Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3505 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2012 - 22:01

HASTANE- KÜTÜPHANE BİRLİKTELİĞİ

Büyüt
Küçült
HASTANE- KÜTÜPHANE


 

Sevgili okuyucular sağlık alanında değişim ve dönüşümü en iyi yakalayan kurumların başında hiç kuşkusuz hastaneler gelmektedir. Son yıllarda özel hastaneler gibi devlet hastaneleri de sağlık alanında kabuğunu kıran, değişim ve dönüşüm alanında gelişmelere ayak uyduran, hizmet kalitesinde öncü kurumlar haline geldiler.

Hastanelerin özellikle devlet hastanelerinin başka bir alanda da öncü rol üstlenmesi gerekmektedir. “ Giresun Okuyor Kampanyası” veya “ Okuyan Giresun” projesi çerçevesinde örneğin Giresun Devlet Hastanesi kütüphane haline gelebilir. Hastane-kütüphane birlikteliği sağlanabilir. İsimlerin uyaklı olması gibi bu birliktelik kurumun vizyonuna da uygun düşer.

Bilindiği üzere az okuyan ve okumaktan da hoşlanmayan bir toplumuz. Bu toplumsal sorunun önlenmesi, en aza indirgenmesi çocuklara okuma zevk ve sevgisinin kazandırılmasıyla mümkündür. Ancak, yeterli değildir; okuyan ve yazan bir toplum yaratmak eğitim kurumları yanında diğer kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yazılı ve görsel basın, işletmeler-fabrikalar ve ailenin katkı ve katılımı ile sağlanabilir. Öyle inanıyorum ki “Okuyan Giresun” a bir katkı da Giresun veya Bulancak Devlet Hastanesinden gelir.

Hasta bekleme salonları kütüphane haline getirilebilir, kütüphane şekline dönüştürülebilir. Salonun uygun yerlerine herkesin yararlanabileceği kitaplıklar oluşturulabilir. İnanıyorum ki bu uygulama toplumun okuma kültürüne olduğu kadar hastaların sağaltımına da (tedavisine)  olumlu katkı sağlayacaktır. Başlangıçta belki kitapların bir kısmı azalacak, vatandaşlar tarafından götürülecek ama hiç önemli değil yeter ki okunsun. Yine inanıyorum bu uygulama sayesinde hayırseverler tarafından hastane kütüphanesinin kitap sayısında zamanla büyük artış olacaktır.

İnsanlar şehir kütüphanesine uğramamış olabilirler, hatta yerini bile bilmeyebilirler; ama hastaneye şu veya bu şekilde mutlaka gitmiştir. Gerek tedavi amacıyla, gerek hasta yakını olarak ve gerekse hasta ziyareti amacıyla mutlaka uğramak zorundadır. Ve inanıyorum ki bu uygulama sayesinde hastanede okunan kitap sayısı kütüphanede okunan kitap sayısını katlayacaktır.

Evet Sayın Başhekimlerim, Hastane ve Kütüphane Müdürlerim “ Okuyan Giresun” a bu önemli katkıyı yapmaya hazır mısınız? 

 

 

Hakkı YILMAZ/ Eğitimci-Eğitim Denetmeni

e-mail: hakki1955@hotmail.com

www.nefsipiraziz.com

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir