Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5413 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   26 Ocak 2012 - 18:55

Haldun Domaç Kaybetti, ÇÜNKÜ...

Büyüt
Küçült
Haldun Domaç Kaybetti,

HALDUN DOMAÇ  KAYBETTİ, ÇÜNKÜ… 

Tirdef Genel Başkanı sayın Haldun Domaç, 15.01.2012 Pazar günü Altunizade Kültür Merkezinde yapılan, eksikliği düzeltme kongresinde tekrar genel başkan seçilse de, kanımca fena halde kaybetti.  

Çünkü… 

Başkan adayı olup 38’e karşı 48 oyla kazandığınız 6 Şubat 2011 tarihli 2. Olağan Genel Kurul sonrasında yönetim kurulunuzu şekillendirirken diğer adayı destekleyen dernek üyelerine çizik atmanızı anlıyorum. Ve hatta bu kararınızı usul açısından normalde buluyorum. Çalışma arkadaşlarınızı sadece sizi destekleyen dernek üyelerinden seçmeniz saygıyla karşılanıp tartışılmamıştı. Genel Kurul psikolojisinden çıktıktan sonra aklıselimi hakim kılarak vizyon sahibi bir başkan görüntüsü sunma adına, diğer başkan adayının köyü dahil tüm üye dernekleri kucaklayan bir yönetim modeli geliştirebilirdiniz. Doğrusunu söylemek gerekirse bu çok daha akılcı, bütünleştirici bir girişim olurdu. Ama yapılmadı. Bakış açınızla alakalı bir durum olduğu için neden böyle bir yola başvurmadınız sorusunu soramam. 

Ancak… 

Kazandığınız halde kaybetmenize, dolayısıyla Tirdef’e kaybettirmenize neden olan bir hata yaptınız. Bu hatanız beni “Haldun Domaç Kaybetti” demeye mecbur bıraktı. Evet başkanım, benim nazarımda gerçekten kaybettiniz. Kaybettiğiniz için Tirdef’e de kaybettirdiniz. Bir defa, Tirebolu Dernekler Federasyonu’na eksikliklerden dolayı genel kurulu tekrarlatma süreci yaşattığınız için maça 1 – 0 yenik başladınız. Buna rağmen mücadeleden galip ayrıldınız. Sadece kendinizle yarışsanız da Tirdef’e yeniden genel başkan seçildiniz. Tahmin edilmeyen ani şoklar bazen yan yatan, rotasında seyretmeyen geminin doğru yolu bulmasına zemin hazırlar. Bu ani şoklar, doğru yorumlanırsa meydana getireceği artçı etkiler yıkık düşünce harabesi değil, sağlam fikir kaynağı üretir. Bu sebeple umulmadık zamanda çıkagelen fırtınaları enerjiye dönüştürme pratiği yapmamız lazım, diye düşünüyorum.  

Yani… 

15.01.2012 tarihindeki düzeltme kongresini kucaklayıcı bir yönetim şekliyle bir barışma, kaynaşma mekanizmasına çevirebilirdiniz. Yapmadınız. Şartlar olağanüstü derecede müsait hale geldiği halde yapmayı düşünmediniz. Oysa yapılacak olan, çok ama çok basit bir ileri zekâ refleksiydi. Şunu gerçekleştirecektiniz başkanım. Yönetim Kurulu’nu oluştururken bu kez ilk kongrede olduğu gibi sadece Tirdef’e üye altı derneği değil, tüm üye dernekleri sisteme dahil edecektiniz. Bu sürpriz kongre ile 2. Genel Kurul sonrasında oluşan çatlakları düzeltme yoluna gidecektiniz. Bir önceki asıl kongre rüzgârıyla güya yeni bir yönetim kurulu oluşturma eğiliminde olursanız gözleriniz gözlükleriniz olduğu halde yalnızca altı üye derneği görür. Toplam üye derneğinin yirmilerde olduğu güçlü bir potansiyeli zayıf ve artık hiçbir şekilde itibar edilmeyen düşüncelerle altı dernekle sınırlı tutmak elbette kaybetme sebebiniz olacaktır.  

Eğer… 

Tirdef olumlu yansımaları olacak bir atmosfer içine girdiyse ki girdi. Bu noktadan sonra idarecilerin amatörce bir ruh haliyle nefes alıp verelim yeter, görüşünde olmamaları gerekir. Bir yerden sonra ihtirasların, kaprislerin, kişisel sürtüşmelerin zincire vurulup etkisiz hale getirilmesi kaçınılmaz olur. Bu kongrenin başlattığı adeta fırsat ürünleri kampanyası üzülerek belirtmek isterim ki doğru okunmadı. Hepimizin ortak kanaati şudur ki, Tirebolu Dernekler Federasyonu yöneticilerinin hepimizden çok daha bilinçli hareket etmeleri zaruret arz eder.  

Beyler… 

O makam şahsi ihtirasların tatmin olduğu yer değil. Bunun farkında olduğunuzu zannediyorum. Aşama kaydetmek zorundasınız. Daha ileriye doğru gitmeye mecbursunuz. 06.02.2011 tarihinden bu yana hangi adımları attığınızı, Tirdef’in markalaşması için neler yaptığınızı, Tirebolu’nun en büyük sivil toplum örgütünün ilçemize neler kazandırdığını sormak istiyorum. Nasıl bir içler acısı cevap alacağımı biliyorum. Tirebolulular olarak memnun kalacağımız yanıtı bulmak için bin düşünüp bir yazıyorum. Ne Haldun Beyle, ne de diğer yöneticilerle alıp veremediğim var. Cümlelerimi eleştiri temeli üzerine inşa ettiğim düşünülmesin. Daha iyiyi, güzeli yakalama olanağı ufkun açık olmasından geçiyor. Ufkunuzu, frekanslarınızı açık tutmanızı rica ediyorum.  

Dolayısıyla… 

Ara kongre fırsatı gereği gibi kullanılmadı. Kangren olmuş alışkanlıklara kırmızıçizgi çekilip bütün dernekleri kapsayan bütünleştirici bir yönetim şekli benimsenmedi. Sivil Toplum Örgütü’nün ana fikrinden yola çıkılarak bu paralelde adım atılmadı. Makam sarhoşluğu, can alıcı noktalarda dik duruşlara izin vermedi. Başkan olarak inisiyatifimi kullanıyorum. Yönetim Kurulumuzu Tirdef çatısı altındaki tüm dernek üyelerinden meydana getireceğiz. Talebimizin diğerleri diye ayırdığımız kongre üyelerimiz tarafından kabul görmesi için çaba harcayacağız. Düşünce merkezimizin çekirdeğini Tirebolu oluşturduğuna göre kucaklayıcı rol üstlenmemiz şart oldu, denilmedi. STÖ mekanizmasını sevk ve idare etmek basit bir iş değiş. Hizmet taliplisi olmak önemli olsa da sonuca ulaştıran asıl faktör, eğitim ve tecrübenin olgunlaştırdığı doğru düşünebilme, bilinçli hareket edebilme karakteridir.  

Kongre süreciyle birlikte almış olduğunuz ara karne bana göre zayıf not içeriyor, sayın Tirdef başkanım.  

Bu nedenle, kaybettiniz… 

Tirdef’e kaybettirdiniz… 

Dönem sonunda kırıkları düzeltilmiş, hepimizi mutlu eden güzel bir karne dileklerimle… 

Osman Ünal, 
 
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir