BAKANLIĞI

Büyüt
Küçült
HAC   VE   UMRE
HAC   VE   UMRE   BAKANLIĞI

                 Yurdun her bölgesinden  öğrencilerin,  sadece eğitim amacıyla  Çanakkale Şehitliğine düzenlenen gezi programları,  oradaki manevi iklimin teneffüsü  açısından,  Milli eğitim Bakanlığı tarafından  gerçekleştirilen  son yılların en güzel projelerinden biridir.

                 Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa düzenledikleri  sömestri  tatilinde öğrenci ve öğretmenler için  Umre ziyareti, amacı iyi insan yetiştirmek olan her iki kurum için de gurur verici bir adımdır.   Zira, özgürlük dini İslam’ın insanlığa tebliğ edildiği, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in yaşadığı, Hz Adem’in  mirası ve Müslümanların kıblegahı Kabe’nin de bulunduğu   bu kutsal mekanların, bizzat gezilip görülerek  manevi havanın teneffüs edilmesi, eğitim açısından gençlerimize olumlu hasletler kazandıracaktır.     

                   Papa,  Hıristiyanların en büyük ruhani lideri olmakla birlikte, aynı zamanda Vatikan Devleti’nin de başkanıdır. Vatikan, sadece 44 hektarlık bir alanda kurulmuş, kendisi küçük fakat ekonomik ve siyasi nüfuzu  oldukça güçlü bir devlettir.    Dünyanın dört bir yanındaki Hıristiyan aileler,   çocuklarını dini eğitim amacıyla mutlaka Vatikan’a götürürler.

         Bir buçuk milyardan fazla Müslüman’a hitap eden Mekke ve Medine’ de,  Vatikan’da olduğu gibi  teolojik temelli bir İslam Devleti kurulmalıdır.  Bu devlet baskı, saltanat ve nefsani tutkulardan uzak, İslam’ın hedeflediği kadar özgür ve insani temeller üzerine inşa edilmelidir.  Bu devletin gelirleri, hac ziyareti için gelen Müslümanların barınma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi başta olmak üzere, dünya üzerinde aç, yoksul ve zulme uğramış bütün insanların hizmetinde kullanılmalıdır.  Bu devletin yöneticileri de bu coğrafyada yüzyıllar önce  işe kendilerinden  fedakarlık yaparak başlamış, özgürlükten, Hakk’tan ve halktan yana uygulamalarıyla hayatta iken yokluk mertebesine ulaşarak asrı saadeti  insanlığa yaşatmış; Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer ve Ömer Bin Abdülaziz gibi  toplum liderleri olmalıdır. Zira aradan asırlar geçmesine rağmen,  sarayları, kasırları ve asma bahçeleriyle  değil, insanlığa sundukları değerlerle bilinen; Hz. Hamza, Hz. Ebuzer ve Mus’ab Bin Umeyr   gibi.

                      Bugün ülkemizde Umre ve Hac ziyaretleri turizm sektörünün bir işi olarak algılanmaktadır. Oysa Umre ve Hac ziyaretleri dini vecibe olmanın  yanı sıra  eğitim boyutuyla da ele alınmalıdır. Dolayısıyla Umre ve Hac ziyaretleri sadece turizm sektörünün bir işi olmaktan çıkartılarak,  oluşturulacak Umre ve Hac Bakanlığı  bünyesinde sadece dini değil, yükleneceği eğitim misyonuyla da vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmalıdır.  Özellikle örgün eğitim sistemi içersindeki öğrenciler için ekonomik kolaylıklar geliştirilmelidir.   

                     Milli Eğitim Bakanlığının otun dahi bitmediği kayalıklarla kaplı kutsal mekanların yanında, Piramitler, Taç Mahal, Orhun Anıtları , İspanya’daki Endülüs Eserleri gibi dünyanın önemli kültür miraslarıyla öğrencilerimizi buluşturması, inşa edilmiş bu tarihi değerlerin fikir hayatımızın da inşasında  önemli katkıları olacağı kanaatindeyim.   

Ali Zafer TOPŞİR 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir